به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر لنكراني در مراسم اختتاميه ششمين همايش بيوتكنولوژي كه عصر ديروز در سالن همايشهاي برج ميلاد برگزار شد، گفت: طي ساليان اخير هر 5 سال ارزش بازار زيست فناوري در دنيا دو برابر شده است.
وي افزود: در بحران اخير كه بسياري از متون و صنايع مختلف را دچار چالش جدي کرده زيست فناوري يكي از بخشهايي است كه كمترين ضرر را ديده و در بدبينانه ترين حالت نيز رشدي حدود 10 درصد داشته است.
لنکراني از زيست فناوري به عنوان يكي از مولدهاي مهم ثروت نام برد و بيان داشت: زيست فناوري در جهان امروز بايد بيش از گذشته مورد توجه قرار گيرد.
وزير بهداشت اظهار داشت: در جامعه امروز و با توجه به بحران حاضر برخي از تحليلگران اقتصادي در كشورهايي مانند آمريكا توجه به زيست فناوري را از مهمترين راه هاي خروج از بحران حال حاضر مي دانند.
وي پيشرفت كشورمان را در حوزه بايوتكنولوژي چشمگير خواند و گفت: در سال 1995 ميلادي كه موضوع زيست فناوري در كشور جديد بود و تازه مورد توجه قرار مي گرفت تعداد مقالات نمايه برداري شده بين المللي 6 مقاله بود كه در سال 2007 به 436 مقاله و تعداد دانشجويان دکتري در رشته هاي بايوتكنولوژي از 30 دانشجو به 450 دانشجو رسيده است.
دكتر لنكراني ادامه داد: 9 داروي نوتركيب وارد بازار شده و 8 دارو در مسير توليد قرار دارد و همچنين 12 قطب كشوري و 16 شركت دارويي در كشور فعاليت دارند.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: اين آمارها نشان دهنده اتفاقات مهمي در عرصه بايوتكنولوژي است ولي اين پيشرفت ها در مقايسه با شتاب جهاني نشان مي دهد كه هنوز به شتاب كافي دست نيافته ايم و با اين سرعت ممكن است نتوانيم به چشم انداز تعيين شده برسيم.
وي به فعاليت انجمن بيوتكنولوژي اشاره كرد و افزود: اين انجمن مي تواند در راهبردي كردن برنامهها و رفع موانع نقش جدي تري را ايفا كند و زمان آن فرا رسيده كه با نگاه كلان و به صورت جدي با استفاده از ظرفيت هاي موجود مسير را هموارتر سازيم.
وزير بهداشت تصريح كرد: ما در عرصه زيست فناوري فرصت هاي مهم توليدي بسياري داريم كه بحث مهندسي معكوس و توليد مورد نياز كشور از جمله فرصت هاي مهم براي شتاب دادن به تلاشها است و در مجموعه زيست فناوري نسبت به ديگر بخشها راه هاي ميان بر بيشتري در دسترس دارد.
وي ضرورت برنامه هاي عملياتي را بيش از برنامه هاي استراتژيك خواند و گفت: برنامه هاي استراتژيك توان پاسخگويي سريع به تغييرات را ندارد.
دکتر لنکراني در پايان خاطرنشان كرد: از دوستان تقاضاي جدي دارم كه مرزهاي ناخواستهاي كه گاهي به دليل برخي تنگ نظريها ايجاد مي شود را به خاطر مصلحت كشور و آينده بهتر كشور بشكنند كه اگر بتوانيم منافع بلندمدت را تثبيت كنيم حتماً به كارهاي گروهي بزرگي رسيده و با وجود نسل جوان پرورش يافته در كشور سريع تر به سمت برنامه اصلاحي و عملياتي حركت مي كنيم./انتهاي پيام/