به گزارش گروه اشتغال«خبرگزاری دانشجو»، سید تقی نوربخش افزود: بر اساس آیین نامه قبلی چنانچه بیمه شدهای در هر سال بیش از 10 روز غیبت غیر موجه میکرد و یا در مشاغل عادی مشغول به کار می شد به جای 20 سال اشتغال می بایست 25 سال سابقه در مشاغل سخت و زیان آور احراز می کرد تا بازنشسته شود.
وی ادامه داد: اما بر اساس آیین نامه جدید 10 روز غیبت غیر موجه در سال، به 365 روز غیبت غیر موجه در طول 20 سال افزایش یافته و کارگران میتوانند با 20 سال سابقه متوالی و حداکثر 365 روز غیبت غیر موجه بازنشسته شوند.
دکتر نوربخش افزود: بر اساس مصوبه جدید اکثر بیمه شدگان شاغل در این نوع مشاغل با سهولت بیشتری بازنشسته خواهند شد و دراین مصوبه ماده 14آیین نامه قبلی نیز با مواد 4 و6 قانون دارای مغایرت بود که اصلاح شده است.
مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی تصریح کرد: با تسهیلات ایجاد شده وبا توجه این که بر اساس قانون کارگاههای دارای مشاغل سخت و زیان آور می بایست ظرف 2 سال نسبت به اصلاح و ایمن سازی محیط اقدام کنند، انتظار می رود کارفرمایان نیز تمهیدات لازم را بر اساس قانون بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور و قانون کار حداقل در مشاغلی که امکان حذف صفت سخت و زیان آور آنها با رعایت مقررات حفاظتی و بهداشتی قابل رفع است اتخاذ کنند.
وی اظهار داشت: با این تمهیدات از سوی کارفرمایان، کارگران و بیمه شدگان کمتر در معرض فرسایش و بیماری قرار میگیرند وهمچنین با ایمن سازی محیط ، کارفرمایان نیز از پرداخت حق بیمه اضافی و یا خسارتهای پیش بینی شده در قانون معاف می شوند.
منبع: بازارخبر