به گزارش گروه ورزشی "خبرگزاری دانشجو"، سازمان تربیت بدنی بسیج را می توان یکی از نهادهای تاثیرگذار در ورزش امروز ایران دانست که در سال های گذشته بدون هیچ گونه ادعایی در ورزش کارهای بزرگی انجام داده است، از ساخت بیش از 1400سالن ورزشی در کمتر از 3 سال تا راه اندازی پایگاه های استعدادیابی ورزش و فعالیت های گسترده در زمینه ورزش همگانی و قهرمانی. همه اینها سبب شده تا بسیج در ورزش هم مانند عرصه های دیگر موفق بوده است.
سردار کاظم یزدانی، رئیس سازمان تربیت بدنی بسیج درگفتگو با سایت روابط عمومی سازمان تربیت بدنی بسیج درباره فعالیت های این سازمان در ورزش صحبت کرده است، سردار یزدانی هر چند از عدم همکاری برخی نهادهای اصلی متولی ورزش گلایه دارد اما عنوان می کند بسیج سرباز عرصه ورزش است و تمام تلاشش را برای توسعه ورزش به رغم تمام کاستی ها انجام می دهد.
سوال: سردار یزدانی در ابتدا می خواهیم یک نمای کلی از فعالیت های بسیج در عرصه ورزش ارائه نمائید.
با توجه به حمایت خوبی که سردار نقدی در مسئله ورزش داردند ، فعالیت هایمان در چندین بخش به صورت قابل قبولی در حال انجام است.برنامه های روتین سالیانه در قالب تقویم ورزشی سال برگزار می شود و تاکنون طبق برنامه، برنامه هایمان در عرصه قهرمانی، ورزش همگانی و باشگاهی دنبال کرده ایم.برابر تقویم همایش های مسئقل راهپیمایی خانوادگی، ورزش های بومی و محلی، کوهپیمایی عمومی و فتح قلل که در دستور کار داشته ایم را دنبال کرده ایم و به موازات آن درفعالیت بخش مدیریت ورزش قهرمانی هم، مسابقات و جشنواره های مختلف بسیج طبق برنامه مسابقات برگزار شده است. در این بخش مسابقات انتخابی حوزه ها را نواحی برگزار کردند، انتخابی استان توسط تربیت بدنی سپاه استان ها انجام شد و تیم های منتخب به مسابقات کشوری اعزام شدند.در بخش باشگاهی هم بر اساس آنچه که در هیئت مدیره باشگاه مقاومت به تصویب رسیده، فعالیت های باشگاهی ما چه در باشگاه مرکزی که تعدادی از رشته ها در اینجا سازماندهی شده اند و در لیگ های کشوری حضور دارند و چه تیم هایی که به استان ها واگذار شده ادامه دارد.
سوال: مركز جامع تندرستي و استعداديابي ورزش بسيج هم هفته اول آبان افتتاح شد، درباره این مرکز بیشتر توضیح می دهید؟
در بخش استعدادیابی کمپ مرکزی استعدادیابی و کلینیک طب ورزشی بسیج توسط سردار فرجیان زاده به بهره برداری رسید. تعداد کمی از این مراکز در ایران وجود دارد و در بسیج آن را کم داشتیم که چند روز پیش افتتاح شد.در این مرکز به صورت میدانی فعالیت های استعدادیابی بررسی و تحلیل می شود. آن چیزی که در کف کار در استان ها انجام می شود، افراد به صورت رندومی مورد تست و آزمون های مختلف قرار می گیرند. در اینجا تست های مختلف آمادگی جسمانی، توان حرکتی و تست های مختلف را می گذرانند که ببنیم مسیر آموزشمان درست طی می شود یا نه و وضعیت در حال حاضر و میزان پیشرفت این ورزشکاران در چه مرحله ای است.
سوال: مردم عادی هم می توانند از خدمات این مرکز استفاده کنند؟
بله،در این مرکز عامه مردم هم می توانند وضعیت سلامتی شان را با انجام چند تست مختلف مورد ارزیابی قرار دهند. وضعیت جسمانی ، میزان توده چربی، حجم عضلات، حجم استخوان ها و در کل وضعیت جسمانی افراد را مشخص می کند.
سوال: در بخش زیر ساخت های ورزشی و ساخت سالن های ورزشی هم بسیج کارهای بزرگی انجام داده، در این باره بیشتر صحبت می کنید؟
در بخش زیر ساخت ها، فعالیت ها در حال انجام است و در هفته بسیج تعدادی از اماکنی که در مقاطع پایانی کار است افتتاح می شود تا با حمایت سردار نقدی طبق برنامه 5 ساله ای که قول داده ایم سه هزار سالن بسازیم. من خودم باور نمی کردم با توجه به وضعیت اقتصادی کشور این چنین کاری را انجام دهیم. در سال اول 460 سالن توسط دکتر فیروزآبادی افتتاح شد، در سال گذشته هم هزار سالن با حضور وزیر ورزش افتتاح شد.این واقعا ظرفیت خیلی خوبی است که در صورت مدیریت و برنامه ریزی، چه در جهت توسعه ورزش قهرمانی و چه در عرصه ورزش همگانی می توانیم استفاده کنیم.به هر حال زیر ساخت ها و سالن های ورزشی نقش مهمی در توسعه ورزش دارند.
سوال: در این بخش انتظار شما از نهادهای متولی ورزش مانند وزارت ورزش چیست؟
با توجه به اینکه در مباحث اعتباری با کمبود اعتبار مواجه هستیم، باید بخش های دیگر کشور به عنوان متولیان ورزش هم وارد میدان شوند. 80 درصد این سالن ها در خارج از محیط نظامی و در دسترس مردم است. به همین خاطر انتظار داریم برای تکمیل این سالن ها و نیازی هایی که برای کامل شدن این اماکن ورزشی دارند، بقیه نهادهای متولی ورزش هم به بسیج کمک کنند. به عنوان نمونه اگر سالنی کفپوش می خواهد یا تجهیزات دیگری، نهادهایی مانند وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک و دیگران کمک کنند تا این سالن ها تکمیل شود و در اختیار مردم قرار بگیرد.بسیج در راستای اهداف کلان ورزش کشور حرکت می کند و بنابراین وزارت ورزش و فدراسیون های ورزشی و حتی در برخی جاها وزارت کشور که بخشی از وظایف آن مربوط به حوزه های اجتماعی هست هم می توانند به ما کمک کنند و این درخواست را به صورت مکتوب ارائه کرده ایم.
سوال: یعنی به اعتقاد شما می شود این طور برداشت کرد که تمامی سازمان هایی که به عنوانی با جوانان سر و کار دارند، می توانند در این قدم بزرگ کنار بسیج باشند.
قطعا، همین طور است. وزارت ورزش، وزارت کشور، سازمان بهزیستی، سازمان هلال احمر، سازمان مبارزه با مواد مخدر و.. می توانند در این پروسه ورود پیدا کنند و در کنار بسیج قرار بگیرند. حتی خیرین هم می توانند در این پروژه ها کمک حال بسیج باشند.هر چند خیرین بیشتر به سمت ساخت مدرسه و مسجد گرایش دارند اما به نظر من بحث جوانان و تامین امکانات مورد نیاز ورزشی آنها در برخی مواقع اهمیت بیشتری نسبت به ساخت مسجد و مدرسه دارد. به هر حال جوانان ما به ورزش گرایش دارند و این مبحث علاوه بر اینکه باعث سلامتی و شادابی آنها است جذابیت زیادی هم برایشان دارد. به نظر اگر من سمت و سوی علاقه خیرین به ورزش معطوف شود حتما جای ثوابی این حرکت رفته است و این در بحث جوانان و حفظ و انسجام جوانان و مردم کمک کند.
سوال: این همکاری تاکنون چطور بوده؟
باید بگویم متاسفانه این همکاری ضعیف بوده و به توجه به ماموریت های سازمان هایی که متولی ورزش و جوانان هستند، این نهادها باید در این زمینه پیش قدم باشند.به هر حال امیدواریم این همکاری ها در آینده پررنگ تر شود.اعتقاد دارم به طور کلی تمام نهادهایی که با جوانان سر و کار دارند می توانند در این پروسه ای که شروع کرده ایم و حتما یک جاهایی کمبودهایی دارد به ما کمک دهند. به هر حال این کار کار بزرگی است و تاکنون سابقه نداشته که نهادی در یک فرایند 5 ساله 3 هزار سالن ورزشی در کشور را احداث کند و چنین ظرفیت بزرگی را به ورزش کشور اضافه کند.حتما کمبودهایی وجود دارد مثلا در بخش تجهیز سالن های ورزشی، کمبودهایی مانند توپ، تشک و نیازهای وجود دارد. درخواست ما از این نهادها این است آنها نیز بخشی از این کار را بر عهده بگیرند تا این کار تکمیل شود و جوانان با رغبت از این امکانات استفاده کنند.
سوال: راه اندازی پایگاه های استعدادیابی ورزش بسیج هم دیگر کار بزرگ بسیج است.چه شد بسیج وارد بخش سرمایه گذاری در ورزش پایه شد؟
من حقیقا به عنوان کسی که شخصا در 40 ساله در بحث مدیریت ورزش هستم،به 2 کار اعتقاد قلبی دارم. یکی بحث زیرساخت ها و ساخت سالن های ورزشی و دیگر بحث استعدادیابی و تربیت نیروهای متخصص است. در صورتی که متولیان ورزش هم به این بخش ها توجه بکنند، مطمئن باشند در آینده شاهد یک بنیه قوی و پایدار ورزشی چه در بحث سلامت جامعه که جزو مطالبات مقام معظم رهبری است و چه عرصه ورزش قهرمانی خواهیم بود.شما اگر برنامه های کشورهایی که وضعیت پایداری در ورزش قهرمانی دارند، را بررسی کنید می بنید که آنها توجه ویژه ای به ورزش پایه داشته اند. بحث استعدادیابی هم همین است و در صورتی که این امر با جدیت دنبال شود و حمایت شود می توانیم امیدوار باشیم که با تربیت قهرمانان برجسته در میادین و رقابت های بین المللی دارای جایگاه پایداری خواهیم بود.
سوال: درباره تعداد این پایگاه ها و فعالیت هایی که در آن صورت می گیرد بیشتر توضیح می دهید؟
از 4 سال گذشته 120 پایگاه استعدادیابی در 8 رشته ای که بیشترین مدال را کسب می کند در حال فعالیت است. در گزارشی که هاشمی رئیس کمیته ملی المپیک می دادند، 160 مدال در 6 رشته پر مدال توزیع می شود. اتفاقا پایگاه های استعدادیابی بسیج در این رشته ها به جز ژیمناستیک که زیر ساخت آن در بسیج وجود ندارد، در حال فعالیت هستند.به همین خاطر به وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک و فدراسیون ها اعلام کردیم در صورتی که آنها همیاری کنند، با توجه به ظرفیت هایی که در بسیج وجود دارد می توانیم در این بخش توسعه جهشی خیلی خوبی داشته باشیم.الان در حدود 120 پایگاه داریم و در صورتی که متولیان ورزش کمک کنند می توانیم تعداد این پایگاه ها را به بیش از 600 پایگاه افزایش دهیم.
سوال: گسترش این پایگاه های استعدادیابی مستلزم چه شرایطی است؟ انتظار شما از نهادهای متولی ورزش در این رابطه چیست؟
همین الان هم متقاضی در این رابطه وجود دارد و نواحی بسیج در سطح کشور اعلام آمادگی کرده اند در صورت تخصیص بودجه پایگاه استعدادیابی تاسیس کنند. با این وجود با توجه به کمبود اعتبار و بودجه، در حال حاضر توان فعالیت بیشتر از 120 پایگاهی که در حال حاضر فعالیت می کنند را نداریم.در همین رابطه در ماه های ابتدای ریاست جمهوری جناب آقای روحانی، سردار نقدی در گزارش به ایشان ظرفیت ها بزرگ بسیج در بخش پایگاه های استعدادیابی را اعلام کرده کرده اند که رئیس جمهور این درخواست را برای دستگاه های متولی ورزش پاراف کرده اند.به هر حال همان طور که می دانید نیروهای بسیجی بی مزد و بی منت و با علاقه و عشق کار می کنند این پتانسیل تجربه ای که در 4 سالی که از تاسیس این پایگاه ها می گذرد می تواند در جهت رشد توان رشته های ورزشی مدال آور به کار گرفته شود. با توجه به این ظرفیت ها می توانیم تعداد پایگاه های استعدادیابی را که در 6 رشته مدال آور فعال هستند را به 600 پایگاه افزایش دهیم.
سوال: به نظر می رسد ورزش کشور در توسعه رشته های مدال آور می تواند حساب ویژه ای روی بسیج باز کند؟
قطعا، جناب آقای هاشمی از همه خواستند که در این رشته های پر مدال به کمیته ملی المپیک کمک کنند. به هر حال سهم ناچیزی در کسب مدال در این رشته های پرمدال در بازی های آسیایی و المپیک داریم. در جلسه ای که ایشان این درخواست را مطرح کردند،این مسئله را فی البداهه همان روز اعلام کردیم که در رشته تیراندازی این کار را شروع کرده ایم . هم در پایگاه های استعدادیابی این رشته آموزش داده می شود و هم 160 سالن کمپلکس را کلنگ زده ایم که به دلیل مشکلات مالی تنها 10 تای آن افتتاح شده است. اعلام کردیم حاضریم که در صورت کمک وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک این سالن ها را به مرحله افتتاح برسانیم. در این صورت حدود یک میلیون نفر در هفته می توانند از این سالن ها استفاده کنند. با توجه به اینکه کشور ما در معرض تهدید است و همواره غربی ها اعلام می کنند گزینه نظامی روی میز است مردم نیز می توانند با استفاده از سالن های تیراندازی و آموزشی که فرا می گیرند آمادگی شان را حفظ کنند.این در بخش عمومی و همگانی بود و در بخش کشف استعدادها و ورزش قهرمانی، به طور حتم کارشناسان ما می توانند از تعداد یک میلیونی که در هفته از این سالن ها استفاده می کنند استعدادهای تیراندازی را شناسایی کنند. این احتیاج به کمک دارد و اگر مسئولان دست بجنبانند می توانیم شاهد اتفاقات خوب در ورزش تیراندازی باشیم.
سوال: در این راه تعامل بسیج با فدراسیون های ورزشی برای توسعه ورزش قهرمانی چگونه است؟
در بخش توسعه ورزشی قهرمانی همان طور که می دانید کف آن کار استعدادیابی است که در ادامه این روند ورزشکاران وارد ورزش قهرمانی و در ادامه تیم های ملی می شوند و در مسابقات بین المللی به میدان می روند. در موضوع رشته های مدال آور و تلاش برای توسعه این رشته ها که رئیس کمیته ملی المپیک که به آن اشاره کرده اند، نشست هایی را با برخی روسای این فدراسیون ها جهت همکاری های مشترک برگزار کرده ایم. به عنوان نمونه در همین ماه نشستی را با رئیس فدراسیون قایقرانی برگزار کردیم و مقرر شد تا با تشکیل یک کارگروه تخصصی مشترک راهکاری همکاری ها در بخش استعدادیابی و تربیت ورزشکاران مستعد تشکیل شود.
سوال: این جلسات با فدراسیون های دیگر هم حتما ادامه پیدا می کند؟
بله،در برنامه های آینده هم در نظر داریم که نشست های مشترکی با روسای فدراسیون های شنا و دوومیدانی هم داشته باشیم.بعد از جلساتی که با مدیران فدراسیون های رشته های پر مدال خواهیم داشت، در نظر داریم این جمع بندی را خدمت وزیر ورزش و رئیس کمیته ملی المپیک ارائه بدهیم و با کمک نهادهای متولی ورزش می توانیم کارهای بزرگی را در این زمینه انجام دهیم. با فدراسیون مسئولان فدراسیون تیر و کمان هم سلسله نشست هایی داشته ایم. هر چند این رشته در زمره رشته های پر مدال قرار نمی گیرد اما امکان اینکه در عرصه های بین المللی در زمان کوتاه به مدال برسیم وجود دارد و این خیلی خوب است. در حال تنظیم تفاهنامه ای در جهت ورزش تیر و کمان هم هستیم.
سوال: درخواست شما برای گسترش این همکاری ها و استفاده ورزش کشور از ظرفیت هایی که بسیج در این زمینه ایجاد کرده چیست؟
لازمه این همکاری ها، افزایش همدلی ها است که از مطالبات مقام معظم رهبری هم است و مدام این را به مسئولان اجرایی متذکر می شوند. در صورت افرایش این همدلی ها می توانیم از تمام ظرفیت ورزش کشور مانند نیروهای متخصص، زیر ساخت ها و مدیریت برای پیشبرد و پیشرفت رشته های مختلف ورزشی در عرصه های بین المللی استفاده کنیم و موفقیت های بیشتری را کسب کنیم.
سوال: در بخش ورزش بانوان هم بسیج به نظر می رسد فعال تر از همیشه وارد میدان شده، می خواهیم درباره فعالیت های سازمان تربیت بدنی بسیج در ابن باره بیشتر توضیح دهید.
با توجه به اینکه خواهران بیشتر به ورزش احتیاج دارند، در بخش توسعه زیرساخت ها، تعدادی سالن برای خواهران در نظر گرفته ایم و هر جایی نتوانسته ایم سالنی مجزا در نظر بگیریم، مسئولان مربوطه بسیج را مکلف کرده ایم که 50 درصد زمان استفاده از سالن ها در اختیار خانم ها قرار بگیرد. در بخش توسعه ورزش قهرمانی هم با توجه به اینکه اگر یک خواهر محجبه با حجاب برتر بتواند در سطح آسیا و جهان مدالی کسب کند، بهترین تبلیغات برای مقابله با هجمه ای است که درباره پایمال شدن حقوق زنان در ایران شکل گرفته است و این می تواند پاسخ محکمی به غربی ها باشد.در همین راستا در برنامه ای که تدوین می کنیم برای 5 ساله ششم، در نظر داریم در رشته هایی که بانوان می توانند با حجاب مناسب شرکت کننند سرمایه گذاری ویژه ای انجام دهیم. به عنوان مثال رشته تیراندازی، تیر و کمان و قایقرانی، دوومیدانی .
سوال: و به طور قطع به این نکته هم واقف هستید که با سرمایه گذاری در ورزش بانوان به نتایج خوبی در رقابت های بین المللی رسیده ایم مانند بازی های آسیایی که اولین مدال کاروان ایران را یک بانوی تیرانداز گرفت.
همین طور است و به نظرم در بخش خواهران در برخی رشته ها نسب به آقایان بهتر می توانیم در مسابقات جهانی و آسیایی به مدال برسیم و باید در این زمینه سرمایه گذاری کنیم.به همین خاطر در بسیج در برنامه 5 ساله ششم توجه خاصی به ورزش خواهران خواهیم داشت تا نقش ورزش خواهران چه در عرصه قهرمانی و چه عرصه ورزش قهرمانی پررنگ تر شود.
سوال: به برنامه 5 ساله ششم اشاره کردید،چه اهداف و چه سرفصل هایی را در این برنامه دنبال خواهید کرد؟
اگر می خواهیم در بخش ورزش قهرمانی موفق باشیم باید یک چشم انداز 20 ساله داشته باشیم و به همین خاطر در بخش توسعه ورزش قهرمانی در برنامه 5 ساله ششم همان روند برنامه های گذشته را البته با تغییراتی ادامه خواهیم داد. در بخش ورزش قهرمانی البته تغییرات محسوسی خواهیم داشت.تلاش می کنیم این برنامه معنا دار باشد و در جهت برنامه های قبلی باشد و به توسعه ورزش کشور کمک کنیم.در بخش ورزش خواهران همان طور که عرض کردم با توجه به نتایج خوبی که در مسابقات آسیایی اینچئون دیدیم باید قوی تر عمل کنیم. در بخش زیر ساخت ها همین روند ادامه دارد و البته مدل کار عوض می شود.
سوال: در بخش زیر ساخت ها و توسعه اماکن ورزشی هم همین روند ساخت سالن ها ادامه خواهد داشت؟
علاوه بر ادامه این روند،در نظر داریم با حمایت سردار نقدی در بخش زیر ساخت ها، در موضوع ساخت استخر و البته زورخانه که مورد تاکید مقام معظم رهبری است هم وارد شویم تا علاقمندان به این رشته در هر جایی بتوانند این ورزش را انجام بدهند.در بخش ورزش تراپ و اهداف پروازی که رشته المپیکی است و سلاح آن در اختیار مردم است هم برنامه هایی داریم تا با فراهم آوردن مکانی برای تیراندازی مردم،استعدادهای این رشته ها را شناسایی کنیم.
سوال: علاوه بر بعد مسائل فنی در ورزش، برنامه های فرهنگی و رشد اخلاقی برای ورزشکاران از اهداف مهم بسیج بوده، چه برنامه هایی در این رابطه دارید؟
در بسیج چندین کارگروه برای تدوین برنامه های فرهنگی و اخلاقی و تربیتی کار می کنند و از توانمندی بخش های دیگر بسیج مانند بسیج ورزشکاران که ماموریت آن فرهنگی است یا از بخش تعلیم و تربیت و معاونت فرهنگی هم زمینه تدوین این برنامه ها استفاده کرده ایم.با توجه به اهمیت موضوع در برنامه 5 ساله ششم همین اندازه که به مباحث تخصصی پرداخته ایم به بحث فرهنگ هم توجه نشان دهیم.
سوال: فعالیت های بسیج در این زمینه در حالی است که به نظر می رسد دیگر نهادهای متولی ورزش، در این رابطه کم کاری می کنند تا وضعیت خوبی از نظر اخلاقی و فرهنگی در جامعه ورزش شاهد نباشیم.
در موضوع کارهای فرهنگی و اخلاق در ورزش متاسفانه خیلی کم کاری شده است. اعتقاد دارم همان قدر که برای بخش فنی و تخصصی ورزش هزینه می کنیم باید برای موضوعات فرهنگی و اخلاقی هم اهمیت بدهیم، امری که در ورزش ایران محقق نشده است.به هر حال یک ورزشکار وقتی در مسابقات خارج از کشور به میدان می رود علاوه بر از نظر فنی، از نظر اخلاقی و فرهنگی نماد و سفیر کشورمان است و در این رابطه باید مورد آموزش های مختلف قرار بگیرد تا نماینده شایسته ای برای ایران باشد.
سوال: باید چه کارهایی صورت بگیرد تا یک ورزشکار در اخلاق هم الگو باشد؟
مسائل فرهنگی یک کار فرانیدی است و باید از سن نونهالی که بچه ها ورود می کنند به ورزش باید در کنار مباحث استعدادیابی به بحث فرهنگی هم توجه شود. باید نسخه های مورد نیاز این سن ها آماده شود. همچنین باید توجه ویژه ای به تربیت مربیان داشته باشیم که نقش اساسی در تربیت ورزشکار دارند.باید نسخه های مختلف تربیتی برای مربیان، سرپرستان و البته مدیران در تمامی سطوح داشته باشیم. اگر ورزشکاران مسائل اخلاقی را در رفتار و عملکرد مدیران ببینند حتما برای آنها الگو می شود. البته این یک کار ظریف است . نوجوانی که در ورزش قهرمانی مدال می آورد واقعا آسیب پذیر است و اگر والدین و مربیان و اطرافیان این ورزشکار حواسشان به این ورزشکار نباشد او می تواند در معرض آسیب های زیادی است و به همین خاطر باید با برنامه های سنجیده در این موضوع وارد شد.
سوال: انتظار شما از مسئولان ورزش برای نهادینه کردن فرهنگ و تربیت ورزشکاران با اخلاق چیست؟
مسئولین ورزش کشور باید توجه زیادی به موضوع نهادینه کردن اخلاق در بین ورزشکاران داشته باشند و برای آن هزینه کنند و با استفاده از دانش اساتید برجسته به ورزشکاران در سنین مختلف آموزش های لازم را بدهند. این کار نیاز به تشکیلات قوی دارد که باید یک کمیته قوی فرهنگی روی این مباحث کار کند و نسخه های مختلف فرهنگی در سطوح مختلف سنی که ورزشکار با روی باز آن را قبول کند تنظیم کنند. هر چند کار سختی است اما باید توجه داشت در همه کشورهای دنیا مباحث فرهنگی با توجه به فرهنگشان اهمیت دارد و حساسیت به آن نشان می دهد.از یک طرف تربیت افراد است و از طرف دیگر برخورد قاطع با کسی است که مسائل انضباطی را رعایت نمی کند و در این راه اغماض نمی کنند. به همین خاطر می بینید که بی انضباطی در کشورهای مطرح ورزش کمتر است.
سوال: و نسخه شما برای بهبود فضای فرهنگی و اخلاقی ورزش؟
برای پیشبرد این هدف در ایران باید کار تشکیلاتی داشته باشیم که متاسفانه در این رابطه در کشورمان در آن ضعف داریم که باید آن را قوی کنیم. از یک طرف تعلیم تربیت و پروش و از طرف دیگر قاطعیت برخورد با کسی که متخلف است مانند قوانین مدنی خیلی از کشورها و البته قوانین اسلام. با این حال متاسفانه در این رابطه نتوانسته ایم آن طور که باید و شاید وظیفه مان را انجام دهیم و باید با شکل گیری یک تشکیلات گسترده از تمامی نهادهای متولی ورزش و جوانان در این زمینه وارد شویم تا شرایط فرهنگی ورزش بهتر شود.
سوال: در پایان اگر حرف و نکته باقی مانده؟
انتظار ما از مسئولان بسیج این است مثل برنامه های قبلی باز هم ما را حمایت کنند تا برنامه 5ساله ششم را قوی تدوین کنیم. چون اعتقاد دارم که از طریق ورزش می توانیم در جذب حداکثری جوانان و انسجام آنها کارهای بزرگی انجام دهیم. به هر حال ورزش یک جذابیت خاص دارد که می توانیم از این طریق جوانمان را جذب و هم خوب تربیت کنیم و این مستلزم این است که در این بخش برنامه داشته باشیم و حمایت شویم.متولیان ورزش کشور هم بسیج را به چشم نهادی که تشکیل شده تا به توسعه و پر کردن خلاء های کشورکمک کند، نگاه کنند و ما را سربازان خودشان بدانند.اعتقاد داریم که باید کمک بدهیم که در ورزش اتفاق های بزرگی بیفتد و مسئولین هم باید کمک بدهند تا از ظرفیت بزرگ بسیج چه در عرصه زیرساخت ها و چه نیروهای متعهد و مومن،برای توسعه ورزش به بهترین نحو استفاده شود.