به گزارش خبرنگار علمی "خبرگزاری دانشجو"، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز در دیدار با رئیس اتاق بازرگانی ایران و فعالان بخش خصوصی در خصوص برخی مشکلات و معضلات این بخش و حوزه IT به بحث و گفتگو پرداخت.
اندازه گیری میزان تشعشات پارازیتها
وی در مورد پارازیت های مخابراتی و موبایلی تاکید کرد: تمام تلاش وزارت ارتباطات بر این است که موضوع بررسی میزان خطرزا بودن پارازیت های مخابراتی و موبایلی از طریق کمیسیون تنظیم مقررات پیگیری شود اما برخی پارازیت های خارج از این حوزه نیز با دستور رئیس جمهور به 2 وزیر بهداشت و رفاه اجتماعی و رؤسای سازمان محیط زیست و انرژی اتمی در حال پیگیری است.
واعظی ادامه داد: پارازیت ها در نقاط مختلف اندازه گیری شده است که انشاء الله به زودی گزارش آن تقدیم رئیس جمهور می شود و به دلیل آنکه این تشعشات نباید بیش از حد استاندارد باشد پیشنهاد داده ایم تا موضوع بررسی آن جهت کنترل هر چه بهتر برعهده وزارت ارتباطات قرار بگیرد.
حمایت از بخش خصوصی مهمترین رسالت وزارت ارتباطات
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه این وزارتخانه دنبال تصدی گری نیست، تاکید کرد: حمایت از بخش خصوصی و تولید محصولات داخلی در دولت یازدهم یکی از موضوعاتی است که در وزارت ICT با جدیت در حال پیگیری است و بنده به معاونان خود تاکید کرده ام تا پای بخش خصوصی را به این وزارتخانه باز کرده و موجبات تحول اقتصادی در کشور را فراهم کنند چرا که تا زمانی که پای بخش خصوصی به اقتصاد کشورها باز نشود هیچ تحولی در این حوزه اتفاق نمی افتد.
وی باتاکید بر اینکه اقتصاد دولتی امتحان خود را در همه جای دنیا پس داده است، یادآور شد: اقتصاد دولتی جلوی پویایی و شکوفایی کشورها را می گیرد و از همین رو قدرت یک وزارتخانه در این است که با سیاست گذاری هدایت و نظارت بستر فعالیت بخش خصوصی را آماده کند.
واعظی افزود: ما اعتقاد داریم که باید به هر میزان وزارت ارتباطات هزینه کرد3 تا 4برابر آن را نیز بخش خصوصی تامین کند.
وی تاکید کرد: در هشت سال گذشته هیچ حمایتی از IT کشور نشده بود که از همین رو لایحه ای برای حمایت از این حوزه به مجلس تقدیم شد تا تمام سودهای این حوزه به جای ذخیره در صندوق دولت، سرمایه گذاری شود که از همین رو تاکنون دو هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در بخش IT انجام شده است که انتظار داریم بخش خصوصی نیز سهم خود را به این حوزه وارد کند.
پهنای باند و اینترنت معضل هر روزه وزارت ارتباطات است
وزیر ارتباطات با بیان اینکه با سخنرانی و شعار نه موضوع پهنای باند حل می شود و نه سرعت اینترنت، یادآور شد: وزارت ICT برنامه های جدی برای توسعه پهنای باند و بهبود کیفیت سرعت اینترنت دارد و امیدوارم این برنامه ها تا پایان سال 93 اجرایی شود.
واعظی در خصوص موضوع وجوه اداره شده نیز تاکید کرد: مبالغی برای این موضوع تخصیص یافته است که به شرط تامین آن این مبالغ برای پروژه های تعریف شده سرمایه گذاری خواهد شد.
واردات خارجی موجب عقب گرد صنعت کشور می شود
وی در مورد گسترش بازار محصولات داخلی نیز اظهار داشت: در چند سال گذشته سیاست های مشخصی در خصوص واردات اعمال شده است تا از گسترش واردات محصولات چینی در کشور جلوگیری شده و فرهنگ سازی در مورد استفاده از محصولات داخلی گسترش پیدا کرده است.
وزیر ارتباطات ادامه داد: ورود تجهیزات چینی به کشور موجب از بین رفتن صنایع داخلی شده است و حتی در برخی موارد مشاهده می شود شرکت هایی با 800 نفر نیروی انسانی به دلیل همین مشکلات تجهیزات خارجی به 30 نفر رسیده است که این امر موجب عقب گرد صنعت کشور می شود.
وی تاکید کرد: وزارت ICT مبنای کار خود را تولید داخل قرار داده و پروژه توانا خود حکایت از استفاده از تجهیزات داخلی دارد و نشان داده است که نخبگان کشور ظرفیت بسیار خوبی برای سرمایه گذاری در بخش داخلی و خارجی دارند.
وزیر ارتباطات یادآور شد: یکی از مشکلات جدی بخش خصوصی آن است که فعالان این حوزه بر علیه یکدیگر اقداماتی انجام می دهند که این موضوع به شدت مضر است و باید براساس یک قانون نانوشته بخش های مختلف از یکدیگر حمایت کنند و موجبات تخریب یکدیگر را فراهم نکنند.
وی با تاکید بر اینکه وزارت ICT در راستای حمایت از بخش خصوصی مانع یکی از بزرگترین خریدهای فیبرنوری از خارج کشور شده است، اظهار داشت: وزارت ارتباطات به دنبال اشراف و نفوذ خود در مواردی است که موجب گسترش واردات خارجی می شود.
واعظی موضوع داشتن یک برند داخلی در صنایع داخلی را یکی از آرزوهای خود عنوان کرد و یادآور شد: اگر برای نخبگان کشوری تامین منابع و اشتغال مناسبی فراهم کنیم حتماً در سال های آینده حرف های زیادی برای گفتن خواهیم داشت.
حمایت ویژه از صادرات نرم افزاری
وی در مورد موضوع صادرات نرم افزاری و نمایشگاه الکامپ نیز یادآور شد: وزارت ارتباطات آمادگی کافی دارد تا در حوزه صادرات نرم افزاری سرمایه گذاری های با کمک بخش خصوصی انجام دهد.
وزیر ارتباطات ادامه داد: نمایشگاه های مانند الکامپ نیز در صورتی که در زمان و فرصتی مناسب برگزار شود باعث می شود تا کلیه فعالان این حوزه اعم از دولتی و خصوصی حضوری فعال داشته باشند.
واعظی با حمایت از برگزاری یکی از نمایشگاه های بین المللی در ایران تاکید کرد: فرهنگ سازی در خصوص فعالیت بخش خصوصی یکی از مواردی است که باید تک تک شاغلین دولت آن را وظیفه خود بدانند که از همین رو رئیس جمهور نیز به شدت بر کوچک سازی دولت و بزرگ کردن بخش خصوصی اعتقاد دارد.
وی ادامه داد: پررنگ تر کردن فعالیت بخش خصوصی موجب پیشرفت اقتصاد کلان شده و معیشت مردم را بهبود می بخشد و در نهایت موجب ثروتمندتر شدن دولت می شود.
تغییر مثبت رویکرد مخابرات در تعامل با بخش خصوصی
وزیر ارتباطات در مورد مشکلات مخابرات و عدم هماهنگی این سازمان با بخش خصوصی نیز تاکید کرد: مدیریت جدید مخابرات رویکردی متفاوتی نسبت به گذشته دارد و انشاء الله همکاری های بهتری با بخش خصوصی از سوی اپراتورها و مخابرات انجام خواهد شد.
IP TV در انتظار تامین محتوا
وی با اشاره به اینکه مصوبه و اصول حاکم بر IP TV تدوین شده است، یادآور شد: تنها بحث فنی و زیرساختی IP TV بر عهده وزارت ارتباطات است که به شرط فراهم شدن بحث محتوایی این موضوع، مسئله راه اندازی این خدمت از سوی یکی از شرکت ها که آمادگی ارائه این سرویس را دارد پیگیری خواهد شد.
واعظی در مورد نهضت تولید محتوا و اپلیکشن نیز یادآور شد: این موضوع یکی از اساسی ترین اعتقادات وزارت ICT است و از همین رو نرم افزار بیسفون به عنوان یکی از تولیدات داخلی تاکنون توانسته است 20 هزار مشترک داشته باشد به طوری که تعدادی از این کارگران از کشورهای مختلفی مانند لبنان، عراق، امارات و افغانستان هستند.
آمار دقیقی از چاجاق ترافیک برخی ISPها دارم
وزیر ارتباطات در مورد 700 شرکت ISP و لغو پروانه مربوط به آنها نیز یادآور شد: برگزاری جلسات متعدد با ISP ها و کمیسیون تنظیم مقررات حکایت از تصمیم گیری صحیح دولت در این زمینه دارد.
وی ادامه داد: موضوع تبعیض در حوزه VOIP نیز مورد قبول دولت نیست و با حذف مجوز فعالیت یکی از شرکت ها کلیه فعالان این حوزه بدون تبعیض به کار خود ادامه خواهند داد.
وزیر ارتباطات از وجود برخی شرکت های قاچاق کننده ترافیک از سوی مجوز داران ISP خبر داد و یادآور شد: اسامی، آدرس و IP کلیه این شرکت ها در دسترس است و به آنها توصیه می کنم تا قبل از اینکه وزارت ارتباطات به این موضوع ورود پیدا کند این مسئله از سوی صنف ISP ها حل و فصل شود.
وزیر ارتباطات در مورد تمدید پروانه شرکت های PAP نیز یادآور شد: برند تلفن ثابت تا زمانی که انحصاراً متعلق به مخابرات است فعالیت چشمگیری نخواهد داشت اما ورود بخش خصوصی به این موضوع و سرمایه گذاری در حوزه های مانند فیبر نوری باعث خارج شدن انحصار از این حوزه و فعالیت بهتر شرکت های PAP می شود.
سال آینده را سال افزایش پهنای باند
واعظی سال آینده را سال افزایش پهنای باند دانست و با اشاره به اینکه همزمان با گسترش پهنای باند خارجی، پهنای باند داخل 20 درصد افزایش پیدا می کند، اظهار داشت: پهنای باند داخل اکنون به 160 گیگابیت بر ثانیه رسیده است که امیدواریم تا پایان سال این رقم افزایش چشمگیری داشته باشد.
وی در خصوص پوشش دهی اینترنت روستاها و مناطق محروم نیز یادآور شد: تاکنون هشت هزار روستا به اینترنت پرسرعت مجهز شدند که امیدواریم این رقم تا پایان سال به 12 هزار روستا تبدیل شود.
فراهم کردن 100 هزار فرصت شغلی تا سال آینده/ رفع اختلالات با تکمیل شبکه 3G و 4G
وزیر ارتباطات استفاده مخابرات، اپراتورها و صنایع مختلف از تجهیزات داخلی را ضروری عنوان کرد و یادآور شد: موضوع استفاده از تجهیزات داخلی در صنایع مختلف اگر چه موضوع ضروری است اما لازم است تا مجلس با ورود به این موضوع پیگیری های لازم را انجام دهد.
وزارت ارتباطات با تاکید بر اشتغال زایی فارغ التحصیلان حوزه ICT یادآور شد: تاکنون 30 هزار شغل برای فارغ التحصیلان این حوزه فراهم شده است که امیدواریم این رقم تا سال آینده به صدهزار فرصت شغلی تبدیل شود که این مهم جزء با همکاری بخش خصوصی محقق نمی شود.
وی در پایان در مورد بروز برخی اختلافات شبکه ای و جاده ای یادآور شد: برخی اختلافات به وجود آمده در شبکه همراه مقطعی است که امیدواریم با تکمیل این شبکه 3G و 4G این مشکل نیز مرتفع شود.