به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ، «ماری هارف» در کنفرانس خبری در واشنگتن در خصوص «سایست خارجی آمریکا و حوادث اخیر در جهان» گفت: وزیر امور خارجه آمریکا پس از شرکت در نشست گجرات در هند هم اکنون در اسلام آباد به سر میبرد.
وی جمعه پس از ترک واشنگتن به مونیخ آلمان رفت و قبل از رفتن به هند با «سلطان قابوس» پادشاه عمان دیدار کرد و سپس به هند سفر کرد.
وزیرخارجه آمریکا در جریان سفر خود به هند با نخست وزیر این کشور دیدار داشت. وی همچنین در نشستی با حضور مسئولان هندی درباره احداث کارخانه جدید فورد گفتگو کردو سپس با بانکی مون دبیر کل سازمان ملل متحد و نخست وزیر بوتان دیدار کرد.
وی هم اکنون در اسلام آباد بسر میبرد و با «نواز شریف» نخست وزیر پاکستان و عزیز وزیر امنیت ملی و امور خارجه ین کشور دیدار کرد. وزیرخارجه سپس به سوئیس و بلغارستان سفر میکند و همانطور که امروز اعلام کردیم روز پنجشنبه نیز به پاریس سفر خواهد کرد.
وی گفت: «ژنرال آلن» و «مک کورک» با مقامات محلی کردستان در اربیل دیدار داشتند. آنها با «مسعود بارزانی» رئیس منطقه کردستان دیدار و درباره پیشرفت نیروهای پیشمرگ و عراقی علیه داعش گفتگو کردند. آنها موفقیتهای اخیرپیشمرگهای کرد و نیروهای عراقی با حمایت حملات هوایی ائتلاف را ستودند و بر ادامه حمایت آمریکا از نیروهای امنیتی عراق تاکید کردند. آنها فردا بامقامات عراقی در بغداد دیدار خواهند کرد و ژنرال آلن در روز چهارشنبه در جمع اصحاب رسانه برای صحبت درباره این نشستها حاضر خواهد شد.
وی گفت: ما انتخاب «کولیندا گرابار» کیتارویچ به عنوان رئیس جمهور منتخب کرواسی را تبریک میگوییم. ما به مردم کرواسی به خاطر انتخاب نخستین زن به عنوان رئیس جمهور در تاریخ کرواسی تبریک میگوییم. کرواسی دوست و متحد نزدیک آمریکا است. ما در سالها ی آینده به دنبال همکاری با رئیس جمهور منتخب و تقویت شراکت خواهیم بود.
«ماری هارف» گفت: دولت کوبا به ما اعلام کرد که همه پنجاه و سه زندانی سیاسی را آزاد کرده است. ما از این تحول مثبت استقبال میکنیم و خرسندیم از اینکه دولت کوبا به تعهد خود عمل کرده است.
«رائول کاسترو» در سخنرانی خود در 17 دسامبر گفته بود که این کار را میکند. من میدانم پرسشهای زیادی درباره این فهرست وجود دارد. این فهرست به تعدادی از افراد هم در سنا و هم مجلس نمایندگان و به رئیس و روسای دموکراتها و هم رئیس و روسای جمهوریخواهان و مقامات عالیرتبه در کمیته (روابط خارجه سنا) فرستاده شده است.
وی گفت: ما امروز از افرادی یاد میکنیم که بر اثر زمین لرزه در دوازدهم ژوئن دوهزار وده در هائیتی جان خود را از دست دادند. این حادثه پنج سال پیش در چنین روزی روی داد.
آمریکا بار دیگر بر تعهد خود درباره حمایت از مردم هائیتی تاکید میکند. ما امروز هائیتی با کمک جامعه بین المللی از جمله آمریکا از سال ۲۰۱۰ تاکنون پیشرف قابل توجهی داشته است. این پیشرفتها شامل رشد اقتصادی مثبت، بهبود شاخصهای سلامت، ایجاد شغل و افزایش دسترسی به تحصیل، پناهگاه برای آوارگان و بهبود امنیت بوده است. وزیر امور خارجه آمریکا همچنین امروز در این مورد پیام ویدیویی داده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ما خرسندیم دولت کوبا این تصمیم مستقل را گرفته است. ما فکر میکنیم این کار خوبی بود. ما میدانیم چالشهایی همچنان وجود دارد. در حالی که ممکن است بازداشتهای طولانی مدت کمتری صورت گیرد، ما درباره بازداشتهای کوتاه مدت نگران هستیم. ما همچنان نگرانیهایی در زمینه حقوق بشر در کوبا داریم اما بسیار خرسندیم کوبا به این تعهد خود عمل کرده است.
«جاکوبسون» دستیار وزارت خارجه آمریکا اواخر این ماه به کوبا سفر خواهد کرد. ما از انتشار نام این زندانیان آزاد شده حمایت میکنیم. ما این مسئله را با کنگره در میان گذاشتیم و فهرست کامل را به آنها دادیم. ما انتظار داریم این اسامی به صورت علنی اعلام شود. من فکر میکنم کمی غیرمعمول باشد تا این فهرست بر روی پایگاه اینترنتی دولت آمریکا قرار گیرد. من مطمئن هستم کنگره این کار را خواهد کرد. ما مشکلی با علنی شدن آن نداریم.
وی درباره اینکه آیا این زندانیان محدودیتهای دیگری پس از آزادی دارند یا خیر گفت: مطمئنا ما امیدواریم محدودیتهایی بر آنها اعمال نشده باشد اما جزییات این مسئله را نمیدانم.
«ماری هارف» درباره علت حاضر نشدن مقامات عالیرتبه آمریکا در راهپیمایی ضد تروریسم پاریس گفت: نباید برای دولت ومردم فرانسه جای پرسش باشد که آمریکا هر کاری را انجام داده است تا به صورت مستقیم در کنار متحد بسیار نزدیک و قدیمیترین متحد از زمان پس از این حمله باشد.
فرانسویها از جمله سفیر فرانسه دقیقا در این زمینه صحبت کرد. آنها حمایت ما را احساس کردند. همانطور که میدانید وزیر امور خارجه آمریکا به صورت مستقیم با مردم فرانسه صحبت کرد. وی و رئیس جمهور هر دو برای تسلیت به سفارت فرانسه رفتند. جان کری وزیر امور خارجه پنجشنبه به پاریس خواهد رفت. همانطور که گفتم وزیر خارجه طبق سفر از قبل برنامه ریزی شده به هند رفت.
اگر «کری» میتوانست در پاریس حاضر شود به آنجا میرفت. «هارتلی» سفیر آمریکا به عنوان نماینده آمریکا شرکت کرد اما همانطور وزیر امور خارجه صبح امروز گفت، هرگز یک رویداد یا یک روز بیانگر عمق روابط ما با فرانسه نیست. این راهپیمایی بسیار مهمی بود و ما افتخار داشتیم نمایندهای برای حضور در این راهپیمایی داشته باشیم. ما در کنار فرانسه بودهایم و آنها نیز پس از این حمله وحشتناک این مطلب را بیان کردند.
وی درباره انتقاد برخی از نمایندگان کنگره آمریکا در این زمینه گفت: من احساس نمیکنم این انتقادها عادلانه باشد. اجازه دهیم فرانسویها خود در این زمینه صحبت کنند. آنها میدانند ما در کنار آنها بودیم و حمایت کامل کردهایم. ما روابط بسیار قوی با فرانسه داریم که فراتر از یک روز و یک رویداد است و این روابط ادامه خواهد یافت.
«ماری هارف» گفت: به غیر از این راهپیمایی شیوههای بیشتری نیز برای نشان دادن همبستگی ما با فرانسویها وجود دارد. رئیس جمهور آمریکا به سفارت فرانسه رفت و تسلیت گفت و وزیر خارجه نیز همین کار را انجام داد. راهپیمایی تنها راه نشان دادن همبستگی نیست. راهپیمایی مطمئنا شیوه مهمی است اما تنها راه نیست. ما این تصمیم را براساس عوامل مختلف گرفتیم. ما درباره امنیت صحبت کردیم. مطمئنا درباره سفر رئیس جمهور نگرانیهای امنیتی خاصی وجود دارد. این یکی از عوامل بود. همانطور که گفتم این راهپیمایی برای ما نیز مهم بود و به همین جهت سفیر خود را فرستادیم. این تنها راه نشان دادن همبستگی نیست.
وی درباره تصمیم «جان کری» برای سفر به پاریس گفت: این تصمیم قبل از مطرح شدن این انتقادها در حال بررسی بود. ما این مسئله را اعلام کرده بودیم. این تصمیم قبل از راهپییمایی در حال بررسی بود.
وی درباره «حیات بومدین» آخرین مظنون حمله پاریس و سفر وی به سوریه گفت: ما درباره سرازیر شدن جنگجویان خارجی به سوریه همچنان نگران هستیم. ما در حال گفتگو با شرکای ائتلاف ما از جمله ترکیه در این زمینه هستیم. مسلما جامعه اطلاعاتی اکنون در حال انجام همه تلاش خود برای فراهم کردن هر نوع اطلاعات درباره وی و مخفیگاه او است. فرانسویها نقش رهبری را در این زمینه دارند. آنها همچنین با ترکیه به صورت مستقیم در حال همکاری هستند.
وی گفت: چالش سرازیر شدن جنگجویان خارجی چالشی مهم است. ژنرال آلن و مک کورک با افراد مختلف در حال گفتگو هستند. آنها امروز در عراق بسر میبرند و در حال استفاده از همه تلاش خود در این زمینه هستند.
وی درباره عوامل حمله به «شارلی ابدو» گفت: ما با دولت یمن در زمینه برادران کواشی صحبتی نکردیم. من میتوانم تایید کنم که دولت آمریکا اطلاعات خود درباره این افراد و سفر آنها را با همتایان فرانسوی مبادله کرد. مسلما این تحقیق فرانسویها است. من نمیخواهم با صحبت درباره جزییات آن موجب تضعیف این تحقیق شوم. ما با یمن درباره تهدید القاعده در شبه جزیره عرب گفتگو داشتیم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره محکومیت «رائف بدوی» وبلاگ نویس عربستان سعودی به هزار ضربه شلاق گفت: ما مسلما گفتیم ما از این حکم حمایت نمیکنیم و از دولت سعودی خواستیم کاری انجام دهد. من اطلاعات بیشتری در این زمینه ندارم. وی در پاسخ به سوال خبرنگار که آیا کاری برای جلوگیری از حکم شلاق این وبلاگ نویس سعودی انجام دادهاید، گفت: من فکر نمیکنم. کار ما درخواست است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره تبرئه متهمان به لواط در مصر گفت: ما از تصمیم دادگاه مصر که به این نتیجه منصفانه رسید، استقبال میکنیم. ما همچنان بر اهمیت حفظ حقوق بشر همه مصریها تاکید میکنیم. البته ما مسلما نگرانیهایی درباره در زمینه آزادی بیان خبرنگاران داریم و در این زمینه زیاد صحبت کردیم.
وی درباره انتقاد «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق از روند کند حمایت نظامی ائتلاف بین المللی علیه داعش از ارتش عراق گفت: همه ما آرزو داریم این مبارزه با داعش با سرعت بیشتری پیش رود. ما میدانیم این نبرد طولانی مدت است و من میدانم «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق در این زمینه نیز صحبت کرده است. بنابراین ما به حمایت از نیروهای عراقی و کرد ادامه میدهیم و ما هفته گذشته درباره حمایت گسترده صحبت کردیم. ما با او و تیم و نیروهای امنیتی وی همکاری نزدیک داریم.
خبرنگاری پرسید آیا شما با این دیدگاه بسیاری از عراقیها موافق هستید که «ایران برخلاف آمریکا بزرگترین حامی عراق در نبرد علیه داعش است؟»
«ماری هارف» گفت: من فکر میکنم برای هر کسی روشن است که آمریکا تواناییهای منحصر به فرد و ارزشمندی دارد که میتواند از آنها در این نبرد استفاده کند و به عراقیها خواه به لحاظ تسلیحات خاص یا دیگر تواناییها کمک کرده است. هیچ کشور دیگری چنین توانی ندارد. مسلما ایران و عراق روابطی خواهند داشت. آنها روابط تاریخی و مرز جغرافیایی دارند اما من فکر میکنم مهم است درباره این روابط اغراق نکنیم. بار دیگر صادقانه بگویم همه چیزهایی که ما برای عراقیها فراهم کردیم، هیچ کس دیگری نمیتوانست و ما به این کار ادامه خواهیم داد.
خبرنگار پرسید با وجود آنکه شما درباره آنچه که میگویید در حال فراهم کردن برای عراقیها هستید، آیا نگران نیستید که دست کم در حال باخت در نبرد افکار عمومی هستید و به ایران به عنوان کشوری نگریسته میشود که برخلاف آمریکا به سرعت به حمایت عراق شتافته است؟
«ماری هارف» گفت: من فکر نمیکنم راه خوبی برای قضاوت درباره نبرد افکار عمومی در عراق داشته باشم اما میگویم که ما از سران عراقی در طیفهای سیاسی مختلف شنیدیم که آنها میخواهند همکاری نزدیک با آمریکا داشته باشند و میدانند کمکهای ما چقدر ارزشمند است. ما از اقشار عراقی نیز این مطلب را شنیدیم. بسیاری از این صحبتها در حد حرف است. ما از طیفهای سیاسی مختلف شنیدیم که چقدر به همکاری ما با یکدیگر ارج مینهند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ما در نشست ژنو درباره راه حل سیاسی برای سوریه صحبت کردیم. ما اکنون راه درازی تا آن در پیش داریم. ما نیاز داریم بازیگران مختلف نقش سازندهای را ایفا کنند. مطمئنا اگر عراقیها بتوانند مفید خواهند بود. مسلما مهمتر از همه این است که معرضان سوری و دولت اسد بر روی میز بیایند و درباره راه حل سیاسی صحبت کنند. ما تا آن فاصله زیادی داریم اما مطمئنا اگر بازیگران منطقهای بتوانند کمک کنند و نقش سازنده ایفا کنند، ما استقبال خواهیم کرد.
وی افزود: تلاشهای خوبی از طرف ائتلاف معرضان سوری صورت گرفته است تا با دیگر گروههای مخالف تعامل داشته باشند. ما مسلما آنها را ترغیب میکنیم تاجایی که ممکن است با بخش گستردهای از جامعه سوریه گفتگو کنند.
وی درباره نشست گروههای مخالف و نظام سوریه گفت: این تلاش مستقل مسکو از ۲۶ تا بیست ونهم ژانویه است. طرح روسیه تمرکز بر مذاکرات بین گروههای داخلی است. مسلما ما در برنامه ریزی در این زمینه نقش نداشتیم اما معتقدیم هر نوع تلاشی که بتواند ما را به راه حل سیاسی واقی نزدیکتر کند و موجب پیشرفت واقعی برای این حل این مشکلات اساسی گردد و راه حل پایدار فراهم کند، مفید خواهد بود.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ما میدانیم دولت اسد باید بخشی از مذاکرات برای رسیدن به نهاد حکومتی انتقالی باشد. مسلما آنها باید بر روی میز حاضر باشند. به همین جهت آنها در دو دور نخست در ژنو حاصر بودند. ما هنوز نمیدانیم توافق به چه صورت خواهد بود اما ما به صورت شفاف گفتیم که اسد باید برود اما همانطور که در دور قبلی مذاکرات در ژنو دیدید، مسلما رژیم نیز باید در میز مذاکرات حاضر باشد.
وی در ادامه مدعی شد: آینده بشار اسد نمیتواند بخشی از آینده سوریه باشد. ما موضع خود در این زمینه را تغییر ندادهایم. ما همواره گفتیم دولت اسد باید در میز مذاکره حاضر باشد زیرا باید با آنها مذاکره کنیم.
وی درباره گزارشها در خصوص حمایتهای بیشتر از داعش در جنوب افغانستان گفت: ما در حال پیگیری این مسئله هستیم و درحال حاضر صحبت زیادی نمیتوانم در این زمینه مطرح کنم. ما این پیام حمایت را دیدهایم.
وی درباره افزایش یهودی ستیزی در فرانسه گفت: ما به صورت علنی درباره نگرانیهای ما از افزایش یهودی ستیزی صحبت کردیم. همانطور که شما میدانید حملاتی صورت گرفته است.ما از ماهها پیش در این زمینه صحبت کردهایم.