به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات طی پیامی هفته پژوهش را به همه دانش پژوهان، پژوهشگران، نوآوران، اساتید و فرهیختگان کشور به ویژه پژوهشگران بخش ارتباطات و فناوری تبریک گفت.
در این پیام آمده است: شناخت و رفع نیازهای بشری و رسیدن به حقایق واقعی جهانی که در آن زندگی میکنیم ما را به تحقیق و پژوهش وا میدارد. لزوم انجام تحقیقات در همه حوزههای زندگی بشری و ضرورت شناخت این حوزهها همواره دغدغه نخبگان و صاحب نظران مختلف بوده و آنها را به این مهم سوق داده است.
صاحب نظران، پژوهش را زیر بنای توسعه میدانند و جامعهایی را موفق و پیشرفته توصیف میکنند که بر مدار نخبگان و شایستگان علمی و پژوهشی بچرخد. جامعهایی که تصمیم گیریها ی آن از سوی نهادهای علمی پژوهشی پشتیبانی شود، گام به سوی توسعه و ترقی میگذارد. همچنین مهمترین ویژگی یک کار پژوهشی، کاربردی بودن آن است؛ به عبارت دیگر کار پژوهشی باید به گونهای باشد که بتواند در فرآیند تولید و توسعه به کارگرفته شود.
پژوهشهای کاربردی لازمه پیشرفت و عقب نماندن و دچار رکود و سکون نشدن در زمینههای تکنولوژی، صنعت، کشاورزی، پزشکی ، فرهنگ و سیاست است. در این میان هر دولت که بتواند مبنا و زمینه تصمیم گیریهای خود را بر تحلیلها و اطلاعات پژوهشگران و محققان استوار کند، به یقیق کارنامهای درخشان و عملکردی قابل دفاع خواهد داشت که دولت تدبیر و امید نیز، این حقیقت را از ابتدا به خوبی درک کرده است و فعالیتها و عملکردهای خود را پژوهش محور قرار داده است.
از سوی دیگر تجاری سازی علم و تولید ثروت از یافتههای علمی و رفع نیاز جامعه از طریق ارتباط دانشگاه و صنعت و برخورداری از پژوهشهای کاربردی برای خدمت به مردم از ازجمله اقدامات موثر سازمانهای وابسته به پژوهش و فناوری، از جمله وزارت ارتباطات است.
امیداست که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، با تلاش خدمتگزاران همراستا با سیاستهای اقتصاد مقاومتی و علم و فناوری ابلاغ شده توسط مقام معظم رهبری، بتواند هم در فرایند ورود ابزارها و فناوری جدید و هم در فرایند بومی سازی و تولید ثروت از آنها پژوهش را الگویی برای رسیدن به اهداف خود قرار دهد.
بدین منظور نهضت تولید محتوا، که از ابتدای دولت تدبیر و امید، شعار وزارت ارتباطات بوده است و همچنین اهمیت دادن به موضوع پژوهش و نوآوری، برای بومی کردن نرم افزارها، شبکه ها و برنامه های کاربردی نیز با جدیت پیگیری خواهد شد.
در این میان در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات طبیعتا نیازمند بومی سازی و انتقال فناوری آن به داخل کشور و ایجاد زنجیره تبدیل ایده به محصولات دانش بنیان هستیم و این مهم توسط پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، قابل اجرا و در دسترس خواهد بود. بی شک فعالیتهای پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در طی یکسال اخیر در حوزههای پژوهش ارتباطات، نوید بخش آینده روشن این صنعت در تحقق برنامه های توسعهای کشور است.
این نوید را نیز به پژوهشگران کشور میدهم که این وزارت آمادگی دارد با همکاری وزارت علوم تحقیقات و فناوری در خصوص توسعه ابر شبکههای علمی کشور بین کلیه مراکز دانشگاهی، علمی و پژوهشی و افزایش ظرفیت آن اقدام نماید.
ضمن گرامیداشت و تبریک این روز به همه دانش پژوهان، پژوهشگران، نوآوران، اساتید و فرهیختگان از خدمات علمی و پژوهشی تمامی پژوهشگران و محققان کشور به ویژه پژوهشگران بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات تقدیر و تشکر میکنم.