کد خبر:۳۷۶۳۲۹
مدیرکل جغرافیایی و کدگذاری پستی کشور:

GNAF یک پروژه ملی است/ لزوم تهیه نقشه رقومی کلان شهرها برای اجرای مکان محور کردن آدر‌س‌ها

مدیرکل جغرافیایی و کدگذاری پستی کشور، اجرای پروژه پایگاه ملی نظام آدرس مکان محور کشور (GNAF) را ملی و منوط به مشارکت همگانی اعلام کرد و گفت: شرکت پست به عنوان متولی GNAF با همکاری دیگر نهادها به دنبال تجمیع بانک‌های اطلاعاتی کشور است.
GNAF یک پروژه ملی است/ لزوم تهیه نقشه رقومی کلان شهرها برای اجرای مکان محور کردن آدر‌س‌ها

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، طلاکوب، مدیرکل جغرافیایی و کدگذاری پستی کشور، با اشاره به مصوبه ششمین جلسه شورای عالی فناوری اطلاعات که در آن شرکت پست به عنوان متولی پایگاه ملی نظام آدرس مکان محور کشور یا GNAF در کشور معرفی شده، اظهار داشت: بالغ بر 20 سال در حال به هنگام سازی و انطباق نشانی کدپستی 10 رقمی در کشور هستیم و تاکنون 37 میلیون مکان را کدگذاری کرده و بالغ بر 40 میلیون رکورد اطلاعات جمع آوری کرده‌ایم که با توجه به لزوم ژئوکد شدن اطلاعات باید به هر مکان در کشور یک نشانی استاندارد تعلق گیرد.

 

مدیرکل جغرافیایی و کدگذاری پستی کشور افزود: این بانک‌ها باید قابل اتکا بوده و در تعاملات برون سازمانی به خصوص ارائه سرویس‌های مبتنی بر تائید نشانی به کار گرفته شود.

 

وی با تاکید بر این که بحث  GNAF،GISو ISIC ملی است، خاطرنشان کرد: از آن جا که تهیه بانک اطلاعات جامع کاری دشوار و زمانبر است، عزم ملی را می‌طلبد و نیازمند کمک استانداری‌ها جهت هماهنگی و دریافت اطلاعات است.

 

طلاکوب در ادامه با بیان این که در حال حاضر، با 12 استان تفاهمنامه همکاری امضا شده است، اظهار داشت: به زودی با چند استان دیگر تفاهمنامه همکاری امضا می‌شود و این تفاهمنامه‌ها پست را در تهیه نقشه رقومی از شهرداری‌ها، ثبت اسناد، مرکز آمار، سازمان نقشه برداری و جاهای دیگر کمک می کند.

 

وی با بیان این که GNaf با تبدیل نشانی‌های غیر استاندارد، به نشانی‌های یکسان و کوچک، موجب ایجاد وحدت رویه در کل می‌شود، افزود:  به جز پست، سازمان‌هایی همچون شهرداری‌ها، ثبت احوال، ثبت اسناد، بانک مرکزی (کلیه بانک‌های دولتی و خصوصی)، وزارت نیرو (شرکت‌های آبفا و برق)، شرکت ملی گاز، شرکت مخابرات ایران و سایر شرکت‌هایی که بانک‌های اطلاعاتی خود را دارند، با تجمیع تمامی بانک‌های اطلاعاتی و مجهز شدن آنها به نظام GNAF در شرایط بحرانی و مورد نیاز، اطلاعات درست در اختیار مسوولان قرار می‌گیرد.

 

طلاکوب اجرای GIS و GNAF را در شرکت پست موجب دریافت گواهینامه بین المللی دانست و گفت: تهیه بانک جامع اطلاعات کشور طبق علم داده کاوی به استخراج اطلاعات درست از داده‌ها می‌انجامد و می‌توان با تهیه این بانک پراکندگی اماکن مذهبی، آموزشی، بهداشتی، اصناف و اماکن را بر روی نقشه‌های رقومی مشخص کرد و در تصمیم گیری‌های بعدی تحلیل های درستی ارایه داد.

 

مدیرکل جغرافیایی و کدگذاری پستی کشور در عین حال با تاکید بر اهمیت GIS محور شدن اطلاعات، نقشه‌ها را رکن اساسی این طرح برشمرد و افزود: اگر نقشه‌ها دیجیتالی و GIS محور شوند، روی آن سرویس‌های بی‌شماری همچون GNAF را می‌توان پیاده کرد.

 

طلاکوب در عین حال، از انجام بحث GIS و GNAF در چندین فاز خبر داد و گفت: نمی‌توان این پروژه را در یک فاز در کل کشور اجرا کرد، بلکه ابتدا چند شهر به عنوان پایلوت انتخاب می‌شوند که پس از آن طرح مذکور به کل کشور تعمیم خواهد یافت.

 

وی افزود: در این راستا، از سوی وزارت کشور 14 کلان شهر اعلام شده که تنها 5 کلان شهر نقشه رقومی دارند. از این رو، ضروری است در مرحله نخست، از سوی وزارت کشور، سازمان ثبت اسناد، سازمان نقشه‌برداری کشور و یا سایر دستگاه‌هایی که متولی تهیه و تولید نقشه‌های رقومی کشور هستند، نقشه این نقاط تهیه و برای اجرای طرح ملی GNAF در اختیار شرکت پست قرار گیرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار