کد خبر:۳۷۲۸۵۷
معاون وزیر ارتباطات خبر داد

اختصاص ۱۰ درصد منابع دولتی برای راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تاکنون 10 درصد منابع دولتی برای راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات اختصاص یافته و بقیه نیز از بازار تأمین می‌شود که با توجه به سودآوری که دارد، می‌توان از آن به عنوان یکی از حوزه‌های بسیار توانمند در توسعه اقتصادی و اشتغال کشور نام برد.
اختصاص ۱۰ درصد منابع دولتی برای راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات
به گزارش گروه علمی "خبرگزاری دانشجو"، نصرالله جهانگرد، معاون وزیر ارتباطات در جلسه شورای اداری استان قزوین خاطرنشان کرد: برنامه‌های توسعه دارای 3 بعد اصلی امنیت، اقتصاد و فرهنگ بوده که در سال‌های گذشته 3 بعد دیگر به آن اضافه شده است.
 

وی افزود: مسائل زیست‌محیطی، فناوری و سرمایه انسانی 3 بعد دیگر برنامه‌های توسعه را تشکیل می‌دهند و فناوری به عنوان مولد و پیشران تحولات در سه دهه گذشته در سطح جهان تثبیت شده است.

 

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به اینکه فعالیت‌ها در 3 بخش صنعت، خدمات و کشاورزی تقسیم می‌شوند، اضافه کرد: بخش صنعت با 40 درصد ارزش افزوده می‌تواند 35 درصد اشتغال برای کشور ایجاد کند و بخش کشاورزی نیز در بهترین شرایط آب و هوایی با 12 درصد ارزش افزوده قادر به تأمین حدود 19 درصد از اشتغال کشور است.

 

جهانگرد ادامه داد: در این بین بخش خدمات با حدود 53 درصد ارزش افزوده و توانایی ایجاد 48 درصد از اشتغال کشور بیشترین سهم در ارزش افزوده و اشتغال کشور را به خود اختصاص داده است.

 

وی با بیان این‌که زمین‌های کشاورزی ایران در بهترین شرایط آب و هوایی توانایی تأمین اشتغال برای 3 میلیون نفر را دارد، عنوان کرد: در سال‌های گذشته به دلیل تقسیم اراضی و مشکلات دیگری که رخ داده است، زمین‌های کشاورزی کشور غیراقتصادی‌تر شده بنابراین در آینده اگر بخواهیم ارزش افزوده حوزه کشاورزی را افزایش دهیم باید نوع کشت تغییر یابد.

 

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: همچنین بدون بهره‌مندی از تکنولوژی روز دنیا نمی‌توان ارزش افزوده بخش کشاورزی را بالا برد بنابراین در عین حال که با استفاده از تکنولوژی روز دنیا و تغییر نوع کشت به دنبال افزایش ارزش افزوده هستیم، میزان اشتغال‌زایی این حوزه را کاهش می‌دهیم.

 

جهانگرد گفت: در حال حاضر در کشورهای توسعه یافته و پیشرفته جهان تنها 3 درصد جمعیت در حوزه کشاورزی فعالیت می‌کنند.

 

وی بیان کرد: در بخش صنعت نیز با افزایش استفاده از تکنولوژی روز دنیا میزان اشتغال‌زایی کاهش می‌یابد اما 85 درصد حوزه اقتصاد مربوط به بخش خدمات است، بنابراین بیشترین میزان اشتغال‌زایی را بخش خدمات به خود اختصاص می‌دهد.

 

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران افزود: با توجه به اینکه در آستانه برنامه ششم توسعه هستیم متوسط رشد کشور در بهترین شرایط 4.5 درصد بوده است بنابراین برای افزایش رشد اقتصادی نیازمند برنامه استراتژیک مناسب هستیم.

 

جهانگرد اضافه کرد: با توجه به این‌که در 10 سال گذشته متوسط رشد کشور 2.5 درصد بوده است، برای تبدیل شدن به قدرت نخست منطقه حدود 10 سال دیگر فرصت داریم که هیچ جای دنیا چنین رشد شتابانی را ظرف مدت زمان کم و بدون استفاده از تکنولوژی تجربه نکرده است.

 

وی ادامه داد: بنابراین برای تبدیل شدن به قدرت نخست منطقه باید ضمن استفاده از تکنولوژی از تمام ظرفیت‌هایی که در کشور وجود دارد، به نحو مطلوب استفاده کنیم.

 

وی افزود: در سطح قانون در برنامه پنجم توسعه مقرر شده بود که شبکه ملی اطلاعات به عنوان یک سیستم برای توانمندسازی و ارتقای امنیت کشور به وجود آید و تا پایان برنامه پنجم توسعه برای تمام کسب و کارها، صنایع و 60 درصد خانوارها زمینه استفاده از اینترنت پرسرعت فراهم شود.

 

جهانگرد اضافه کرد: منابع دولتی که برای این مهم اختصاص یافته 10 درصد است و بقیه از بازار تأمین می‌شود که با توجه به سودآوری که دارد، می‌توان از آن به عنوان یکی از حوزه‌های بسیار توانمند در توسعه اقتصادی و اشتغال کشور نام برد.

 

وی با اشاره به این‌که یک هزار و 400 خدمت توسط دستگاه‌های اجرایی دولتی در ایران ارائه می‌شود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر کمتر از 200 خدمت قابل ارائه توسط دستگاه‌های اجرایی دولتی برون‌سپاری شده است که هر میزان از این خدمات برون‌سپاری شود نشان می‌دهد، بروکراسی دولتی کمتر است.

 

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به نحوه ساماندهی دستگاه‌های دولتی در دولت الکترونیک گفت: خدمات قابل ارائه توسط دستگاه‌های دولتی در کشور به 14 خوشه دسته‌بندی شده و هر یک از آن‌ها که با یکدیگر کار می‌کنند نیز در یک ماتریس قرار گرفته است.

 

جهانگرد یادآور شد: در حال حاضر 80 درصد اطلاعات دنیا به نوعی به یک مکان متصل بوده و 20 درصد اطلاعات شناور است که اتصال اطلاعات در یک مکان موجب دسترسی بهتر به آن می‌شود و در ایران نیز با گسترش دولت الکترونیک این امر محقق می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار