به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، در روزهای گذشته و با فرارسیدن هفتهٔ وحدت گاها سخنان تفرقه انگیز همچون اجازه نداشتن اهل سنت در ساخت مسجد و حوزه علمیه و مسجد نداشتن اهل سنت در تهران هستیم اما توجه به یک نکته ضروری است و آن اینکه مسجد خانه خداست و معنی ندارد که قید بزنیم و بگوییم مسجد شیعیان یا اهل سنت. مگر شیعیان در مساجد اهل سنت در ایران و دیگر کشورها به خصوص عربستان نماز و دعا نمیخوانند یا اینکه مگر در کشوری مثل عربستان هیچ شیعهای اجازه دارد که مسجدی به نام شیعیان درست کند. پس اگر ما مسلمانیم و قصدمان از رفتن به مسجد عبادت و برپایی نماز است نباید برای ما فرق کند که این مسجد را شیعیان ساختهاند یا اهل سنت مگر اینکه نیت ما امر دیگری باشد.
به هر حال در پاسخ باید بگوییم:
برخی مدعی هستند که هیچ مسجدی در تهران به عنوان پایتخت جمهوری اسلامی ایران، برای برگزاری نماز جماعت ندارند. اما آیا واقعیت چنین است؟!
بررسیهای انجام شده نشان میدهد در حال حاضر سنیهای ساکن تهران حداقل ۹ مسجد برای خود دارند و برای خواندن نماز جماعت به آنها مراجع میکنند.
گفته میشود گروهی که خود را «جماعت دعوت و اصلاح ایران» معرفی میکند این اماکن را برای برگزاری نماز جماعت اهل سنت فراهم کرده است.
ناگفته نماند به دلیل پراکنده بودن اهل سنت ساکن تهران، این مساجد به طور مداوم نماز جماعت برگزار نمیکنند بلکه تنها در روزهای جمعه، نماز جمعه و در اعیادی مانند عید فطر و عید قربان نماز جماعت برگزار میکنند. در طول ماه مبارک رمضان نیز هر شب نماز تراویح در این اماکن خوانده میشود.
محدوده این مساجد ۹ گانه عبارت است از: ۱- مسجد صادقیه، واقع در فلکهٔ دوم صادقیه … ۲- مسجد تهران پارس، واقع در خیابان دلاوران … ۳- مسجد شهر قدس، واقع در کیلومتر ۲۰ جادهٔ قدیم … ۴- مسجد خلیج فارس، واقع در بزرگراه فتح … ۵- مسجد النبی، واقع در شهرک دانش … ۶- مسجد هفتجوب، واقع در جادهٔ ملارد … ۷- مسجد وحیدیه، واقع در شهریار … ۸- مسجد نسیم شهر، واقع در اکبرآباد … ۹- مسجد رضیآباد، واقع در سه راه شهریار …
این اشکالات در حالیست که اهل سنت درایران، بیش از ۱۵ هزار مسجد دارند که این تعداد بیشتر از مساجد شیعیان است. با بررسیهای آماری تطبیقی از نشریات اهل سنت ایران و نیز آمارهای مساجد به دست آمده توسط سازمانهای تبلیغات اسلامی استانها، بیشترین میزان این مساجد به استان سیستان و بلوچستان با ۳۵۴۶ مسجد و پس از آن کردستان و آذربایجان غربی با ۱۷۶۸ و ۱۴۶۵ مسجد است. استانهای هرمزگان با ۱۰۳۲، گلستان با ۱۰۱۷، خراسان (مجموعه ۳ استان) با ۷۴۶، کرمانشاه با ۳۴۱، بوشهر با ۱۰۶ و گیلان با ۸۹ مسجد در رتبههای بعدی تعداد مساجد قرار دارند و در استانهای کرمان و خوزستان هم هموطنان اهل سنت تعدادی مسجد دارند. تعداد مساجد اهل سنت شهر زاهدان در مقایسه با ۳۲ سال قبل ۱۰ برابر شده است.
قبل از پیروزی انقلاب اسلامی اهل سنت علاقهمند به تحصیل علوم دینی در سیستان و بلوچستان باید به خارج از کشور هجرت میکردند اما اکنون صدها مدرسه علوم دینی در استان پذیرای طلاب است.
اکنون عالیترین سطوح دینی در حوزههای علمیه اهل سنت سیستان و بلوچستان تدریس و حتی پذیرش طلاب خارجی دارد.
نماز جمعه اهل سنت در ۳۰۰ نقطه از سیستان و بلوچستان اقامه میشود، تریبونهای نماز جمعه اهل سنت این استان همچون سایر نقاط کشور آزادانه معارف دینی و مسائل مذهبی را ترویج و تبلیغ میکنند که این موضوع فقط منحصر به ایران است.
در بسیاری از کشورهای اسلامی امامان جمعه باید خطبهها و مطالب تعیین شده از سوی حکومتها را بیان کنند و کسی حق سخنرانی قبل از خطبه را بدون اذن حکومت ندارد و حتی به حداقل خطبه شرعی اکتفا میشود.
اما تریبونهای نماز جمعه اهل سنت ایران آزادانه و به تشخیص روحانیون و علماء در اختیار آنهاست.
این مطالب بسیار جای تامل دارد که با این گونه آزادیها که تنها گوشهای از آزادی اهل سنت در سیستان و بلوچستان اما باز هم چرا برخیها دوست دارند بر طبل تبعیض بکوبند و با تکرر گفتههای خود در پی انحراف افکار عمومی باشند.
منبع: بصیرنیوز