به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، در سال های اخیر جهت گیری کشورهای دنیا بر اساس منافع ملی به سمت و سویی گرایش پیدا کرد که منجر به ایجاد یک نظام نوین در مسئله ارتباط کشورها با یکدیگر شد. در این راستا خاورمیانه به عنوان نقطه استراتژیک دنیای امروز با تحولات مختلفی همراه شد و ایران به عنوان یکی از اصلی ترین بازیگران این صحنه سیاسی نقش دارد.
در شکل گیری نظام نوین جهانی به نظر می رسد عربستان و قطر با ثروت برخاسته از نفت خود، تلاش بسیاری برای تاثیرگذاری در معادلات منطقه دارد. نمونه بارز آن نیز تاثیرگذاری بر کاهش قیمت نفت با ارزان فروشی نفت خام بود که اقتصاد برخی کشورهای منطقه را به سود غرب و آمریکا دچار مشکل کرد.
خرید سیستم دفاعی موشکی توسط قطر
شرکت آمریکایی تولید کننده تسلحات ریتون اعلام کرد که طی قراردادی با قطر متعهد شده است تا 10 سیستم دفاعی موشکی پاتریوت را به این کشور تحویل دهد. هدف قطر از این اقدام، مقابله با تهدیدات فزاینده ایران عنوان شده است. این قرارداد شامل تجهیزات یدکی نیز بوده که تا سال 2019 تکمیل می شود. به این ترتیب قطر سیزدهمین کشور در جهان و چهارمین کشور از 6 کشور شورای همکاری خلیج فارس خواهد بود که به این سیستم تجهیز می شود.
عربستان و خرید بالگرد از ترکیه
پیش از این نیز در گزارشی از تلاش سعودی ها برای خرید 20 فروند بالگرد آتاک از ترکیه خبر داده بود. در این باره مسئولان صنایع دفاعی ترکیه اعلام کردند که در حال حاضر مذاکرات با مسئولان کشور عربستان برای فروش تعداد 20 فروند بالگرد آتاک به این کشور انجام شده است. در این باره گفتنی است که این تعداد بالگرد آتاک از سال 2017 به این کشور تحویل داده خواهد شد و نیروهای مسلح ترکیه تعهد تعمیر و نگهداری این بالگردها را با سال 2020 بر عهده خواهد داشت.
حالا این روزها کشورهای عربی در شرایطی در حال تجهیز خود به تسلیحات نظامی هستند که در ایران، رئیس جمهور کشورمان در اظهارنظری عجیب و غریب، اقتدار کشور را منوط به قدرت نظامی نمی داند و طی روزهای گذشته در جمع فعالان کشاورزی کشور، با بیان اینکه برخی تنها اقتدار را برد موشک میدانند گفت: ارتش، بسیج، نیروهای مسلح اقتدار ما هستند قبول، اما اگر در کشور ما انواع سلاح و امکانات نظامی داشته باشیم ولی برای گندم نیازمند به دیگران باشیم این اقتدار حاصل نمیشود.
منبع: دانا