به گزارش گروه اشتغال «خبرگزاری دانشجو»، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با ابراز تردید نسبت به تکرقمی شدن نرخ بیکاری گفت: در سالهای قبل با نرخ رشد ۶ درصدی تنها ۵۰۰ هزار شغل ایجاد شده و اکنون چگونه ممکن است با رشد منفی 8/5 درصدی که به صفر رسیده همین تعداد شغل ایجاد شده باشد.
رحیم زارع گفت: در پایان برنامه چهارم توسعه با رشد 37/6 درصدی، بیش از 500 هزار شغل ایجاد میشد. اما در دولت قبل بیشترین نرخ رشد 38/6درصد بود که 700 هزار شغل ایجاد شد. درمجموع با سیاستهای اشتغالزایی دولت یازدهم موافق هستم. این دولت با توجه به محدودیتها و تحریمها و هدفمندی یارانهها توانست اقدامی مثبت انجام دهد.
وی ادامه داد: مطابق آمار بانک مرکزی و مرکز آمار نرخ رشد منفی8/5 درصد بود. با رشد7/6 درصدی، حدود 500 هزار شغل ایجاد کردیم. در ابتدای برنامه پنجم هم که رشد 38/6 درصدی بود 700 هزار شغل ایجاد شد. اکنون چگونه ممکن است با رشد منفی 8/5 درصدی که به صفر رسیده است این تعداد شغل ایجاد شده باشد.
زارع با تأکید بر اینکه نرخ بیکاری هنوز تکرقمی نشده است و این در جامعه ملموس نیست افزود: نرخ بیکاری با فضای کسب و کار رابطه عکس دارد. هر چقدر فضای کسب و کار بهتر باشد؛ نرخ بیکاری پایینتر است. هرچقدر رشد اقتصادی مثبتتر باشد؛ نرخ بیکاری پایینتر است. مجوزهایی که صادر اما هنوز عملیاتی نشده است به نظر در محاسبات اشتغال حساب شده است.
زارع با بیان اینکه پرداخت یارانه به همه دهکهای درآمدی اثربخشی قانون را از بین برده و از محل حذف یارانه اقشار پردرآمد جامعه صنعت و تولید منتفع میشود، گفت: باید به رونق تولید کمک کرد و منابعی که از حذف یارانه دهکهای پردرآمد به دست میآید را به سمت تولید سوق داد که در نهایت منجر به کاهش بیکاری و معضلات اجتماعی میشود.
منبع: وطن امروز