به گزارش گروه فضای مجازی«خبرگزاری دانشجو»، بالاخره پس از گذشت سه ماه از درخواست صنایع قند و شکر، دولت با افزایش قیمت شکر موافقت و قیمت این محصول را با افزایش حدود 10 درصدی، 2300 تومان اعلام کرد.
این درحالی است که بتازگی قیمت لبنیات 15درصد و بهای متوسط نان 30 درصد افزایش یافته است.
دولت از ابتدای امسال نرخ خرید شکر از کارخانه ها را افزایش نداد و قیمت این محصول همان نرخ مصوب کیلویی 1900 تومان بود. اما بالاخره صدای اعتراض صنایع قند و شکر بلند شد و آنان پیشنهاد خود برای افزایش حداقل 30 درصدی قیمت شکر را به دولت ارائه دادند که البته دولت با تصویب افزایش 200 تومانی آن، 10.5 درصد به نرخ سابق اضافه کرد، به گونه ای که قیمت مصوب ستاد هدفمندی یارانه برای خرید هر کیلوگرم شکر درب کارخانه ها 2100 تومان تعیین شد، از سوی دیگر با توجه به تعیین قیمت 2300 تومانی برای یک کیلوگرم شکر از سوی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، دولت مصوب کرد این ما به التفاوت را به صنایع پرداخت کند.
به این ترتیب بهای شکر دو نرخی شد و دولت پذیرفت بابت آن یارانه بپردازد. چراکه شکر در بازار برای مصرف کنندگان 10.5 درصد و برای تولیدکنندگان حدود 21 افزایش یافت تا دولت در راستای سیاست های تنظیم بازاری و کنترل تورمی خود حرکت کرده باشد.
بهمن دانایی، دبیر انجمن صنفی کارخانه های قند و شکر اظهار کرد: اگر دولت شکر را جزو محصولاتی می داند که مشمول نرخ گذاری است، باید ضوابط قیمت گذاری را نیز رعایت کند، به گونه ای که به همان اندازه که هزینه های تولید برای کارخانه های قند و شکر افزایش یافته، باید قیمت نهایی را نیز افزایش دهد.
به گفته وی، افزایش قیمت چغندرقند، افزایش دستمزد و افزایش بهای سوخت (گاز) در سال جاری بیش از 80 درصد در تعیین قیمت نهایی شکر اثر گذار است و بر این اساس حداقل باید 30 درصد قیمت این محصول افزایش یابد.
وی با اشاره به قیمت های مصوب جدید تصریح کرد: این قیمت چندان مورد رضایت صنایع نیست؛ زیرا براساس آنالیز قیمت و هزینه های تولید صنایع قند و شکر حداقل قیمت منطقی برای این محصول کیلویی 2450 تومان است.
منبع: جام جم