به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، روز گذشته بیست وششمین قسمت از برنامه «حذف و اضافه» در آستانه برگزاری پنجمین جشنواره مردمی فیلم عمار، با بررسی این پدیده مردمی و تآثیر آن بر دانشجو و فضای دانشگاه به طور زنده روی آنتن شبکه سه سیما رفت. در ابتدا خلاصه ای از قسمت پیشین این برنامه پخش گردید و در آیتم خبرنامه به آخرین تحولات هفته گذشته دانشگاه ها پرداخته شد.
پرسش پیامکی قسمت بیست و ششم برنامه «حذف و اضافه» اینگونه طرح شد: "کدام جشنواره را در پرداخت به دغدغه های دانشجویان موفق تر می دانید؟ 1) جشنواره فیلم فجر، 2) جشنواره فیلم عمار".
در ابتدای برنامه محمدحسن یادگاری، از دانشجویان مستندساز جوان و برگزیده جشنواره مردمی فیلم عمار، میهمان برنامه «حذف و اضافه» شد. وی در ابتدای گفتگو بیان داشت: بنده دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات فرهنگی رسانه دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران هستم. فیلمسازی را بصورت حرفه ای از آموزشگاه های سینمایی آموختم و به مرور بصورت تجربی شروع به ساخت فیلم های کوتاه کردم. اما از زمانی جدی تر دنبال کردم که علاقه بنده به رشته رسانه بیشتر شد.
وی افزود: در عرف جامعه هرچه بچه باهوش و بااستعداد است باید رشته های پزشکی یا مهندسی بخواند. شکر خدا بنده نیز شامل حال این دسته بودم. اما اینکه شما بخواهی تغییر رشته بدهید از رشته های مهندسی به رشته های به ادعای من جدی مثل هنر یا علوم انسانی خودش یک مسئله بزرگ است. مستند «داوطلبین عزیز» به همین انتخاب رشته و اهمیت مدرکی که یک رشته به رشته دیگر می تواند داشته باشد، می پردازد. متاسفانه در جامعه ما مثلا لیسانس مهندسی از یک دانشگاه از اعتبار بالاتری نسبت به کارشناسی یک رشته فلسفی برخوردار است. این آن استارت اولیه برای تولید این فیلم برای ما شد. طول مدت ساخت این فیلم 6 ماه بصورت فشرده بوده است.
یادگاری درباره جشنواره فیلم عمار بیان داشت: عمار الزامات فرمی خاصی ندارد که حتما در این قالب یا این زمان فیلم بپذیرد. بلکه بیشتر الزامات محتوایی ای دارد که بیشتر دغدغه های جشنواره است و به دنبال آن است. فیلم بنده نیز در بخش «نقد درون گفتمانی» برنده شد. موضوع «داوطلبین عزیز» نیز به نظر من از آن دست موضوعاتی است که به دلیل مصلحت اندیشی هایی که بعد از 30 سال در انقلاب ما پیش می آید و به بسیاری از موضوعات بها داده نمی شود، خداروشکر در عمار این به ارزش های اولیه انقلاب بازگشت. مجدد بعد از آن حوادث تاسف بار 88 آن انرژی و نگاه به مملکت تزریق شد. عمار در پی آن حوادث پیش قدم شد و آن نگاه ارزشی مومنانه و انقلابی را در فضای فرهنگ و هنر تزریق کرد.
کارگردان فیلم «داوطلبین عزیز» پیرامون مستند خود بیان داشت: قصه فیلم از یک دغدغه شخصی بنده شروع شد و آن اینکه همه دانش آموزان ایرانی در پروسه چندساله خود در دبیرستان، بهترین دوره زندگی خود را از دست می دهند برای موضوعی به نام کنکور! حتی در دوره ای این کنکور یک معضل بود. خب در این شرایط همه مدارس دغدغه شان این است که قبولی بدهند. تک رقمی بدهند. آمار خود را بالا ببرند. ولی هیچ کسی نمی گوید خلاقیت و استعداد در ذهن بچه های این سرزمین چه جایگاهی دارد. و من به این نکته برخوردم.
وی افزود: من به یک دوراهی برخوردم بین استعدادگرایی و مدرک گرایی در جامعه خود. ما دیدیم بسیاری به مدرک گرفتن حل داده می شوند. من در این فیلم سعی کردم برای سه بازه دبیرستان، حین کنکور و بعد از آن، سه سوژه جداگانه پیدا کنم و سه قصه موازی را در این فیلم روایت کنم. پسری که درسش خیلی خوب بوده ولی سر جلسه استرس می گیره و کنکورش خراب میشه و انگار 4 سال از زندگی اش دود شده رفته هوا. پسری را داشتیم که فوق لیسانس مهندسی پزشکی از بهترین دانشگاه دولتی ایران بود، ولی تازه فهمیده بود استعداد و علاقه اش در رشته هنر و تئاتر است. فردی را هم داشتیم که دیپلمه است اما استعداد ورزشی دارد. ولی بعد اینکه حتی مدال های جهانی دارد، به عنوان یک دیپلمه به او نگاه می کنند. احسان حدادی چون مدرک نداشت خیلی جاها اذیت شد.
وی در پاسخ به این سوال که "سطح فرمی جشنواره عمار چگونه است؟" بیان داشت: شما گفتید جشنواره ای که در 5 سال این میزان رشد در زمینه فرم دارد، جشنواره بدی نیست. ما جشنواره فیلم موبایلی، فیلم صد و... هم داریم، آثار آنها را هم شما ببینید و آثار عمار را نیز ببینید و بعد قضاوت کنید. من می توانم به جرات بگویم عمار یکی از بهترین جشنواره های ایران است. من گزینه پیامکی شما را دو را انتخاب می کنم. اما کاش در گزینه های خود جشنواره های دیگر را هم می گذاشتید آن وقت نتیجه بهتری حاصل می شد.
یادگاری خاطرنشان کرد: این مردمی بودن در عمار جایی است که این لفظ به محتوا رسیده است. من خوشحالم که از طریق عمار فیلم من تا شهرهای مرزی کشور رسیده و دیده است. مردم در این فضا تازه دارند تعریف می شوند و دیده می شوند. من در عمار ندیدم که بگویند برای دیدن فیلم ها به این سینما بروید یا ... . مفاهیمی درست می شود از دل مردم و برای مردم. به هوای سیاست زدگی هایی که دیده می شود در جامعه ما فیلم ما چون در عمار بوده است، از جشنواره های دیگر به راحتی حذف می شود. حتی دیده نمی شوند و کنار گذاشته می شود.
در بخش دوم برنامه نجمه قیداری و محمدحسین علاقمند از اکران کنندگان دانشجویی فیلم عمار در سراسر کشور، میهمان برنامه «حذف و اضافه» شدند. قیداری در پاسخ به انگیزه خود از این اقدام عنوان داشت: برای خود من دو دلیل داشت. یکی دلیل شخصی و دیگری دلیل فراگیر که مقام معظم رهبری در دیدار عماریون فرمودند با فیلم دیدند و پخش کردن در این حیطه گاهی ده برابر یک مبحث می تواند تآثیرگذار باشد. دلیل شخصی بنده نیز اینکه دوست داشتم حرف هایی را که در عمار می دیدم و فکر می کردم از معضلات درونی جامعه است بروم و برای دیگران نمایش دهم. کاری که اگر با حرف زدن چندین ساعت طول می کشید با پخش یک کلیپ چند دقیقه ای نتیجه می داد. برای مثال در مورد نماز یک کلیپ «تکلیف» را برای دانشجویان خارج تهران که با اتوبوس رفت و آمد می کردند پخش کردیم و نتیجه این شد هم دانشجویان و هم راننده اتوبوس تلاش می کردند تا سر موقع نگه دارند و همگی به نمازشان برسند.
در ادامه علاقمند در همین باره بیان داشت: بنده از دوران کودکی با فضای فیلم و سینما آشنایی داشتم. بزرگی می گفت اگر دانشمندان قدیمی امروز بودند به جای نوشتن کتاب فیلم می ساختند. لذا اکران فیلم خیلی اثرگذرا است. اما چرا برای دانشجو؟ نکته اینکه برای اکرانی که در سطح دانشگاه انجام می شود پتانسیلی وجود دارد که شاید در اکران های مساجد یا هیات مذهبی و... وجود ندارد. و آن اینکه از اقشار مختلف مردم و ازقومیت های مختلف در فضای دانشگاه وجود دارند. و اینکه مخاطبش اگر 100 نفر به سالن بیایند و فیلم را نگاه کنند، تآثیر بر روی چندین هزار نفر است. چون هر کدام به شهر خود می روند و تآثیر بر خانواده، دوستان و اقوام خود می گذارند.
وی افزود: واقعیت این است که جشنواره عمار نه تنها یک جشنواره انقلابی است بلکه انقلاب جشنواره ای نیز هست؛ چه در سبک، چه در انتخاب محتوا و موضوع و چه در مخاطبین متفاوت از جشنواره های متداول است. موضوع و دغدغه اش فقط نشان دادن زندگی یک اقلیتی از مردم بالانشین نیست.
در ادامه خانم قیداری به عنوان اکران کننده برتر کشور درباره اکران فیلم های عمار گفت: فیلم های عمار حدود 19 دی وی دی و هر کدام متشکل از چندین فیلم است که من این آثار را در دانشگاه ها، مساجد، هیات، منازل شهدا و... اکران کرده ام.
همچنین علاقمند بیان داشت: محدودیت اکرانی که در جشنواره عمار وجود دارد عدم اکران فیلم برای کمتر از 5 نفر است! یعنی ما حتی می توانیم اثر را برای 5 نفر اکران کنیم. من خود اکران برای 500 نفر نیز داشته ام.
طبق نظرسنجی برنامه 69 درصد مخاطبان جشنواره فیلم فجر را در پرداخت دغدغه های دانشجویان موفق تر دانستند.
برنامه تلویزیونی «حذف و اضافه» کاری از گروه دانش و اقتصاد شبکه سه سیما است که به مؤلفههای دانشگاه طراز انقلاب اسلامی و بررسی مسائل و مشکلات دانشجویان و دانشگاهها میپردازد. مخاطبان میتوانند از طریق شماره پیامک 20000359 یا ایمیل Daneshgah@tv3.ir با این برنامه تماس حاصل کنند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"، برنامه تلویزیونی «حذف و اضافه» در بیست و ششمین قسمت خود در آستانه برگزاری پنجمین جشنواره مردمی فیلم عمار، به بررسی این پدیده مردمی و تاثیر آن بر دانشجو و فضای دانشگاه میپردازد.
این برنامه که پنج شنبه این هفته 4 دی ماه رأس ساعت 17:20 به طور زنده از شبکه سه سیما به روی آنتن میرود، با تشکیل میزگرد تخصصی از میان مستندسازان و اکران کنندگان دانشجویی سراسر کشور، با توجه به تعامل دانشگاه و جشنواره عمار در این سال ها در تربیت نیروی دانشجوی مستندساز و اکران کننده، به واکاوی نقش و تأثیر شکل گیری این پدیده اجتماعی بر فضای دانشگاه خواهد پرداخت.
«حذف و اضافه» در گام نخست به تعریف حضور عمار در فضای دانشگاه پاسخ می دهد و در ادامه با بررسی نسبت دغدغه ها و مسائل فرهنگی- آموزشی دانشگاه با جشنواره عمار، به بررسی رابطه نهاد علمی دانشگاه و هنر میپردازد.
برنامه تلویزیونی «حذف و اضافه» کاری از گروه دانش و اقتصاد شبکه سه سیما است که به مؤلفههای دانشگاه طراز انقلاب اسلامی و بررسی مسائل و مشکلات دانشجویان و دانشگاهها میپردازد.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، روز گذشته بیست وپنجمین قسمت از برنامه «حذف و اضافه» به مناسبت فرارسیدن 27 آذرماه سالروز شهادت آیت الله مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه با موضوع بررسی چیستی و چرایی وحدت روحانی و دانشجو به طور زنده روی آنتن شبکه سه سیما رفت. در ابتدا خلاصه ای از قسمت پیشین این برنامه پخش گردید و در آیتم خبرنامه به آخرین تحولات هفته گذشته دانشگاه ها پرداخته شد.
پرسش پیامکی قسمت بیست و پنجم برنامه «حذف و اضافه» اینگونه طرح شد: "اصلی ترین دلیل عدم تحقق وحدت حوزه و دانشگاه را چه می دانید؟ 1) عدم خوشبینی نسبت به یکدیگر، 2) ناآگاهی نسبت به مفهوم صحیح وحدت".
سلطانی: تنبیه دانش آموزان به هر نحوی ممنوع است
در ابتدای برنامه عطاالله سلطانی صبور، مسئول کمیته آموزش و پرورش مجلس شورای اسلامی میهمان تلفنی برنامه «حذف و اضافه» شد. وی پیرامون تنبیه شدن یکی از دانش آموزان بندر گناوه و آسیب شدید وی اظهار داشت: تنبیه دانش آموزان به هر نحوی که باشد مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ممنوع است. هیچ توجیهی ندارد. چه دانش آموزان متخلف باشد چه نباشد. آئین نامه انضباطی راهکار برخورد با دانش آموزان مختلف را تعیین کرده است. لذا هر جایی اتفاق بیافتد ما برخورد می کنیم.
باید کاری کنیم که حتی یک مورد تنبیه در کشور رخ ندهد
وی ادامه داد: اما خانواده آموزش پرورش، خانواده بزرگی است با 13 میلیون دانش آموزان و یک میلیون فرهنگی و جمعا با خانواده ها 40 میلیون نفر عضو این خانواده اند. لذا ممکن است یک نفر پیدا شود و این برخورد را کند. به هیچ وجه کار این فرد قابل توجیه نیست، اما اگر این برخورد را یک مشکل همه جانبه در آموزش و پرورش بدانیم این درست نیست. کار این مدیر پذیرفته نبوده لذا مسئولین محترم آموزش و پرورش در همان ساعات اولیه با ایشان برخورد کردند و وی عزل شد و به مراجع قضایی معرفی شدند. دانش آموز را نیز به شیراز اعزام کردند و هزینه های درمان وی را پرداخت کردند. اما ما باید کاری کنیم که حتی در کشور ما یک مورد نیز این چنین اتفاق هایی رخ دهد. این مسئله اصلی ماست.
در سال جاری معلم مان مورد بیشترین بی مهری قرار گرفتند
سلطانی خاطر نشان کرد: از طرف دیگر من خوفی دارم از سویی که در سال جاری معلم مان بخاطر تبعیض ها مورد بیشترین بی مهری واقع شده اند و منفعل شده اند، دلسردتر شوند. تبعیض را من از این جهت عرض می کنم شما شاهد بودید در بهره ای بیش از 50 درصد به حقوق کارمندان برخی وزارتخانه ها اضافه شده است. در همین سال فرهنگیان با همان حقوق قبلی به کار خود ادامه دادند. بعد یک مورد این چنینی که رخ دهد این را به عنوان یک مورد همگانی معرفی کنیم و بکوبیم بر سر معلم درست نیست.
مهدی زاده: حوزه در گذشته مرکز تولید دانش دینی و غیردینی بود
در بخش مناظره این برنامه، حسین مهدی زاده، عضو فرهنگستان علوم اسلامی میهمان «حذف و اضافه» شد. وی پیرامون مسئله وحدت حوزه و دانشگاه بیان داشت: اساسا این مسئله که ما در کشورمان دوگانه ای به اسم حوزه و دانشگاه در عرصه دانش داریم، خواستگاهش اصلا ایجاد یک رقابت نیست. ما از گذشته مان با خودمان در تمدن اسلام یک نظام دانشی داشتیم. نظامی که فضای دانش کشور را مدیریت می کرده است که حوزه باقیمانده آن است. ته مانده آن پیاله مفصلی است که کمی از آن باقیمانده است. مطالعات دینی و غیردینی مثل طب و... که همگی با هم بوده است و به مرور از هم منفک شده است. از دوران جنگ ایران و روس تا دوران مشروطه و دقیقا در سال 1300 که زمان تاسیس دانشگاه تهران است به طور رسمی دانشگاه مدرن در کشور شکل می گیرد.
امروز وحدت حوزه و دانشگاه چالش زا شده است/ جامعه باید با یک پروژ مشترک علمی مدیریت شود
وی افزود: در سال 57 پس از انقلاب اسلامی ما با این دوگانه طرف می شویم. تصمیم شد در فضای جمهوری اسلامی آنجایی که نیاز به نظرات و احکام دین است، حوزه ورود کند. در هر مسئله ای که دین در آن نظر دارد. این وظیفه حوزه است. در مقابل دانشگاه قرار بود نظام کارشناسی باشد. نظام معادله سازی و مدل سازی برای پیاده و اجراکردن امور. یعنی عموما دانش های دانشگاهی عموما کاربردی هستند. دانش های نظری در یک فضای حداقلی برای پشتیبانی فکری آن هستند. این یک دوگانه است و به یک معنا چالش است. ایده وحدت حوزه و دانشگاه، ایده ای است که می خواهد بگوید من می خواهم آن را حل کنم. الان مزیت نیست چون حل نشده است. این دو مرکز امروز با هم ارتباط مشترک علمی ندارند. یک جامعه داریم و باید یک پروژه مشترک تعریف شود اما این چنین نیست. و امروز چالش زا شده است.
وحدت حوزه و دانشگاه یک اتفاق رخ نداده و سخت است
مهدی زاده مسئله وحدت حوزه و دانشگاه را مسئله رفاقت ندانست و گفت: مسئله این است که دانشگاه یک محیط دانش است. کار دانش شکل دادن پایه های فرهنگ است. باید سنجش های دقیق انجام شود. یک بعد این دانش را باید از دین پرسید. یعنی دانش هایی که می خواهد از دین سوال بپرسد. لذا مسئله وحدت حوزه و دانشگاه یک اتفاق رخ نداده است نه به این دلیل که منحرف شده ایم، بلکه به این دلیل که واقعا سوال سختی است که چگونه حل کنیم؟!
فتحی: رضاشاه با تاسیس دانشگاه تهران سعی کرد با حوزه شکاف ایجاد کند
در ادامه علی اشرف فتحی، طلبه و دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی میهمان دیگر این بخش، پیرامون وحدت حوزه و دانشگاه اظهار داشت: بنده وجود دوگانه حوزه و دانشگاه را تنها در کشور ایران قبول ندارم. در بسیاری از کشورهای اسلامی این دوگانگی وجود دارد هرچند که ادعای وحدت این دو نهاد را تنها ما داریم آن هم به این دلیل که اساسا این وحدت مسئله آنها نیست. چون در کشور ما به دلیل خطای تاکتیکی و استراتژیکی رضاشاه با تاسیس دانشگاه تهران سعی کرد به رقابت با حوزه بپردازد و همین باعث شد به مرور دونگانگی و شکاف صورت بگیرد.
مسئله وحدت حوزه و دانشگاه چالش بنیادین و بغرنج نیست/ جدایی بین حوزه و دانشگاه وجود ندارد
وی افزود: ما اگر سخنان امام را توجه کنیم می بینیم مسئله حوزه و دانشگاه آنقدرها هم بغرنج نیست. یک چالش بنیادین نیست. بلکه چالشی است ناشی از رفتارهای طرفین با هم. امروز بی اعتمادی بین این دو قشر به حدی زیاد شده است و دخالت سیاسیون باعث شده است این شکاف خود را نمایان کند. والا ما نه پیش از انقلاب و نه پس از انقلاب چیزی به اسم جدایی کامل حوزه و دانشگاه از یکدیگر نداشته ایم و همواره این ارتباط بین مردم بوده است.
برخی از وحدت حوزه و دانشگاه به دنبال ادغام این دو هستند
فتحی اظهار داشت: امروز درباره وحدت حوزه و دانشگاه در حالت ایده آل نیستیم، اما خروجی ای که باید از این مسئله محقق شود این است که تولید علم شود و جامعه از لحاظ علمی رشد کند. ما باید وحدت را معنا کنیم. برخی بر این اندیشه اند که وحدت بدین معناست که باید این دو نهاد با هم ادغام شوند و یک نهاد را شکل دهند! دانشگاه باید در حوزه وارد شود و مطیع آن شود یا بلعکس. اما به نظر من وحدت بدین معناست که هر دو یک هدف را دنبال کنند و هماهنگی و روابط مشترکی شکل گیرد تا بتوانند حرکت علمی را در یک جهت تعریف کنند. منتها حوزه یک رسالت مضاعفی دارد که تولیت و سرپرستی امور دینی جامعه را دارد. لذا هیچ اصطکاکی بین طرفین نخواهد بود.
وی گفت: البته این روابط به تدریج در حال شکل گیری است و با برگزاری همایش های مختلف و نشان دادن یک وضعیت اسف بار اصلاح نمی شود. لذا نمی توان گفت چالش بنیادینی به نام وحدت حوزه و دانشگاه داریم. بلکه صرفا یک بی اعتمادی و بی ارتباطی مابین طرفین وجود دارد که حل شدنی است.
مهدی زاده: بسیاری از اقدامات دانشگاه در جامعه در مقابل اقدامات حوزه است
در ادامه مهدی زاده گفت: اولا به نظر من چالش جدی است و بنیادین است. محصول کار دانشگاه و حوزه قرار است وارد جامعه شود و فعل انجام دهد. ما اغلب در فضای دانشگاه مصرف کننده دانشیم. نکته ای که وجود دارد این است که بسیاری از کارهایی که حوزه در فضای جامعه می خواهد انجام دهد در مقابل اقدامات دانشگاه است. مثلا طلبه ای می رود روی منبر و می گوید ربا بد است و جنگ با خداست اما آیا نظام بانکی می تواند از این سخن حوزه پشتیبانی کند؟ نظام اقتصاد کشور امروز دست کارشناسانی است که در دانشگاه تربیت می شود. این چالش دو مبنایی شدن جدی است. مثلا در الگوهای توسعه شما پافشاری می کنید برای رشد جمعیت اما می گویند ما نمی توانم پشتیبانی کنیم در فضای امروز ایران. یعنی از پروژه های یکدیگر نمی توانند حمایت کنند.
وی افزود: دانش یک چیز تولیدی است و می تواند به سمت دینی شدن سوق یابد. به هرحال شما حکومتی تاسیس کردید که این نظام اجتماعی پذیرفته شده مردمی از شما تقاضای وحدت حوزه و دانشگاه دارد اما نظام دانشگاهی حمایت نمی کند و نظام حوزوی نمی تواند امتداد دهد. هر دو سوی ماجرا مشکل دارد.
فتحی: همواره بخشی از حوزه مدافع اقدامات کارشناسان دانشگاهی بود
در ادامه فتحی در پاسخ به وی اظهار داشت: بنده مثال ایشان را قبول دارم اما نکته اینجاست که آقای مهدی زاده به نوعی تبیین می کنند که گویی اتفاقات مدیریتی جامعه در سطح دانشگاه در حال انجام است! یا اقتصاد را دانشگاه عملا حمایت می کند! ما حداقل می توانیم ادعا کنیم پس از انقلاب اسلامی اینگونه نبوده است. هر مدیریت کلان و برنامه اقتصادی که حداقل پس از انقلاب شاهد اجرای آن بودیم بخشی از حوزه از آن دفاع کرده است. اینکه این مسئله ربا هست یا خیر اختلاف است، والا کسی با ربا موافق نیست. حداقل شاهد بودیم 10 درصد از حوزه ما در تشخیص مصداق به این نتیجه رسیده اند که این ربا نیست. طبیعتا حکومت برای راحتی کار خود از حکم آن مجتهدی که این مسئله را ربا نمی داند برای اجرای سیاست خود استفاده می کند.
حکومت از نظر عالمی که به دیدگاه خود نزدیک است استفاده می کند
وی ادامه داد: حکومت با یک نگاه عملگرایانه احکام آن مجتهدی را که به دیدگاه خود نزدیک بوده انتخاب کرده و گفته این کار ما را راه می اندازد. مبنای شکل گیری مجمع تشخیص مصلحت همین است. طبق نظر این مجمع طی 14 قرن تاریخ شیعه یک فقیه اگر فتوایی داده باشد که کار کشور را راه بیاندازد از آن نظر استفاده می کنند و مبنای شرعی نظرشان می شود نظر آن فقیه. یعنی نمی توان گفت شکافی بین دانشگاه و حوزه است. بلکه شکاف بین بخشی از حوزه و بخشی از دانشگاه است.
مهدی زاده: انقلاب همواره در حالت اضطرار بوده است و از نظام ارزشی خود عقب کشیده است
در ادامه مهدی زاده پاسخ داد: چرا همواره به دنبال این هستیم که روحانی پیدا کنیم تا مشکل ربا را زیرسبیلی حل کند؟ یک اقتصاددان پیدا کنیم که نظامی جایگزین نظام ربوی تعریف کند. چرا آنها هیچگاه کوتاه نمی آیند. اصلا فرض کنید هیچ فقیهی پیدا نشد که نظر موافق حکومت داده باشد. اصلا در حالت اضطرار و ناچاری قرار بگیریم و مجبور شویم بپذیریم. چرا ما همواره در حالت اضطراریم؟ انقلاب ما دائما طی این 35 سال در حالت فوق العاده بوده است. دائما از نظام ارزشی خود می کشد کنار تا گرفتاری خود را حل کند، اما حل نمی شود و یک قدم به عقب برمی دارد! ما امروز نمی توانیم روابط زن و مرد را قاطی نکنیم. امروز روانپزشک های ما برای آرامش روحی مریض خود گاها روابط دختر و پسر را پیشنهاد می دهند! آن دکتر واقعا با متد علمی خود و محاسباتش به این نتیجه رسیده است. اما مبنای فکری او با ما متفاوت است و ما دائما به عقب رانده شده ایم.
اتفاقات سال 88 خارج از جریانات سیاسی رخ داد
این عضو فرهنگستان علوم اسلامی افزود: مدیران کشوری ما از همین ساختار خارج شده اند. بسیاری از آنها به نظام امتدادی عقب کشیدن از ارزش ها معتقدند. کارشناسان نیز نسخه های غربی را دائما طرح می کنند و به مرور چالش بیشتر می شود. این گسل جایی جامعه را دوپاره می کند. من برداشتم این است که اتفاقات سال 88 خارج از جریانات سیاسی است. آن چیزی که داشت شکل می گرفت یک گسل در مفهوم توسعه بود. برخی می گفتند من می خواهم دینم توسعه یابد و برخی می گفتند این توسعه را نمی پسندم و این گسل به کف خیابان کشیده شد.
در ادامه برنامه فتحی اظهار داشت: اینکه این راه حل های سطحی مشکل اضطرار ما را حل می کند یا خیر، شاید بحث ما نباشد. عنصر مصلحت را امام (ره) در دهه 60 مطرح کردند با این تئوری که ما نباید در برخی موارد توقف کنیم. به هر حال این بحث امروز ما نیست. عرض من این است که چالشی که ما در وحدت حوزه و دانشگاه متصور هستیم و مفهومی که از این وحدت داریم، از جمله چیزهایی است که دم دست ماست اما گاهی جای دیگری به دنبال آن هستیم. اساسا این مسئله، مسئله پیچیده ای نیست.
فتحی: ورود مدرنیته به ایران امنیتی بوده و برخورد ما با مظاهر آن نیز امنیتی شده است
وی گفت: در قم مدرسه ای داریم به نام مدرسه دین و دانش که دکتر بهشتی آن را در دهه 30 تاسیس کرد. دغدغه ایشان این بوده است که توسط دانش آموزان به طلاب توهین می شد، لذا من به عنوان یک طلبه مدرسه ای تاسیس کنم که این آشتی این دو باهم کمک کنم. یعنی ایشان هم این موضوع را درک کرده بود که این چالش، یک چالش عمقی نیست. نوع ورود برخی مبلغین مذهبی به دانشگاه ها باید آسیب شناسی شود. از سویی ورود مدرنیته به ایران امنیتی و با زور سرنیزه بوده است و در ادامه همان می بینیم برخورد با مظاهر مدرنیته هم دارد امنیتی- سیاسی می شود.
مهدی زاده: جهت فعالیت های وزارتخانه ها در راستای یک پروژه مشترک با حوزه نیست
در ادامه مهدی زاده درباره حضور کمرنگ علمای حوزه در دانشگاه بیان داشت: من فکر می کنم نیاز دانشگاه به حوزه امروز چنین نیازی نیست که بگوید فقه به من توضیحاتی دهد. نیاز به این است که بتواند نظام بینشی- ارزشی که به سمت آن در حرکتیم تکلیفش با حوزه مشخص شود. نظامی که در آن هستیم نظامی است که حوزه را به عنوان پشتوانه دینی خود برای حرکت به سمت متعالی انتخاب کرده است. یعنی حوزه جهت می دهد. اما اگر یک پروژه مشترکی به عنوان "جامعه پردازی" داشته باشیم، آیا واقعا جهت فعالیت های وزارت مخابرات را در این پروژه مخابرات می دهد؟ یعنی حوزه نباید در حیطه ارتباطات انسانی ورود کند؟
فتحی: تعریف یک پروژوه مشترک برای حوزه و دانشگاه شدنی نیست
فتحی در انتها بیان داشت: مفهوم وحدت تنها به معنای یک ارتباط خوب و تعامل باهم نیست. بکه به معنای تبادل اندیشه ها و افکار است اما این تصور که ما باید به یک پروژه واحد برسیم در میان حوزه و دانشگاه انتظار درستی نیست. این انتظار حتی درون حوزه یا خود دانشگاه نیز ممکن و شدنی نیست. این طبیعی است. در مقام اجرا اینکه یک فعل باید صورت گیرد به حاکمیت مربوط است اما در مقام فکر طبیعی است تفاوت فکری و نظری وجود داشته باشد.
طبق نظرسنجی برنامه 51 درصد مخاطبان اصلی ترین دلیل عدم تحقق وحدت حوزه و دانشگاه را عدم خوشبینی این دو نهاد نسبت به یکدیگر دانستند.
برنامه تلویزیونی «حذف و اضافه» کاری از گروه دانش و اقتصاد شبکه سه سیما است که به مؤلفههای دانشگاه طراز انقلاب اسلامی و بررسی مسائل و مشکلات دانشجویان و دانشگاهها میپردازد. مخاطبان میتوانند از طریق شماره پیامک 20000359 یا ایمیل Daneshgah@tv3.ir با این برنامه تماس حاصل کنند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"، برنامه تلویزیونی "حذف و اضافه" در بیست و پنجمین قسمت خود به مناسبت فرارسیدن ۲۷ آبان ماه سالروز شهادت آیت الله مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه، به بررسی چیستی و چرایی وحدت روحانی و دانشجو میپردازد.
این برنامه که پنج شنبه این هفته ۲۷ آبان ماه رأس ساعت ۱۷: ۲۵ به طور زنده از شبکه سه سیما به روی آنتن میرود، با تشکیل میزگرد تخصصی متشکل از فعالین جریان دانشجویی و حوزوی، به واکاوی اندیشه و آراء امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری در این باره میپردازد.
"حذف و اضافه" با حضور مخالفین و موافقین این مسئله در فضای فکری کشور، در گام اول با مفهومشناسی از مسئله وحدت حوزه و دانشگاه به معنای وحدت و شاخصهها و محورهای آن اختصاص مییابد و سپس با بررسی سیر ۳۵ ساله انقلاب اسلامی به امکان سنجی و میزان تحقق آن خواهد پرداخت. و نهایتا در گام آخر با واکاوی موانع این مهم، به چرایی عدم تحقق کامل آن پاسخ خواهد داد.
برنامه تلویزیونی "حذف و اضافه" کاری از گروه دانش و اقتصاد شبکه سه سیما است که به مؤلفههای دانشگاه طراز انقلاب اسلامی و بررسی مسائل و مشکلات دانشجویان و دانشگاهها میپردازد.
[snews] => [bimg] => NULL [tmpl] => [sdate] => 13930926110548 [pdate] => 13930926110000 [udate] => 0 [sendby] => system [publishby] => system [updateby] => system [service_id] => 11 [cat_id] => 70 [sec_id] => 201 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 379911 [title] => پیگیری مسائل و مشکلات دانشگاه فرهنگیان در سری جدید «حذف و اضافه» [pdate] => 13931018085100 [service_id] => 11 ) [1] => Array ( [id] => 378666 [title] => آغاز «حذف و اضافه»ای دیگر در دانشگاه/ حرفهایی ناگفته از چهرههای کمتر دیده شده [pdate] => 13931013125300 [service_id] => 11 ) [2] => Array ( [id] => 375646 [title] => حوزه و دانشگاه آینده و مقدرات یک کشور را رقم میزنند [pdate] => 13930927103253 [service_id] => 11 ) [3] => Array ( [id] => 375631 [title] => وحدت حوزه و دانشگاه حول محور حاکمیت دینی تجلی مییابد/ تاثیر دو عامل داخلی و خارجی در جلوگیری از وحدت [pdate] => 13930927093100 [service_id] => 11 ) [4] => Array ( [id] => 375535 [title] => ضرورت تشکیل کارگروههای مشترک میان حوزه و دانشگاه با هدف تشكيل كرسيهاي آزاد اندیشی [pdate] => 13930926144200 [service_id] => 11 ) [5] => Array ( [id] => 375516 [title] => پیشرفت علمی کشور از وحدت حوزه و دانشگاه شکل میگیرد [pdate] => 13930926141646 [service_id] => 11 ) [6] => Array ( [id] => 375480 [title] => دانشگاه اسلامي شود، وحدت حوزه و دانشگاه اتفاق ميافتد/ همايش مبارزه با فساد، خود مصداق فساد بود [pdate] => 13930926122400 [service_id] => 6 ) [7] => Array ( [id] => 372877 [title] => ثابتی: تقابل بر سر دو دیدگاه اسلامگرا و لیبرال است/ نقاشی: دولت نهم انجمنهای اسلامی را تعطیل کرد [pdate] => 13930914100100 [service_id] => 11 ) [8] => Array ( [id] => 372659 [title] => بررسی ۶۰ سال جنبش دانشجویی در ایران در«حذف و اضافه» این هفته [pdate] => 13930912141200 [service_id] => 11 ) [9] => Array ( [id] => 371606 [title] => فیلم/ فلسفه بسیج دانشجویی نقش آفرینی در عرصه جنگ نرم و تربیت نیروی طراز انقلاب اسلامی است [pdate] => 13930908134810 [service_id] => 3 ) [10] => Array ( [id] => 371424 [title] => سراج: امام(ره) بسیج دانشجویی را با یک نگاه آینده نگرانه تشکیل داد/ اجحاف بزرگ به بسیج دانشجویی، تقلیل فعالیتهای آن به عرصه سیاسی است [pdate] => 13930907093700 [service_id] => 11 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 372877 [title] => ثابتی: تقابل بر سر دو دیدگاه اسلامگرا و لیبرال است/ نقاشی: دولت نهم انجمنهای اسلامی را تعطیل کرد [pdate] => 13930914100100 [service_id] => 11 [rutitr] => در برنامه «حذف و اضافه» مطرح شد: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [1] => Array ( [id] => 372659 [title] => بررسی ۶۰ سال جنبش دانشجویی در ایران در«حذف و اضافه» این هفته [pdate] => 13930912141200 [service_id] => 11 [rutitr] => در «حذف و اضافه» این هفته بررسی خواهد شد: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [2] => Array ( [id] => 371606 [title] => فیلم/ فلسفه بسیج دانشجویی نقش آفرینی در عرصه جنگ نرم و تربیت نیروی طراز انقلاب اسلامی است [pdate] => 13930908134810 [service_id] => 3 [rutitr] => سراج در برنامه "حذف و اضافه": [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [3] => Array ( [id] => 371424 [title] => سراج: امام(ره) بسیج دانشجویی را با یک نگاه آینده نگرانه تشکیل داد/ اجحاف بزرگ به بسیج دانشجویی، تقلیل فعالیتهای آن به عرصه سیاسی است [pdate] => 13930907093700 [service_id] => 11 [rutitr] => در برنامه «حذف و اضافه» مطرح شد: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [4] => Array ( [id] => 375480 [title] => دانشگاه اسلامي شود، وحدت حوزه و دانشگاه اتفاق ميافتد/ همايش مبارزه با فساد، خود مصداق فساد بود [pdate] => 13930926122400 [service_id] => 6 [rutitr] => نبويان در گفتگو با «خبرگزاري دانشجو»: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [5] => Array ( [id] => 375516 [title] => پیشرفت علمی کشور از وحدت حوزه و دانشگاه شکل میگیرد [pdate] => 13930926141646 [service_id] => 11 [rutitr] => مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد ساری: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [6] => Array ( [id] => 375535 [title] => ضرورت تشکیل کارگروههای مشترک میان حوزه و دانشگاه با هدف تشكيل كرسيهاي آزاد اندیشی [pdate] => 13930926144200 [service_id] => 11 [rutitr] => سازمان بسیج دانشجویی و طلاب طی بیانیهای مشترک: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [7] => Array ( [id] => 375631 [title] => وحدت حوزه و دانشگاه حول محور حاکمیت دینی تجلی مییابد/ تاثیر دو عامل داخلی و خارجی در جلوگیری از وحدت [pdate] => 13930927093100 [service_id] => 11 [rutitr] => سالک در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [8] => Array ( [id] => 375646 [title] => حوزه و دانشگاه آینده و مقدرات یک کشور را رقم میزنند [pdate] => 13930927103253 [service_id] => 11 [rutitr] => مسئول سازمان بسیج طلاب و روحانیون سپاه قدس گیلان [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [9] => Array ( [id] => 378666 [title] => آغاز «حذف و اضافه»ای دیگر در دانشگاه/ حرفهایی ناگفته از چهرههای کمتر دیده شده [pdate] => 13931013125300 [service_id] => 11 [rutitr] => به بهانه آغاز پخش سری دوم «حذف و اضافه»؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [10] => Array ( [id] => 379911 [title] => پیگیری مسائل و مشکلات دانشگاه فرهنگیان در سری جدید «حذف و اضافه» [pdate] => 13931018085100 [service_id] => 11 [rutitr] => آغاز سری دوم برنامه «حذف و اضافه» [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => حذف و اضافه [id] => 569176 [tag_id] => 18542 ) [1] => Array ( [tag] => شهادت آیت الله مفتح [id] => 569177 [tag_id] => 330407 ) [2] => Array ( [tag] => شبکه سه [id] => 569178 [tag_id] => 20102 ) [3] => Array ( [tag] => وحدت حوزه و دانشگاه [id] => 569179 [tag_id] => 31459 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( ) [comments_stats] => Array ( ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه «خبرگزای دانشجو»، تاکنون 24 قسمت از برنامه "حذف و اضافه" پخش شده است و به موضوعاتی چون دانشجوی سیاسی، تفکیک جنسیتی، تحول در علوم انسانی، نقد کنکور و عدالت آموزشی، ازدواج دانشجویی، تشکل های دانشجویی، بازنمایی دانشگاه در تلویزیون و... پرداخته و توانسته ظرف مدت کوتاهی توجه بسیاری از دانشجویان و جامعه ی دانشگاهی را به خود جلب کند.
این برنامه که هر هفته ساعت 17 بصورت زنده از شبکه سوم سیما پخش می شود به بررسی مشکلات دانشجویان و همچنین مولفه های دانشگاه طراز انقلاب اسلامی میپردازد.
لازم به ذکر است، این هفته برنامهی "حذف و اضافه" بدلیل پخش مسابقه فوتبال پرسپولیس- فولاد خوزستان در ساعت 14 و استقلال- استقلال خوزستان در ساعت 14:30 پخش نمیشود.
[snews] => [bimg] => NULL [tmpl] => [sdate] => 13930920103428 [pdate] => 13930920103428 [udate] => 0 [sendby] => system [publishby] => system [updateby] => system [service_id] => 11 [cat_id] => 70 [sec_id] => 201 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 414875 [title] => قهرمانی تیم دانشگاه آزاد دورود در مسابقات فوتبال دانشگاه آزاد لرستان [pdate] => 13940306135451 [service_id] => 11 ) [1] => Array ( [id] => 375635 [title] => برقراری رابطه قبل از ازدواج به چه شکل و مقدار باید باشد؟ [pdate] => 13930927094400 [service_id] => 11 ) [2] => Array ( [id] => 372877 [title] => ثابتی: تقابل بر سر دو دیدگاه اسلامگرا و لیبرال است/ نقاشی: دولت نهم انجمنهای اسلامی را تعطیل کرد [pdate] => 13930914100100 [service_id] => 11 ) [3] => Array ( [id] => 372659 [title] => بررسی ۶۰ سال جنبش دانشجویی در ایران در«حذف و اضافه» این هفته [pdate] => 13930912141200 [service_id] => 11 ) [4] => Array ( [id] => 371606 [title] => فیلم/ فلسفه بسیج دانشجویی نقش آفرینی در عرصه جنگ نرم و تربیت نیروی طراز انقلاب اسلامی است [pdate] => 13930908134810 [service_id] => 3 ) [5] => Array ( [id] => 371424 [title] => سراج: امام(ره) بسیج دانشجویی را با یک نگاه آینده نگرانه تشکیل داد/ اجحاف بزرگ به بسیج دانشجویی، تقلیل فعالیتهای آن به عرصه سیاسی است [pdate] => 13930907093700 [service_id] => 11 ) [6] => Array ( [id] => 370919 [title] => دستاوردهای بسیج دانشجویی در برنامه "حذف و اضافه" بررسی میشود [pdate] => 13930904140200 [service_id] => 11 ) [7] => Array ( [id] => 369921 [title] => کوشکی: اوضاع ترجمه کتب دانشگاهی در ایران ساماندهی نیست/ فضلینژاد: ترجمه ما حتی از گفتمانهای زنده دنیا منقطع است/ حاتمی: راه حل کاهش قیمت کتاب در سیاستهای اقتصادی دولت است [pdate] => 13930901075300 [service_id] => 11 ) [8] => Array ( [id] => 369678 [title] => بررسی نشر دانشگاهی و بسیج دانشجویی در برنامه "حذف و اضافه" [pdate] => 13930829091600 [service_id] => 11 ) [9] => Array ( [id] => 368598 [title] => کسانی که تا دیروز مردم را در گونی می کردند، امروز می خواهند با گفتمان مسائل را حل کنند/ چرا دانشجویان برای معضلات فرهنگی تجمع می کنند اما برای معضلات اقتصادی خیر؟ [pdate] => 13930824110720 [service_id] => 11 ) [10] => Array ( [id] => 367800 [title] => حضور مسعود ده نمکی در برنامه «حذف و اضافه» [pdate] => 13930819174600 [service_id] => 11 ) [11] => Array ( [id] => 367031 [title] => همه جنبه های هیئت باید سیاسی باشد/ نباید هیئت دانشجویی را در مقابل هیئت خانگی قرار داد/ تشریح پشتوانه مراسمات ماه محرم هیئت "میثاق با شهدا" [pdate] => 13930816152700 [service_id] => 11 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 372877 [title] => ثابتی: تقابل بر سر دو دیدگاه اسلامگرا و لیبرال است/ نقاشی: دولت نهم انجمنهای اسلامی را تعطیل کرد [pdate] => 13930914100100 [service_id] => 11 [rutitr] => در برنامه «حذف و اضافه» مطرح شد: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [1] => Array ( [id] => 372659 [title] => بررسی ۶۰ سال جنبش دانشجویی در ایران در«حذف و اضافه» این هفته [pdate] => 13930912141200 [service_id] => 11 [rutitr] => در «حذف و اضافه» این هفته بررسی خواهد شد: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [2] => Array ( [id] => 371606 [title] => فیلم/ فلسفه بسیج دانشجویی نقش آفرینی در عرصه جنگ نرم و تربیت نیروی طراز انقلاب اسلامی است [pdate] => 13930908134810 [service_id] => 3 [rutitr] => سراج در برنامه "حذف و اضافه": [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [3] => Array ( [id] => 370919 [title] => دستاوردهای بسیج دانشجویی در برنامه "حذف و اضافه" بررسی میشود [pdate] => 13930904140200 [service_id] => 11 [rutitr] => ۵ آذر؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [4] => Array ( [id] => 371424 [title] => سراج: امام(ره) بسیج دانشجویی را با یک نگاه آینده نگرانه تشکیل داد/ اجحاف بزرگ به بسیج دانشجویی، تقلیل فعالیتهای آن به عرصه سیاسی است [pdate] => 13930907093700 [service_id] => 11 [rutitr] => در برنامه «حذف و اضافه» مطرح شد: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [5] => Array ( [id] => 369678 [title] => بررسی نشر دانشگاهی و بسیج دانشجویی در برنامه "حذف و اضافه" [pdate] => 13930829091600 [service_id] => 11 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [6] => Array ( [id] => 367800 [title] => حضور مسعود ده نمکی در برنامه «حذف و اضافه» [pdate] => 13930819174600 [service_id] => 11 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [7] => Array ( [id] => 367031 [title] => همه جنبه های هیئت باید سیاسی باشد/ نباید هیئت دانشجویی را در مقابل هیئت خانگی قرار داد/ تشریح پشتوانه مراسمات ماه محرم هیئت "میثاق با شهدا" [pdate] => 13930816152700 [service_id] => 11 [rutitr] => در برنامه «حذف و اضافه» مطرح شد [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [8] => Array ( [id] => 368598 [title] => کسانی که تا دیروز مردم را در گونی می کردند، امروز می خواهند با گفتمان مسائل را حل کنند/ چرا دانشجویان برای معضلات فرهنگی تجمع می کنند اما برای معضلات اقتصادی خیر؟ [pdate] => 13930824110720 [service_id] => 11 [rutitr] => دهنمکی در برنامه «حذف و اضافه»: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [9] => Array ( [id] => 369921 [title] => کوشکی: اوضاع ترجمه کتب دانشگاهی در ایران ساماندهی نیست/ فضلینژاد: ترجمه ما حتی از گفتمانهای زنده دنیا منقطع است/ حاتمی: راه حل کاهش قیمت کتاب در سیاستهای اقتصادی دولت است [pdate] => 13930901075300 [service_id] => 11 [rutitr] => در برنامه «حذف و اضافه» مطرح شد؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [10] => Array ( [id] => 375635 [title] => برقراری رابطه قبل از ازدواج به چه شکل و مقدار باید باشد؟ [pdate] => 13930927094400 [service_id] => 11 [rutitr] => استاد دانشگاه: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [11] => Array ( [id] => 414875 [title] => قهرمانی تیم دانشگاه آزاد دورود در مسابقات فوتبال دانشگاه آزاد لرستان [pdate] => 13940306135451 [service_id] => 11 [rutitr] => [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => برنامه حذف و اضافه [id] => 564079 [tag_id] => 395493 ) [1] => Array ( [tag] => اخبار دانشگاهی [id] => 564080 [tag_id] => 19754 ) [2] => Array ( [tag] => اخبار دانشگاه [id] => 564081 [tag_id] => 364 ) [3] => Array ( [tag] => شبکه سوم سیما [id] => 564082 [tag_id] => 84326 ) [4] => Array ( [tag] => ازدواج دانشجویی [id] => 564083 [tag_id] => 11009 ) [5] => Array ( [tag] => جنبش دانشجویی [id] => 564084 [tag_id] => 4283 ) [6] => Array ( [tag] => سازمان بسیج دانشجویی [id] => 564085 [tag_id] => 5375 ) [7] => Array ( [tag] => دانشجو [id] => 564086 [tag_id] => 566 ) [8] => Array ( [tag] => خبرگزاری دانشجو [id] => 564087 [tag_id] => 115 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( ) [comments_stats] => Array ( ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"، روز گذشته برنامه «حذف و اضافه» که به طور زنده روی آنتن رفت، به مناسبت فرارسیدن 16 آذر روز دانشجو با موضوع بررسی شش دهه جریان دانشجویی ایران مناظرهای را ترتیب داد. در ابتدا خلاصه ای از قسمت پیشین این برنامه پخش گردید و در آیتم خبرنامه به آخرین تحولات هفته گذشته دانشگاه پرداخته شد.
در ابتدا حسین نقاشی عضو مجمع ادوار انجمن اسلامی با بیان سابقه شکلگیری تشکلهای دانشگاهی و انجمن اسلامی در دوران پهلوی گفت: حکومت پهلوی دانشگاه را به منظور پرورش مدیران آینده نظام حاکم تاسیس کرد و انتظار آن را داشت که دانشگاه یک محیط تحت امر آنها باشد. اما در همان ایام و به علت شدت استبداد موجود، جریانات دانشجویی با گرایشات مختلف فکری و سیاسی شکل گرفت که منجر به خروج دانشگاه، از یک مجموعه تحت امر شده و اعتراضهایی را علیه نگاه مستبدانه موجود در فضای شکل داد.
وی با اشاره به حضور جریانات فکری مختلف در دانشگاهها افزود: در فضای آن دوره به طور عمده چند جریان فعال بود. یک جریان را گروههای لاییک و مارکسیستی ایجاد کرده بودند. جریانی که به نوعی به تفکرات حکومت پهلوی نزدیک بود. در مقابل عدهای از جوانان مسلمان نیز تشکیلاتی را ترتیب دادند که اگرچه در ابتدا به صورت محدود در فضای دانشگاه فعالیت میکردند، اما بعدها انجمن اسلامی دانشجویان و کتابخانههای اسلامی دانشگاه تهران را راه اندازی کردند. این انجمنها و به طور خاص انجمن اسلامی دانشگاه تهران نهادی با رویکرد فرهنگی مذهبی بود که رفتهرفته و با نزدیک شدن به تحولات سیاسی مربوط به نهضت ملی شدن صنعت نفت در دوران محمد مصدق، رویکردی سیاسی پیدا کرد. و وقایعی همچون 16 آذر به سیاسیتر شدن آن سرعت بخشید.
عضو سابق انجمن اسلامی دانشگاه تهران افزود: رویکرد کلی پیشینیان ما در انجمنهای اسلامی یک نگاه بینابینی بود. به طوری که علاوه بر مقابله با گروههای لاییک و مارکسیست، با جریانهای مذهبی نیز زاویه داشتند و با اسلام خواهی سنتی آن دوران نیز مقابله میکردند.با این وجود، دین باوری، عدالت طلبی و دموکراسی خواهی ملی و مقابله با سلطه را در جای جای تحرکات این فعالین داشنجویی میتوان مشاهده نمود. با فراگیری شدن آهنگ انقلاب در ایران، انجمن اسلامی مانند سایر گروهها به صف انقلاب پیوست به طوری که نقش این تشکیلات در شکلگیری انقلاب اسلامی، استقرار و استمرار آن نیز کاملاً مشهود است.
وی با اشاره به شرایط فعلی دانشگاههای کشور افزود: اما امروز به واسطه شرایطی که در دوران دولت نهم و دهم بر فضای دانشگاهی ما حاکم شد، به شدت شاهد ضعف نهادهایی هستیم که در دوران قبلتر به وجود آمده بود. ما در دوران دولت هفتم و هشتم نهادهایی مانند کانون فرهنگی، نشریات دانشجویی، گروهها و تشکلات سیاسی داشتیم و فضا از لحاظ سیاسی، فرهنگی و صنفی بسیار پر نشاط و فعال بود. بسیاری از روزنامه نگاران برجسته امروز از فعالان نشریات دانشجویی همان دوران هستند. ولی متأسفانه در دولتهای نهم و دهم فضای سیاسی کشور به سمتی رفت که منجر به بسته شدن فضای سیاسی و فرهنگی در دانشگاه و تعلیق و تعطیلی مستمر کانونها و نشریات دانشجویی شد. به گونهای که عملا عرصه در اختیار قشر نزدیک به گفتمان اصولگرایی و گفتمان دولت نهم و دهم قرار گرفت.
سیاستهای غلط دولتها باعث رکود جنبش دانشجویی شده است
امیرحسین ثابتی عضو مجمع ادوار بسیج دانشجویی در ادامه این مناظره گفت: بنده تا حدودی با این نکته موافقم که سیاستهای غلط مدیریتی باعث رکود فعلی در فضای دانشگاهها شده است. اما به نظرم باید کمی کلانتر به موضوع نگاه کرد. به نظر من سه عامل اصلی در مورد شرایط فعلی دانشگاهها وجود دارد. اولین نکته به سیاستهای بعضا غلط دولتها که از دوران بعد از خاتمه جنگ تاکنون ادامه داشته، برمیگردد. من معتقدم فضایی که پس از جنگ و در دوران دولت آقای هاشمی ایجاد شد، به حدی بسته بود که رهبر انقلاب طی یک سخنرانی در سال 1372 فرمودند: «خدا لعنت کند دستهایی که تلاش میکند تا دانشجویان ما را غیر سیاسی کنند.» ایشان در آن سخنرانی توضیح میدهند که سیاسی شدن یک دانشجو به این معنا نیست که شعار فلان حزب را بدهد. بلکه منظور این است که دانشجو باید تحلیل سیاسی داشته باشد. یک مثال جالبی هم میزنند که در هر کشوری اگر دانشمندترین آنها، تحلیل سیاسی نداشته باشند، با یک آبنبات ترش فریب میخورند و حتی علم آنها هم به سرانجامی که میخواهند نمی رسد. بعد از آن سخنرانی رهبری همه شاهد بودیم که کمی فضا باز شد و اجازه فعالیت بیشتری به دانشجویان داده شد.
در دوران اصلاحات دانشجو سیاست زده شد
وی ضمن اشاره به فضای باز سیاسی-فرهنگی در دوران اصلاحات گفت: دومین عامل شکلدهی شرایط فعلی جنبش دانشجویی در دوم خرداد 76 رخ میدهد. به موازات باز شدن فضای سیاسی کشور از دانشجو به عنوان ابزار و آلت دست استفاده می شود. مثلاً در سال 76 دفتر تحکیم وحدت نشستی را در تبریز برگزار میکند. در آنجا فردی که در حال حاضر یکی از تئوری پردازان جریان اصلاحات است، می گوید: « شما مبلغ افکاری هستید که ما به شما میگوییم و هرچه که ما به شما میگوییم را باید منتشر کنید» معنی ساده این حرف این است که شما به عنوان یک دانشجو چیزی نمیفهمید و باید کسی شما را تغذیه کند. نتیجه این رویکرد نیز وقایع 18 تیر و سرخوردگی جریان حامی آقای خاتمی و اصلاحات است. شاهد عینی این اتفاق هم شانزده آذر 83 رخ میدهد. آقای خاتمی 16 آذر هر سال به دانشگاه میرفت و جمعیت زیادی میامد و مورد استقبال واقع میشد اما آن سال، افرادی که تا پیش از این درود بر خاتمی می گفتند، شعار «دروغ نگو خاتمی» را سر داده بودند. چون آقای خاتمی نتوانسته بود مطالبات دانشجویان را برآورده کند.
تغییر نسل باعث رکود جنبش دانشجویی شده است
وی در ادامه افزود: علیرغم وجود همه سیاستهای غلطی که در دوران روسای جمهور سابق و حتی دولت آقای روحانی وجود دارد، که در غالب این موارد، تنگ نظری مدیران میانی باعث بروز همچین مسائلی میشود، بحث تغییر نسلها نیز مطرح است، من معتقدم که تفاوت معناداری در کنشها و علائق و دغدغههای نسل دهه شصت و هفتاد وجود دارد. علاوه بر این مثلاً دانشجویی را فرض کنید که تازه وارد دانشگاه شده و در کنار درس خواندن باید برای تأمین شهریه دانشگاه خود، کار هم بکند. به نظر من خرده گرفتن در مورد عدم فعالیت سیاسی یا فرهنگی دانشجویان ما، بدون در نظر گرفتن این مسائل کمی به دور از انصاف است.
ما نباید از دادن آزادی به فضای دانشگاهی و فضای عام کشور مأیوس شویم
نقاشی در بخش دوم صحبتهای خود با اشاره به فضای باز سیاسی در دوران اصلاحات گفت: ما هیچگاه نباید همزمان با باز شدن فضای سیاسی کشور، گروههای مختلفی که در نقطه مقابل تحکیم وحدت و انجمن اسلامی بودند، در دانشگاه شکل گرفت. در آن دوران به معنای واقعی کلمه تضارب آرا وجود داشت.
وی افزود: ما نباید از دادن آزادی به فضای دانشگاهی و فضای عام کشور مأیوس شویم. هر وقت که از آزادی مأیوس شدیم و فضا را بستیم، فعالیتها رنگ و یوی دیگری به خود گرفت. هرچه قدر فرایند آزای طولانیتر شود، مسلماً جریانهایی که به هر دلیلی میخواهند فضا را تند کنند، به واسطه اقتضائات موجود، معتدل میشوند. امروز و در فضای دانشگایی کشور یک محدودیت سیاسی و فرهنگی وجود دارد. چون در حال حاضر ما 4+1 اتحادیه دانشجویی داریم که تنها گفتمان اصولگرایی را در دانشگاهها ترویج میکنند ولی در جناح مقابل اندک فضایی برای حضور دانشجویان اصلاح طلب و تحول خواه وجود ندارد. در طی سالهای اخیر با فشارهای سیاسی و امنیتی بی سابقه، بسیاری از دفاتر انجمن اسلامی در دانشگاههای سراسر کشور تعطیل یا تعلیق شد. و حتی با اینکه دولت تغییر کرده است، اما میبینیم که همچنان فضای فرهنگی و سیاسی کشور به مسیر اعتدال بازنگشته است.
تقابل بر سر دو دیگاه اسلامگرا و لیبرال است
ثابتی در ادامه و در پاسخ به عدم وجود آزادی سیاسی گفت: به نظرم بهتر است اصل بحث را بر روی مبانی ببریم، و از مباحث پیش پا افتاده عبور کنیم. این مباحث بگیر و ببند در همه دورهها وجود داشته. در همین دولت هم وجود دارد. آقای روحانی تا کنون سه بار در دانشگاه حضور داشته ولی هنوز یک دانشجو نتوانسته در مقابلشان صحبت کند و یا آقای ظریف چند روز پیش به دانشگاه علامه طباطبایی رفتند ولی یک دانشجو حتی یک سؤال کتبی هم نتوانست از ایشان بپرسد. من فکر میکنم این فضای امنیتی معظلی است که تمام دولت ها درگیر آن هستند. که لازمه آن دو نکته است. اول این که مسئولین درک کنند اگر دانشجو حرفی بزند، هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. دیگر آنکه دانشجو هم باید بفهمد که حق ندارد تحت عنوان آزادی هرچیزی که خواست بگوید.
ثابتی در ادامه افزود: ما در ایران بهخصوص ایران پس از انقلاب، تقابل دو گفتمان را داریم. یکی گفتمان اسلامگرا و دیگری گفتمان لیبرال. ممکن است عدهای که مدعی نمایندگی جریان اسلامی هستند، همه ظواهر مربوط به اسلامی بودن را داشته باشند اما میبنیم که در عمل، معیارها و اقدامات آنها لیبرال است. در مقابل این گروه، طیفی از دانشجویان مسلمان هستند که به لحاظ ماهوی با گروه اول اختلافات جدی دارند.
بنده معتقدم، آقای نقاشی نمایندگی همان جریان لیبرال را بر عهده دارند. بحث بنده هم هیچگاه این نبوده که این جریانات نباید در کشور وجود داشته باشد، بلکه حق این افراد است که هرطور که خواستند فکر کنند و موضع بگیرند. اما اختلافات ازآنجا شروع میشود که ما مدعی میشویم که ما پیرو خط امام هستیم و این انحصار را صرفاً برای خودمان قائل هستیم. چون در دهه 60 و پس از انقلاب میبنیم که تندترین مواضع نسبت به امام و خط امام توسط جریانات مشخصی صورت میگیرد.
برنامه تلویزیونی «حذف و اضافه» کاری از گروه دانش و اقتصاد شبکه سه سیما است که به مؤلفههای دانشگاه طراز انقلاب اسلامی و بررسی مسائل و مشکلات دانشجویان و دانشگاهها میپردازد. مخاطبان میتوانند از طریق شماره پیامک 20000359 یا ایمیل Daneshgah@tv3.ir با این برنامه تماس حاصل کنند.
[snews] => [bimg] => NULL [tmpl] => [sdate] => 13930914100836 [pdate] => 13930914100100 [udate] => 0 [sendby] => system [publishby] => system [updateby] => system [service_id] => 11 [cat_id] => 70 [sec_id] => 201 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 403237 [title] => ثابتی:اکنون که ۱۳ هزار سانتریفیوژ فعال را داده اید رفته است، چه چیزی گرفته اید؟ [pdate] => 13940129204545 [service_id] => 6 ) [1] => Array ( [id] => 376619 [title] => جشنواره مردمی فیلم عمار تحلیل میشود [pdate] => 13931004090100 [service_id] => 11 ) [2] => Array ( [id] => 375763 [title] => وحدت حوزه و دانشگاه به چالشی بنیادین تبدیل شده است/ برخی از معنای «وحدت» به دنبال «ادغام» حوزه و دانشگاهاند [pdate] => 13930928094500 [service_id] => 11 ) [3] => Array ( [id] => 375450 [title] => بررسی چیستی و چرایی وحدت حوزه و دانشگاه در "حذف و اضافه" [pdate] => 13930926110000 [service_id] => 11 ) [4] => Array ( [id] => 374418 [title] => برنامه حذف و اضافه این هفته پخش نمیشود [pdate] => 13930920103428 [service_id] => 11 ) [5] => Array ( [id] => 371606 [title] => فیلم/ فلسفه بسیج دانشجویی نقش آفرینی در عرصه جنگ نرم و تربیت نیروی طراز انقلاب اسلامی است [pdate] => 13930908134810 [service_id] => 3 ) [6] => Array ( [id] => 371424 [title] => سراج: امام(ره) بسیج دانشجویی را با یک نگاه آینده نگرانه تشکیل داد/ اجحاف بزرگ به بسیج دانشجویی، تقلیل فعالیتهای آن به عرصه سیاسی است [pdate] => 13930907093700 [service_id] => 11 ) [7] => Array ( [id] => 369921 [title] => کوشکی: اوضاع ترجمه کتب دانشگاهی در ایران ساماندهی نیست/ فضلینژاد: ترجمه ما حتی از گفتمانهای زنده دنیا منقطع است/ حاتمی: راه حل کاهش قیمت کتاب در سیاستهای اقتصادی دولت است [pdate] => 13930901075300 [service_id] => 11 ) [8] => Array ( [id] => 367031 [title] => همه جنبه های هیئت باید سیاسی باشد/ نباید هیئت دانشجویی را در مقابل هیئت خانگی قرار داد/ تشریح پشتوانه مراسمات ماه محرم هیئت "میثاق با شهدا" [pdate] => 13930816152700 [service_id] => 11 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 371606 [title] => فیلم/ فلسفه بسیج دانشجویی نقش آفرینی در عرصه جنگ نرم و تربیت نیروی طراز انقلاب اسلامی است [pdate] => 13930908134810 [service_id] => 3 [rutitr] => سراج در برنامه "حذف و اضافه": [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [1] => Array ( [id] => 371424 [title] => سراج: امام(ره) بسیج دانشجویی را با یک نگاه آینده نگرانه تشکیل داد/ اجحاف بزرگ به بسیج دانشجویی، تقلیل فعالیتهای آن به عرصه سیاسی است [pdate] => 13930907093700 [service_id] => 11 [rutitr] => در برنامه «حذف و اضافه» مطرح شد: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [2] => Array ( [id] => 369921 [title] => کوشکی: اوضاع ترجمه کتب دانشگاهی در ایران ساماندهی نیست/ فضلینژاد: ترجمه ما حتی از گفتمانهای زنده دنیا منقطع است/ حاتمی: راه حل کاهش قیمت کتاب در سیاستهای اقتصادی دولت است [pdate] => 13930901075300 [service_id] => 11 [rutitr] => در برنامه «حذف و اضافه» مطرح شد؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [3] => Array ( [id] => 367031 [title] => همه جنبه های هیئت باید سیاسی باشد/ نباید هیئت دانشجویی را در مقابل هیئت خانگی قرار داد/ تشریح پشتوانه مراسمات ماه محرم هیئت "میثاق با شهدا" [pdate] => 13930816152700 [service_id] => 11 [rutitr] => در برنامه «حذف و اضافه» مطرح شد [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [4] => Array ( [id] => 374418 [title] => برنامه حذف و اضافه این هفته پخش نمیشود [pdate] => 13930920103428 [service_id] => 11 [rutitr] => به دلیل پخش مسابقات فوتبال لیگ برتر [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [5] => Array ( [id] => 375450 [title] => بررسی چیستی و چرایی وحدت حوزه و دانشگاه در "حذف و اضافه" [pdate] => 13930926110000 [service_id] => 11 [rutitr] => به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت آیت الله مفتح؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [6] => Array ( [id] => 375763 [title] => وحدت حوزه و دانشگاه به چالشی بنیادین تبدیل شده است/ برخی از معنای «وحدت» به دنبال «ادغام» حوزه و دانشگاهاند [pdate] => 13930928094500 [service_id] => 11 [rutitr] => در برنامه «حذف و اضافه» مطرح شد: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [7] => Array ( [id] => 376619 [title] => جشنواره مردمی فیلم عمار تحلیل میشود [pdate] => 13931004090100 [service_id] => 11 [rutitr] => در برنامه تلویزیونی "حذف و اضافه"؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [8] => Array ( [id] => 403237 [title] => ثابتی:اکنون که ۱۳ هزار سانتریفیوژ فعال را داده اید رفته است، چه چیزی گرفته اید؟ [pdate] => 13940129204545 [service_id] => 6 [rutitr] => مناظره «از ژنو تا لوزان» در دانشگاه تهران -۴ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => برنامه حذف و اضافه [id] => 556718 [tag_id] => 395493 ) [1] => Array ( [tag] => حذف واضافه [id] => 556719 [tag_id] => 390180 ) [2] => Array ( [tag] => امیرحسین ثابتی [id] => 556720 [tag_id] => 34938 ) [3] => Array ( [tag] => حذف و اضافه [id] => 556721 [tag_id] => 18542 ) [4] => Array ( [tag] => امیر حسین ثابتی [id] => 556722 [tag_id] => 39908 ) [5] => Array ( [tag] => ثابتی [id] => 556723 [tag_id] => 285807 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( ) [comments_stats] => Array ( ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1به گزارش خبرنگار دانشگاه "خبرگزاری دانشجو" ، برنامه تلویزیونی «حذف و اضافه» در ویژه برنامه بیست و چهارمین قسمت خود به مناسبت فرارسیدن 16 آذر روز دانشجو، به بررسی عملکرد بیش از 6 دهه جریان دانشجویی در ایران میپردازد.
این برنامه که پنج شنبه این هفته 13 آذرماه رأس ساعت 17:25 به طور زنده از شبکه سه سیما به روی آنتن میرود، با واکاوی شاخصههای جنبش دانشجویی ایران از جمله عدالت طلبی، آرمان خواهی، آزاداندیشی و استکبارستیزی از شعار تا عمل، به آسیب شناسی این جریان میپردازد.
«حذف و اضافه» این هفته با میزگرد دانشجویی خود و با حضور فعالین این جنبش در ایران با عینک دانشجویی در فضای دانشگاه به فراز و فرود و کارنامه جریان دانشجویی میپردازد.
برنامه تلویزیونی «حذف و اضافه» کاری از گروه دانش و اقتصاد شبکه سه سیما است که به مؤلفههای دانشگاه طراز انقلاب اسلامی و بررسی مسائل و مشکلات دانشجویان و دانشگاهها میپردازد.
[snews] => [bimg] => NULL [tmpl] => [sdate] => 13930912141538 [pdate] => 13930912141200 [udate] => 0 [sendby] => system [publishby] => system [updateby] => system [service_id] => 11 [cat_id] => 70 [sec_id] => 201 [status] => P [lang] => FA [hint] => [author] => [author_id] => 0 [source] => 0 [most_view] => 1 [comments_view_status] => 1 [comments_form_status] => 1 [conf] => [news_type] => 1 ) [extra_content] => [related_content] => Array ( [0] => Array ( [id] => 1169338 [title] => درسهای جنبش دانشجویی از انتخابات اخیر [pdate] => 14030610142252 [service_id] => 11 ) [1] => Array ( [id] => 1125405 [title] => فعالیت دانشجویی در کشور یک فرصت است/ دانشگاهها باید برای بسترسازی فعالیت مناسب و سالم دانشجویی برنامهریزی نمایند [pdate] => 14021025093745 [service_id] => 11 ) [2] => Array ( [id] => 376619 [title] => جشنواره مردمی فیلم عمار تحلیل میشود [pdate] => 13931004090100 [service_id] => 11 ) [3] => Array ( [id] => 375450 [title] => بررسی چیستی و چرایی وحدت حوزه و دانشگاه در "حذف و اضافه" [pdate] => 13930926110000 [service_id] => 11 ) [4] => Array ( [id] => 374418 [title] => برنامه حذف و اضافه این هفته پخش نمیشود [pdate] => 13930920103428 [service_id] => 11 ) [5] => Array ( [id] => 372911 [title] => جنبش دانشجویی، جنبشی پیگیر عدالت، در مبارزه با فساد، تبعیض و اشرافیگری است [pdate] => 13930914180000 [service_id] => 11 ) [6] => Array ( [id] => 371606 [title] => فیلم/ فلسفه بسیج دانشجویی نقش آفرینی در عرصه جنگ نرم و تربیت نیروی طراز انقلاب اسلامی است [pdate] => 13930908134810 [service_id] => 3 ) [7] => Array ( [id] => 371424 [title] => سراج: امام(ره) بسیج دانشجویی را با یک نگاه آینده نگرانه تشکیل داد/ اجحاف بزرگ به بسیج دانشجویی، تقلیل فعالیتهای آن به عرصه سیاسی است [pdate] => 13930907093700 [service_id] => 11 ) [8] => Array ( [id] => 370919 [title] => دستاوردهای بسیج دانشجویی در برنامه "حذف و اضافه" بررسی میشود [pdate] => 13930904140200 [service_id] => 11 ) [9] => Array ( [id] => 369921 [title] => کوشکی: اوضاع ترجمه کتب دانشگاهی در ایران ساماندهی نیست/ فضلینژاد: ترجمه ما حتی از گفتمانهای زنده دنیا منقطع است/ حاتمی: راه حل کاهش قیمت کتاب در سیاستهای اقتصادی دولت است [pdate] => 13930901075300 [service_id] => 11 ) ) [related_content_v2] => Array ( [1] => Array ( [0] => Array ( [id] => 1169338 [title] => درسهای جنبش دانشجویی از انتخابات اخیر [pdate] => 14030610142252 [service_id] => 11 [rutitr] => یادداشت دانشجویی؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 2 ) [1] => Array ( [id] => 1125405 [title] => فعالیت دانشجویی در کشور یک فرصت است/ دانشگاهها باید برای بسترسازی فعالیت مناسب و سالم دانشجویی برنامهریزی نمایند [pdate] => 14021025093745 [service_id] => 11 [rutitr] => در گفتوگو با دانشجو مطرح شد [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 1 ) [2] => Array ( [id] => 371606 [title] => فیلم/ فلسفه بسیج دانشجویی نقش آفرینی در عرصه جنگ نرم و تربیت نیروی طراز انقلاب اسلامی است [pdate] => 13930908134810 [service_id] => 3 [rutitr] => سراج در برنامه "حذف و اضافه": [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [3] => Array ( [id] => 371424 [title] => سراج: امام(ره) بسیج دانشجویی را با یک نگاه آینده نگرانه تشکیل داد/ اجحاف بزرگ به بسیج دانشجویی، تقلیل فعالیتهای آن به عرصه سیاسی است [pdate] => 13930907093700 [service_id] => 11 [rutitr] => در برنامه «حذف و اضافه» مطرح شد: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [4] => Array ( [id] => 370919 [title] => دستاوردهای بسیج دانشجویی در برنامه "حذف و اضافه" بررسی میشود [pdate] => 13930904140200 [service_id] => 11 [rutitr] => ۵ آذر؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [5] => Array ( [id] => 369921 [title] => کوشکی: اوضاع ترجمه کتب دانشگاهی در ایران ساماندهی نیست/ فضلینژاد: ترجمه ما حتی از گفتمانهای زنده دنیا منقطع است/ حاتمی: راه حل کاهش قیمت کتاب در سیاستهای اقتصادی دولت است [pdate] => 13930901075300 [service_id] => 11 [rutitr] => در برنامه «حذف و اضافه» مطرح شد؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [6] => Array ( [id] => 372911 [title] => جنبش دانشجویی، جنبشی پیگیر عدالت، در مبارزه با فساد، تبعیض و اشرافیگری است [pdate] => 13930914180000 [service_id] => 11 [rutitr] => امام جمعه شیراز: [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [7] => Array ( [id] => 374418 [title] => برنامه حذف و اضافه این هفته پخش نمیشود [pdate] => 13930920103428 [service_id] => 11 [rutitr] => به دلیل پخش مسابقات فوتبال لیگ برتر [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [8] => Array ( [id] => 375450 [title] => بررسی چیستی و چرایی وحدت حوزه و دانشگاه در "حذف و اضافه" [pdate] => 13930926110000 [service_id] => 11 [rutitr] => به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت آیت الله مفتح؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) [9] => Array ( [id] => 376619 [title] => جشنواره مردمی فیلم عمار تحلیل میشود [pdate] => 13931004090100 [service_id] => 11 [rutitr] => در برنامه تلویزیونی "حذف و اضافه"؛ [author] => [author_id] => 0 [news_type] => 1 [relation_type] => 1 [order] => 0 ) ) ) [media] => Array ( ) [news_field] => Array ( [0] => Array ( [filed_id] => 1 [filed_name] => نوع خبر [filed_type] => C [filed_value] => ) ) [smarty_keys] => Array ( ) [live_blog] => Array ( ) [tags] => Array ( [0] => Array ( [tag] => حذف و اضافه [id] => 555705 [tag_id] => 18542 ) [1] => Array ( [tag] => شبکه سه [id] => 555706 [tag_id] => 20102 ) [2] => Array ( [tag] => جنبش دانشجویی [id] => 555707 [tag_id] => 4283 ) [3] => Array ( [tag] => دانشگاه [id] => 555708 [tag_id] => 357 ) ) [image_tag] => Array ( ) [documents] => [comments] => Array ( ) [comments_stats] => Array ( ) [sepehr_keys] => Array ( ) ) 1