کد خبر:۳۷۹۲۷۸

20 کشور برتر تولید کننده علم نانو در سال 2014 انتخاب شدند/ ایران رتبه هفتم نانو جهان

بر اساس آمار استت نانو، ایران 4.25 درصد از مقالات فناوری نانوی دنیا را به خود اختصاص داده و در جایگاه هفتم تثبیت شده است.
 20 کشور برتر تولید کننده علم نانو در سال 2014 انتخاب شدند/ ایران رتبه هفتم نانو جهان

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، بر اساس آمار استت نانو در سال 2014، نزدیک به یک میلیون و سیصد هزار مقاله در بانک اطلاعات Web of Science نمایه شده‌ که از این تعداد حدود 9 درصد به حوزه علوم و فناوری نانو مربوط می‌شود.

 

جمهوری اسلامی ایران با اختصاص ۴.۲۵ درصد از مقالات فناوری نانوی دنیا به خود، در جایگاه هفتم این رتبه بندی تثبیت شد. کشورهای چین، ایالات متحده و هند بیشترین تعداد مقالات مرتبط با فناوری نانو را در سال 2014 داشته‌اند.

 

چین همچنان رتبه اول را در اختیار دارد و با رشد مستمر، فاصله خود را با سایر کشورها بیشتر کرده است. بیش از یک سوم از مقالات نانو را محققان چینی منتشر کرده‌اند و پس از آن، آمریکا با ۱۷.۳ درصد و هند با ۷.۳ درصد در رده‌های بعدی قرار دارند.

 

فهرست 20 کشور اول در تولید علوم نانو در جدول 1 نمایش داده شده است. عربستان صعودی با رشد 31 درصدی، بیشترین رشد را نسبت به سال 2013 داشته و از رتبه 23 به رتبه 19 صعود کرده است. پس از عربستان، هند با 12 درصد بیشترین رشد را داشته است.

 

هم‌اکنون عربستان پس از ایران، در رده دوم کشورهای اسلامی در انتشار مقالات نانو ایستاده است. ایران نیز از رتبه هشتم در سال 2013 به رتبه هفتم رسیده است.

جدول دوم نیز نیز تعداد کل مقالات علمی (اعم از نانو و غیر نانو) که توسط 20 کشور اول دنیا منتشر شده‌اند را نشان می‌دهد. مطابق این آمار، آمریکا با سهم بیش از 26 درصد از کل مقالات علمی این سال در رتبه اول قرار دارد. چین، آلمان و انگلستان رده‌های بعدی را در اختیار دارند. در بین کشورهای برتر در این زمینه، چین با ۴.۶ درصد رشد نسبت به سال 2013، بیشترین رشد را داشته ولی همچنان در رده دوم قرار دارد. ایران سوئیس و هند نیز نسبت به سال گذشته، یک تا دو پله صعود داشته‌اند.

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار