کد خبر:۳۷۱۶۴۸
وزیر ارتباطات اعلام کرد

ایجاد شورای"موتور جستجوی بومی" با هدف اجرایی کردن شبکه ملی اطلاعات

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: شورای راهبری موتور جستجوی بومی با هدف عملیاتی‌سازی در شبکه ملی اطلاعات، در وزارت ارتباطات اجرایی می‌شود.
ایجاد شورای"موتور جستجوی بومی" با هدف اجرایی کردن شبکه ملی اطلاعات

به گزارش گروه علمی "خبرگزاری دانشجو"، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ایجاد شورای"موتور جستجوی بومی" با هدف اجرایی کردن شبکه ملی اطلاعاتی خبر داد و یادآور شد: این شورا متشکل از نمایندگان پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان فناوری اطلاعات ایران، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، و 3 عضو به نمایندگی بخش خصوصی و نمایشگاهی است.

 

وی به وظایف شورای راهبری موتور جستجوی بومی، اشاره کرد و گفت: انسجام و جهت دهی، هدایت و راهبری پروژه های موتورجستجوی بومی برای شبکه ملی اطلاعات با پشتیبانی کامل از خط و زبان فارسی، خدمات جستجوی دولت الکترونیک و درگاه مجتمع سازی خدمات فناوری اطلاعات از جمله این وظایف است.

 

واعظی اظهار داشت: طرح موتور جستجوی بومی که به عنوان درگاه مجازی استفاده از خدمات در شبکه ملی اطلاعات است با هدف استقلال در فضای سایبری و ارائه خدمات مناسب با فرهنگ و نیازهای کاربران فارسی زبان در نظر گرفته  شده است.

 

 وزیر ارتباطات گفت: تمرکز این طرح بر ارائه خدمات متکی بر اطلاعات محلی و منابع اطلاعاتی بومی است که از جمله این موارد می توان به ارائه سرویس جستجو بر روی منابع اطلاعاتی مورد استفاده در خدمات دولت الکترونیک، سلامت الکترونیک، بانک داری الکترونیک و آموزش الکترونیک اشاره کرد.

 

وی ادامه داد: در این راستا طی چند سال اخیر در سازمان فناوری اطلاعات ایران فعالیت‌هایی در حوزه‌های توسعه خدمات موتور جستجو، دادگان و ابزارهای پردازش زبان فارسی صورت گرفته است.

 

واعظی به برخی از مهمترین خدمات موتور جستجوی بومی اشاره کرد و گفت: توسعه پایلوت موتور جستجوی فارسی سامانه و خدمت ترجمه ماشینی، سامانه پرسش و پاسخ قرآنی، توسعه  شبکه واژگانی عمومی زبان فارسی، مجموعه داده محک استاندارد برای بازیابی اطلاعات در زبان فارسی، ابزارهای پردازش زبان فارسی نظیر خطا یاب و ریشه یاب از جمله این خدمات است.

 

وی تاکید کرد به منظور ارزیابی دقیق و مستمر سامانه‌های توسعه داده شده ابزارهای پایش و رصد این خدمات نیز توسعه یافته است.

 

وزیر ارتباطات از معاون برنامه ریزی  و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات خواست با توجه به اهمیت پروژه به اولویت دادن اعتبار برای آن اقدام کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار