به گزارش گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو» و به نقل از کمیته ملی المپیک، در این نشست که با حضور کیومرث هاشمی رئیس کمیته ملی المپیک، مجید عباسپور، رئیس واحد دانشکده محیط زیست و انرژی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد، علی عباسپور رئیس دانشگاه علوم و تحقیقات، عباسعلی گائینی، رئیس کمیسیون ورزش و محیط زیست کمیته ملی المپیک واعضای کمیسسون ورزش و محیط زیست، نماینده سازمان حفاظت از محیط زیست، نماینده تشکلهای مردمی زیست محیطی ورزشی، مدیرکل تربیت بدنی دانشگاه آزاد و جمعی از اساتید و متخصصان حوزه ورزش و محیط زیست برگزار شد؛ تفاهمنامه همکاری کمیته ملی المپیک و واحد علوم و تحقیقات تهران در محورهای فرهنگ سازی، تعریف و انجام پروژه های پژوهشی - مطالعاتی و اجرایی در خصوص ورزش، محیط زیست و توسعه پایدار و برگزاری سمینارها، کارگاهها، همایشها، مناسبتهای ورزشی و زیست محیطی با امضای روسای دو سازمان منعقد شد.
بر اساس این تفاهم نامه برگزاری مشترک دوره های تخصصی کوتاه مدت، تالیف و ترجمه متون و کتب علمی مورد نیاز طرفین، تدوین اسناد و تولید منابع علمی و نیز استفاده از ظرفیت های موجود در کمیته ملی المپیک و واحد علوم و تحقیقات، به منظور ارتقا، حفظ و پایداری محیط زیست و ورزش از محورهای اصلی این همکاری است.
تهیه و تدوین دستورالعمل استاندارهای کیفیت و مدیریت زیست محیطی در اماکن و رویدادهای ورزشی و امکان سنجی ایجاد رشته و گرایش جدید در مقطع کارشناسی ارشد با موضوعیت ورزش و محیط زیست، بخش دیگری از محورهای این تفاهم نامه همکار ی را به خود اختصاص میدهد.
کمیته ملی المپیک بر اساس این تفاهم نامه در پروژه های پژوهشی و اجرایی در زمینه ورزش، محیط زیست و توسعه پایدار و همچنین در جهت معرفی دستاوردهای مشترک به سازمانهای مرجع نظیر کمیته بین المللی المپیک با واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد همکاری میکند.
واحد علوم و تحقیقات به موجب این تفاهم نامه متعهد به تعریف و انجام پروژه های پژوهشی - مطالعاتی اجرایی و کاربردی، برگزاری سمینارها، کارگاه های آموزشی، دوره های تخصصی آموزش کوتاه مدت، مناسبت های ورزشی و محیط زیستی مورد نیاز کمیته ملی المپیک، تالیف ترجمه متون و کتب علمی مورد نیاز این کمیته، تدوین برنامه رشته و گرایش جدید در مقطع کارشناسی ارشد با موضوعبت ورزش و محیط زیست با همکاری کمیته و تدوین دروس تحت عنوان ورزش و محیط زیست، است.
کیومرث هاشمی رئیس کمیته ملی المپیک در این نشست ضمن تقدیر از تلاشهای کمیسیون ورزش و محیط زیست به عنوان یکی از فعال ترین کمیسیون های کمیته ملی المپیک که موفق به دریافت جایزه ویژه کمیته بین المللی المپیک برای قاره آسیا در خصوص ورزش و محیط زیست شد؛ اظهار امیدواری کرد که کمیته ملی المپیک بتواند در چهارچوب مفاد این تفاهم نامه همکاریهای بیشتر با دانشگاه آزاد اسلامی داشته باشد.
وی در ادامه یاد آور شد: کمیته بین المللی المپیک درکنار برگزاری مسابقات المپیک اهداف والاتری چون اخلاق، بهداشت، سلامت وحفظ محیط زیست را در برنامه خود دارد تا جایی که سومین رکن منشور المپیک محیط زیست است که این خود گویای اهمیتی است که بزرگترین سازمان ورزشی دنیا برای این موضوع قائل است.
هاشمی ادامه داد: با نگاه مشورتی و پیروی از دستور کار 21 کمیته بین المللی المپیک (کتاب دستور العمل 21 از سوی کمیته بینالمللی المپیک به عنوان دستورالعمل کشورهای عضو در خصوص ورزش و محیط زیست است) میتوانیم در پیشبرد اهداف زیست محیطی ورزشی در کشورمان موفق تر عمل کنیم.
رئیس کمیته ملی المپیک در ادامه از موافقت رئیس دانشگاه علوم و تحقیقات در خصوص درج واحدی با عنوان ورزش و محیط زیست در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای این واحد خبر داد و افزود ما در راستای هرآنچه که به سلامت جامعه کمک کند همکاری خواهیم داشت.
در ادامه این مراسم مجید عباسپور، رئیس دانشکده محیط زیست و انرژی واحد علوم و تحقیقات ضمن خوشامد گویی به حاضرین از محیط زیست به عنوان عاملی بسیار تاثیر گذار در ورزش یاد کرد و با اشاره به قدمت تاسیس کمیسیون بین المللی ورزش و محیط زیست در سال 1395 میلادی در کمیته بین المللی المپیک، کمیسیون ورزش و محیط زیست ایران را به عنوان یکی از مهمترین کمیسیون های مرتبط با این دو موضوع دانست و افزود: این کمیسیون می تواند در بستر علوم و تحقیقات فعالیت های گسترده تری داشته باشد.
وی ادامه داد: به جز جامعه شناسی، سلامت، بهداشت و علوم انسانی 20 رشته محیط زیست و انرژی در این دانشگاه فعال می باشد که با ورود مقوله ورزش و محیط زیست در کنار ارتباط خوبی که با سازمان حفاظت محیط زیست داریم می توانیم در ارتقا فرهنگ محیط زیست با بهره گیری علمی از ورزش بهتر عمل کنیم.
عباس پور در ادامه گفت: این واحد از دانشگاه آزاد امکانات بسیار خوبی در اختیار دارد و آمادگی دارد برای انجام تحقیقات علمی و پژوهشی در خصوص سلامت ورزشکاران و جامعه با کمیسیون ورزش و محیط زیست کمیته ملی المپیک همکاری نماید.
دکتر عباسعلی گائینی رئیس کمیسیون ورزش و محیط زیست کمیته ملی المپیک نیز گفت: با انتشار مطالب و تبلیغات درخصوص حفاظت از محیط زیست این موضوع توسط رسانه ها فرهنگ سازی شود.
وی همچنین از تاثیر همکاری رسانه با این کمیسیون و موضوع محیط زیست به عنوان یکی از اساسی ترین مسایل برای نهادی شدن حفاظت از این موهبت الهی یاد کرد و گفت: اقدامات جدی برای حفاظت از محیط زیست نیاز به آسیب شناسی دارد، نقد صرف آن در داخل گروهها و تشکل های غیردولتی نمی تواند به تنهایی تاثیر گذار باشد اگرچه ورزش راه خود را برای ارتقا پیدا کرده ولی محیط زیست همچنان مسیری طولانی برای رسیدن به جایگاه واقعی خود دارد که مستلزم همکاریهای بیشتر سازمان های مرتبط با آن می باشد.