به گزارش خبرنگار ورزشی "خبرگزاری دانشجو"، در این نشست که توسط پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی برگزار شد، مجتبی امیری، مهدی آقاپور، رضا قراخانلو و عبدالحمید احمدی معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی وزارت ورزش و جوانان حضور داشتند.
تبیین کارکردهای فرهنگی ورزش در کشور، جایگاه و نقش ورزش در ایجاد یکپارچگی در کشور، نقش قهرمانان و پهلوانان در ترویج رفتارهای اخلاقی در جامعه، شاخص ها و معیارهای توسعه یافتگی فرهنگی ورزش، ساز و کارهای توسعه فرهنگی ورزش کشور و ساز و کارهای فراخوان عزم ملی برای ارتقای فرهنگ از طریق ورزش از محورهایی بودند که در نشست مطرح شدند.
عبدالحمید احمدی معاون وزیر ورزش در بخش از صحبت هایش اظهار داشت: برگزاری این گونه نشستها حرکت بسیار موثری است که امیدوارم تداوم داشته باشد اما درخصوص محورهای این نشست باید بگویم در این زمینه باید پژوهشگاه تربیت بدنی با محورهای مشخصتری این نشست را برگزار میکرد تا شاید میتوانستیم استفاده بهینهتری در ورزش کرده باشیم.
وی ادامه داد: ما شاهد مطلومیت در عرصه فرهنگی هستیم. این مظلومیت را میتوان به هر شکلی بیان کرد. حوزه فرهنگ، حوزهای است که طی سالیان اخیر دچار بیتوجهی فراوان شده و این نشان میدهد که در عرصه فرهنگ سازوکارهای لازم برای ایجاد یک جریان قوی فرهنگی ایجاد نشده است. حتی گاهی ابزارهای موجود نیز کارکردهای فرهنگی خود را از دست دادهاند. مثل آموزش و پرورش به رغم اینکه یک نهاد فرهنگی در کشور شناخته میشود اما هنوز نتوانسته در زمینه فرهنگ، خروجی قابل توجهی داشته باشد.
احمدی عنوان کرد: به نظر میرسد در عرصه فرهنگ در ورزش دچار مشکلات زیادی هستیم. حتی یک سری نهادهای قانونگذار و سیاستگذار در این زمینه وجود دارند اما نتوانستند نقش تاثیرگذاری را در حوزه فرهنگ ورزش ایفا کنند. امیدوارم که این سازمانهای مسئول که سکاندار حوزه فرهنگ در ورزش کشور هستند، بتوانند در حوزههای تخصصی پیش بروند. اگر امروز از جامعه ورزش این سوال پرسیده شود که ورزش یک مقوله فرهنگی است، بدون شک پاسخ خواهند داد که این گونه نیست زیرا نوعی آموزش، تربیت و نوعی رفتار که در عرصه ورزش کشور انجام میشود، فضای نامطلوبی در این زمینه ایجاد کرده که نمیتوان با جامعه فرهنگی مقایسه کرد. در حال حاضر عرصه ورزش در مسیر بیراههای قرار گرفته که ما باید تلاش کنیم به مسیر اصلی خود برگردانیم.
او در پایان گفت: در حال حاضر همه چیز در ورزش در برد و باخت خلاصه شده و اینکه ما بیاییم در فضای ورزشگاهها و استادیومها شعارهای فرهنگی بزنیم و کارهای تبلیغاتی در این زمینه انجام بدهیم، در حقیقت هیچ کاری انجام ندادهایم و این به منزله آن است که هر کسی کار خود را انجام میدهد و تنها شعار فرهنگی شدن در ورزش را میدهند.
همچنین مهدی آقاپور دیگر سخنران نشست درخصوص وجود پدیده ای به نام عوام زدگی ورزش در فرهنگ ورزش صحبت کرد و راه مبارزه با این عوام زدگی را مراجعه به اسناد مختلف عنوان کرد.