به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، نماینده مردم تهران در مجلس گفت: با جوسازی نمیتوان با فساد مبارزه کرد و سوال من از برگزارکنندگان دولتی همایش مبارزه با فساد این است که با رانت 650میلیون یورویی و برداشت 1/4 میلیاردی از صندوق توسعه ملی چه کردند؟
الیاس نادران، نماینده مردم تهران در نطق میاندستور خود در جلسه علنی دیروز مجلس با اشاره به برگزاری همایش مبارزه با فساد که چندی پیش برگزار شد، اظهار داشت: سوال من از برگزارکنندگان دولتی این همایش این است که اگر شما اراده مبارزه با فساد را دارید با رانت 650 یورویی چه کردید؟ وی افزود: همچنین سوال من از برگزارکنندگان این همایش این است که درباره برداشت 1/4 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی که گزارش آن توسط کمیسیون بودجه آماده شده، چه اقدامی صورت گرفته و اگر فردا روزی با فردی به مراتب بدتر از بابک زنجانی مواجه شدیم، چه کسی پاسخگو خواهد بود؟ عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه با جوسازی نمیتوان با فساد مبارزه کرد، خاطرنشان کرد: بهتر نیست به جای این همایشها، دستاوردهای اینگونه نشستها به مردم گزارش داده شود تا مطالبات مردم از شما مشخص شود و بدانید چه مسیری را طی میکنید؟
نادران افزود: همایش دیگری که ما شاهد برگزاری آن بودیم همایش اقتصاد ایران بود. برگزارکنندگان این همایش که 4 برنامه برای اقتصاد ایران نوشتهاند، بگویند که چه گلی به سر ملت ایران زدهاند که امروز همایش برگزار میکنند. وی ادامه داد: چگونه است که یک نفر از مخالفان آقایان چه از اقتصاددانان مجلس، چه از دانشگاههای کشور و... به این همایش دعوت نشدهاند و هیچ موضع مخالفی وجود نداشت؟ آیا هیچ نظریه مخالفی مخالف نظر برگزارکنندگان این همایش در کشور نسبت به اقتصاد ایران وجود ندارد؟ یک اقتصاددان نهادگرا در کشور نیست که برخلاف نظرات آقایان برای حل مشکلات اقتصادی کشور نظری داشته باشد؟ چرا یک نفر از این قبیل افراد به همایش دعوت نشدهاند؟ عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: با رانت سیاسی دولتی همایش برگزار کردهاید بعد میگویید نباید از رانت سیاسی برای اقتصاد استفاده کرد. اگر این رانت نبود پس چه بود؟ آیا به مخالفان خود هم اجازه میدهید که با رانتهای دولتی این قبیل همایشها را برگزار کنند؟ نادران خاطرنشان کرد: وزرای هزار میلیارد تومانی از کجا آمدهاند و از کدام دولت ظهور و بروز پیدا کردهاند؟ از رانت سیاسی استفاده کردند یا رانت اقتصادی؟ امروز این افراد در دولت چکاره هستند؟ وی افزود: شما اقتصاد کشور را به مذاکرات هستهای گره زدهاید و بعد هم گفتید اشتباه کردید و درصدد برآمدید تا این مساله را اصلاح کنید اما متأسفانه در همین همایش اقتصاد ایران دیده میشود که بر همان مواضع گذشته پافشاری میشود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: شما تصریح میکنید که تا وابستگیها و کرنشها در مقابل نظام سلطه نباشد، مشکلات اقتصاد کشور حل نمیشود. دوقطبی کردن اقتصاد برای مدیریت کشور چه راهحل، پیامد و دستاوردی میتواند داشته باشد؟ نادران خاطرنشان کرد: آیا در همایش اقتصادی ایران راهحلی برای سقوط بازار بورس از 89 هزار به کمتر از 60 هزار پیشنهاد شد و آسیبشناسی در این زمینه صورت گرفت؟ آیا سعی شد از حقوق مردم و سهامداران دفاع شود؟ وی ادامه داد: آیا به وظایف خود در اجرای قانون اصل44 و درباره سهامداران سهام عدالت و در قانون هدفمندی یارانهها عمل کردید؟ در ارتباط با قانون پولشویی چطور؟ عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: رکود حاکم بر بازار که امروز کشور شاهد آن است و بیکاریای که دامن فارغالتحصیلان دانشگاهی را گرفته به گردن کیست؟ چه کسی پاسخگوی این گرفتاریهاست؟ نادران خاطرنشان کرد: امید بستن به مذاکرات هستهای و دوقطبی کردن مردم و جامعه در جریانات اجتماعی و خط مقاومت را در مقابل تفکرات وابسته قرار دادن همان اقدامی است که 20 سال پیش و در قانون چهارم توسعه شاهد آن بودیم. وی افزود: 20 سال پیش این خط تعقیب شد و در کتاب مبانی نظری برنامه چهارم توسعه به صراحت گفته شد که ما برای اینکه یک بازیگر هنجارپذیر منطقهای باشیم راهی جز کنار آمدن با آمریکا و اروپاییها نداریم. در این کتاب آمده است که اساسا بحث معارضه ما با آمریکاییها بر سر وجود رژیم صهیونیستی است و تا این مشکلات حل نشود مسائل اقتصادی کشور حل نخواهد شد. آیا شما آمدهاید که امروز این مشکلات را حل کنید؟ عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی در لوایح دولت طی یکسال و نیم گذشته چه جایگاهی داشته؟ آیا خط مقاومت در اقتصاد دنبال شده است؟ با کنترل نسبی نقدینگی سعی کردهاید تا قیمتها را مهار کنید و از آن سو رکود را در بخش صنعت و تولید دو چندان کردید. نادران خاطرنشان کرد: امروز لشکر بیکارها در مجموعه کشور بویژه در فارغالتحصیلان دانشگاهی را ببینید. این مساله به عهده کیست؟
پرونده کرسنت در شورایعالی امنیت ملی مطرح است
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی گفت: اسامی بدهکاران بانکی را دستهبندی کردهایم و بسیاری از آنها آمدند و در توافق با بانکها همکاری کردند و قضیه حل شد اما اگر در ادامه شاهد باشیم این بدهکاران بانکی همکاری خود را کاهش داده و اقدام عملی نکنند اسامیشان را اعلام میکنیم. به گزارش فارس، محمدعلی پورمختار، رئیس کمیسیون اصل 90 در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره مبارزه با دانهدرشتها اظهار داشت: خوشبختانه مردم نیز در این زمینه شناخت پیدا کردهاند و ما نیز با گزارشهایی که میآید فعالانه با موضوع برخورد میکنیم و پیگیر قضایا بودهایم. وی تصریح کرد: ما راجع به بسیاری از پروندهها از جمله کرسنت گزارش تهیه کرده و به مراجع ذیربط منعکس کردهایم اما برخی به لحاظ محتوایی طبقهبندی شدهاند و قابل انتشار نیستند اما قسمتی را که میشود انتشار داد منتشر میکنیم. پورمختار با بیان این مطلب که تصمیم جدی داریم براساس یافتههای خود برخی مسؤولان و مدیران را که عامل جرائم و مفاسد اقتصادی هستند معرفی کنیم، گفت: اباعی نداریم که اسامی این افراد را اعلام کنیم.
وی افزود: بویژه افرادی که به صورت متوالی این جرائم را انجام میدهند. اگر مسؤول یک بار دچار خطایی شد قابل گذشت است ولی بعضاً کسانی هستند که به صورت تعمدی جرایم را تکرار میکنند و حتماً آنها را اعلام میکنیم؛ یکسری اسامی را آماده کردهایم البته آن چیزی که طبق قانون داریم در قوه قضائیه بعد از صدور رای میتوانیم اسامی را اعلام کنیم اما این امر مشمول کمیسیون اصل 90 نیست. رئیس کمیسیون اصل 90 در پاسخ به پرسشی درباره اعلام اسامی افراد گفت: این لیست شامل بخشی از مدیران و بخشی از بدهکاران بانکی است.
وی درباره اختلاف 12 هزار میلیاردی گفت: وزیر اقتصاد مبلغ این اختلاس را 12 هزار میلیارد اعلام کرد ولی مدیر بانک مرکزی آن را به 70 هزار میلیارد تومان اصلاح کرد و اعلام شد گردش مالی و حسابداری بوده که در طول 6-5 سال به این عدد رسیده و این عددی نیست که یکجا برداشته شده باشد؛ احتمالاً نگاه رئیس بانک مرکزی آن است که قوه قضائیه جزئیات را داشته باشد اما این کار باید توسط بانک مرکزی انجام شود، چرا که اگر به قوه قضائیه نیز برود قاضی باید از کارشناس بانک مرکزی استفاده کند و بهتر است برای آنکه کار راحتتر شود خودمان از کارشناسان استفاده کنیم.
منبع: وطن امروز