کد خبر:۳۷۳۱۲۹
بیژن زنگنه عنوان کرد

احتمال قطعی گاز در زمستان

با نزدیک شدن به فصل زمستان خاطرات مشکلات تامین گاز سال گذشته به اذهان خطور می‌کند، خاطراتی که حتی زنگنه، وزیر نفت را هم پریشان کرده بود اما امسال گویا از همین پاییز مشکلات گازی آغاز شده است.

به گزارش گروه فضای مجازی«خبرگزاری دانشجو»، با نزدیک شدن به فصل زمستان خاطرات مشکلات تامین گاز سال گذشته به اذهان خطور می‌کند، خاطراتی که حتی زنگنه، وزیر نفت را هم پریشان کرده بود اما امسال گویا از همین پاییز مشکلات گازی آغاز شده است. 

 

 با ورود موج جدید سرما به کشور در آستانه فصل زمستان مصرف گاز در بخش خانگی نیز افزایش یافت و به 417 میلیون مترمکعب رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته در چنین روزهایی به میزان 108 میلیون مترمکعب بیشتر مصرف شده است. این میزان گاز در حالی طی روزهای اخیر مصرف شده است که براساس گفته‌های مجید بوجارزاده، سخنگوی شرکت ملی گاز ایران ظرفیت تولید گاز کشور بدون احتساب واردات گاز از ترکمنستان به 580 میلیون مترمکعب رسیده است. هم‌اکنون نیز براساس قراردادی که با ترکمنستان داریم این کشور باید روزانه 45 میلیون مترمکعب گاز به ایران صادر کند اما به نظر می‌رسد واردات گاز از ترکمنستان کمتر از این میزان باشد. باوجود وعده‌های وزیر نفت و رئیس‌جمهور مبنی بر افزایش تولید 100 میلیون مترمکعبی گاز برای عبور از بحران کمبود گاز در کشور تاکنون چنین اتفاقی رخ نداده و همچنان منتظر افزایش 100 میلیون مترمکعبی گاز هستیم. زنگنه در بازدید از پارس جنوبی گفت 70 درصد وعده افزایش تولید گاز محقق شده است. این یعنی در یک سال گذشته 70 میلیون مترمکعب به تولید گاز افزوده شده و تا افزایش تولید 30 میلیون مترمکعب دیگر زمان احتیاج است.  زنگنه در این بازدید همچنین از احتمال ایجاد مشکلات گاز در زمستان امسال خبر داد و گفت: اگر مردم در مصرف گاز صرفه‌جویی نکنند زمستان امسال هم مانند سال گذشته مشکل گاز خواهیم داشت. حمیدرضا عراقی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران چندی پیش در جمع خبرنگاران اعلام کرده بود برای امسال به طور خوشبینانه می‌توانیم منتظر افزایش 50میلیون مترمکعبی گاز باشیم. پس با این شرایط نیز اگر موج سرما به کشور وارد شود، باید همچون سال گذشته منتظر قطع یا افت فشار گاز باشیم. یک هفته قبل خبرهایی مبنی بر قطع گاز کارخانه‌های سیمان منتشر شد که شرکت ملی گاز نسبت به این خبر واکنش نشان نداد اما دبیر انجمن سیمان کشور با تایید این خبر اعلام کرد کارخانه‌های سیمان باید برای تولید خود از سوخت مازوت استفاده کنند که این امر منجر به افزایش آلودگی هوا بویژه در کلانشهر‌ها شد، درنهایت با مذاکراتی که بین شرکت ملی گاز و انجمن سیمان صورت گرفت، گاز کارخانه‌های سیمان در حاشیه کلانشهرها از جمله تهران وصل شد تا از شدت آلودگی هوای تهران کاسته شود. از سوی دیگر هفته گذشته دبیر انجمن صنفی جایگاه‌داران سی‌ان‌جی از افت فشار گاز جایگاه‌های تهران و به طور متناوب در کشور خبر داد و اعلام کرد گاز 15 جایگاه سی‌ان‌جی در استان کرمانشاه نیز قطع شده است. با این شرایط اگر قبل از شروع فصل سرما شاهد قطع گاز در بخش‌های مختلف باشیم در آغاز فصل زمستان باید منتظر قطع گاز بخش خانگی بود. این درحالی است که وزیر نفت و مدیران شرکت ملی گاز ایران قول اکید داده بودند که امسال زمستان را بدون قطع یا افت فشار گاز سپری خواهیم کرد.

 

زنگنه: کم مصرف کنید تا مبلغ قبض کم شود

زنگنه، وزیر نفت نیز به مردم توصیه کرد مصرف بهینه داشته باشند تا مبلغ قبض گاز آنها زیاد نشود. وی مدتی پیش در یک برنامه تلویزیونی گفته بود:  هم‌اکنون 600 میلیون مترمکعب در روز گاز تولید می‌شود که مقدار کمی از این حجم صادر می‌شود. به گفته زنگنه، درحال حاضر روزانه بیش از ٣٠ میلیون مترمکعب گاز از ترکمنستان وارد و کمتر از ٣٠ میلیون مترمکعب نیز صادر می‌شود؛ همچنین بخش خانگی سهم بیشتری از مصرف گاز را در داخل کشور به خود اختصاص داده است.  وی در عین حال که از مردم تقاضا کرد سیستم‌های گرمایشی اماکنی که در آن زندگی نمی‌کنند را خاموش کرده و در اصلاح الگوی مصرف گاز خود اهتمام ورزند، عنوان کرد: این اقدام، منافع مردم را نیز در پی دارد و مبلغ قبوض گاز آنها نیز کاهش می‌یابد. در مقطعی در تولید گاز عقب افتادیم. امسال تولید گاز ما زیاد شده اما فاصله تولید و مصرف ما نیز افزوده شده است.  وی افزود: 5 درصد صرفه‌جویی در مصرف گاز معادل جلوگیری از مصرف ٣٠ میلیون مترمکعب گاز طبیعی و تقریبا معادل تولید یک فاز پارس جنوبی است؛ با این تفاوت که 5/3 میلیارد دلار باید هزینه شود تا حدود ٢٥ میلیون مترمکعب گاز شیرین از پارس جنوبی حاصل شود.

 

 

منبع: وطن امروز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار