کد خبر:۳۸۰۴۷۵
«یانی کاسولیدین» در نشست خبری مشترک با «ظریف»؛

تأکید بر نقش کلیدی ایران در مبارزه با تروریسم/ امیدواری قبرس به حصول توافق جامع هسته‌ای

وزیر خارجه قبرس گفت:قصد داریم بوروکراسی را کم کرده و یکسری توافقات را اجرایی کنیم که جلوگیری از اخذ مالیات مضاعف و احیای توریسم، باستان‌شناسی و فرهنگی از جمله آنهاست که هر دو کشور از آن سود خواهند برد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو» ؛ ؛ «یانی کاسولیدین» وزیر خارجه قبرس که به تهران سفر کرده، امروز (یکشنبه) پس از دیدار و گفت‌وگو با «محمدجواد ظریف» در نشست خبری مشترک حضور یافت. 

 

وی از سفر وزیر انرژی، توریسم و تجارت قبرس در رأس هیأتی بازرگانی به ایران در ماه آینده خبر داد و اظهار داشت: وزرا در حوزه‌های مختلف از دو کشور دیدار کرده و در ماه‌های آینده این دیدارها ادامه خواهد داشت. 

 

وزیر خارجه قبرس ادامه داد: قصد داریم بوروکراسی را کم کرده و یکسری توافقات را اجرایی کنیم که جلوگیری از اخذ مالیات مضاعف و احیای توریسم، باستان‌شناسی و فرهنگی از جمله آنهاست که هر دو کشور از آن سود خواهند برد.

 

«کاسولیدین» با بیان اینکه فکر می‌کنم زمانی که برای سفر انتخاب شده بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: فرصت‌های خوبی برای گفت‌وگو در خصوص مسائل دوجانبه فراهم شده است. ما به طور سنتی روابط خوبی با یکدیگر داشته‌ایم و دو کشور از یک منطقه هستیم و پایه‌های ارزشی یکسانی داریم و یکدیگر را درک می‌کنیم. 

 

وی در خصوص دیدارش با ظریف گفت: ما درباره ثبات و امنیت منطقه‌ای صحبت کردیم که امروز با مشکلات زیادی روبرو است. در بحث روابط دوجانبه جلسه خوبی داشتیم و روش‌های تقویت روابط در حوزه‌های تجارت، توریسم، فرهنگ، آموزش و نهادهای مالی را بررسی و درباره  اینکه چطور توافقنامه‌ها را اجرایی و توافقات جدید را امضا کنیم، گفت‌وگو کردیم. 

 

«کاسولیدین» ادامه داد: در قبرس منطقه اقتصادی تجاری داریم که متاسفانه نیروی دریایی ترکیه در آن حضور داشته و آن را مورد تهاجم قرار داده است. 

 

وزیر خارجه قبرس گفت: درباره تشکیل دولت ائتلافی در عراق صحبت و از آن حمایت کردیم و درباره این صحبت شد که چطور می‌توان با گروه تروریستی داعش مقابله کرد و همچنین آینده سوریه را مورد بررسی قرار دادیم که سرنوشت آن برای ما مهم است و اینکه چطور می‌توانیم سوریه را از این مشکل خارج کنیم به طوری که تمامیت ارضی آن حفظ شود. 

 

وی با بیان اینکه تحولات سیاسی در سوریه چالش‌هایی را برای این کشور و لبنان ایجاد کرده، عنوان کرد: در این خصوص صحبت شد که ایران می‌تواند برای انتخاب رئیس جمهور لبنان نیز کمک کند. 

 

«کاسولیدین» با ذکر این نکته که تهدیدات داعش،‌منطقه و خارج از آن را تهدید می‌کند، یادآور شد: اتفاقات پاریس نشان داد که مقابله جهانی با این موضوع بسیار مهم است و ایران نقش کلیدی در مبارزه با تروریسم ایفا می‌کند.

 

وی ادامه داد: از ایران می‌خواهیم که سیاست حسن همجواری را با تمام همسایه‌ها داشته باشد. ما در خصوص تحولات اخیر در مذاکرات هسته‌ای نیز صحبت کردیم و قبرس از پروسه مذاکرات حمایت می‌کند و امیدواریم این مذاکرات به نتیجه برسد. 

 

وزیر خارجه قبرس در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه چرا قبرس علی‌رغم نقش فعال در اتحادیه اروپا، نقشی در مبارزه با افراط گرایی نداشته است؟ گفت: این یکی از اولویت‌های سیاست خارجی ماست و می‌خواهیم یکی از اعضایی باشیم که متوجه نیازهای ضروری منطقه است و به همین دلیل به مبارزه با تروریسم توجه ویژه‌ای داشتیم که برخی همسایه‌های ما مانند لبنان در معرض آن هستند. 

 

«کاسولیدین» ادامه داد: وقتی تروریسم رادیکال به مدیترانه می‌رسد، پیچیدگی‌های بیشتری را برای اروپا و دنیا ایجاد و وضعیت بدتر می‌شود.  وی خاطرنشان کرد: علی‌رغم اینکه قبرس کشور کوچکی است و مشکلات زیادی به خصوص با ترکیه دارد، تردیدی برای ارسال تجهیزات به لبنان و اقلیم کردستان برای مقابله با تروریسم نداشت. 

 

وزیر خارجه قبرس افزود: صدای ما در داخل اتحادیه اروپا شنیده می‌شود و تلاش داریم در تصمیم‌گیری‌ها شرکت و نگرانی ایران را به عنوان دوست خود به اتحادیه اروپا منتقل می‌کنیم. 

 

وی درباره برنامه قبرس برای توسعه روابط با ایران نیز گفت: یک مثال مشخص برای این موضوع دارم و آن سفر وزیر انرژی، توریسم و تجارت قبرس در رأس هیأتی بازرگانی به ایران در ماه آینده است. همچنین وزرای مختلف دو کشور نیز به پایتخت‌های یکدیگر سفر کرده و در ماه‌های آینده این دیدارها ادامه دارد. قصد داریم بوروکراسی را کم کرده و یکسری توافقات را اجرایی کنیم که جلوگیری از اخذ مالیات مضاعف و احیای روابط فرهنگی، توریسم و باستان شناسی از جمله آنهاست که هر دو کشور از آن منتفع خواهند شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار