کد خبر:۳۸۱۴۳۸
در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» اعلام شد

اجرای طرح بازیافت زباله‌های‌ الکترونیکی/ خروج پسماندهای الکترونیکی یعنی خروج ارز از کشور

مجری طرح بازیافت پسماندهای الکترونیکی با اشاره به اینکه تجزیه پسماندهای الکترونیکی به دلیل نوع مواد به کار برده شده در آنها به ۳۰۰ تا ۵۰۰ سال زمان نیاز دارد، گفت: دفن غیراصولی پسماندهای الکترونیکی موجب ورود سموم خطرناک به آب‌های زیرزمینی می ‌شود.‌

فرامرز بوداغی، مجری طرح بازیافت پسماندهای الکترونیکی در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به اهمیت بازیافت پسماندهای الکترونیکی در کشور، گفت: کشورهایی چون آلمان، ترکیه، ژاپن و چین بردهای الکترونیکی را با قیمتی در حدود 17 تا 18 هزار تومان در ازای هر کیلو از ایران خریداری می‌کنند و پس از بازیافت و یا تعمیر با هزینه‌ 10 تا 50 برابر به ما می‌فروشند.

 
دفن غیراصولی پسماندهای الکترونیکی موجب ورود سموم خطرناک به آب‌های زیرزمینی
 
وی قلع، مس، سرب و نقره را جزو مواد به‌دست آمده در زمان بازیافت پسماندهای الکترونیکی عنوان کرد و اظهار داشت: در حالی که فلزات مختلف هم اکنون با کاری طاقت فرسا و پرهزینه از معادن استخراج می‌شود اما با راه‌اندازی فرآیند بازیافت پسماندهای الکترونیکی می‌توان این فلزت را با هزینه‌ای به مراتب کمتر و راحت‌تر به دست آورد.
 
 
بوداغی از انجام مطالعاتی در این زمینه در کشور خبر داد و یادآور شد: از آنجایی که دفن غیراصولی پسماندهای الکترونیکی می‌تواند به هنگام بارندگی سموم خطرناکی را وارد آب‌های زیرزمینی کند؛ از این رو طرح بازیافت پسماندهای الکترونیکی با هدف حمایت از محیط زیست و جلوگیری از آلوده شدن آن اجرایی شد.
 
 
مجری طرح، به نحوه بازیافت این پسماندها اشاره کرد و ادامه داد: برای این منظور پسماندها از بازارهای اطراف تهران خریداری می‌شوند و پس از وارد کردن آن به کارخانه فرآیند پسماند بر روی آنها اعمال می‌شود.
 
 
وی با بیان اینکه این طرح با راه‌اندازی کارخانه‌ای در اشتهارد کرج عملیاتی شده است، یادآور شد: در حال حاضر بردهای الکترونیکی غیر قابل مصرف در انبارهایی در تهران سوزانده می‌شود که این امر علاوه بر اینکه باعث از بین رفتن مواد با ارزش موجود در این بردها می‌شود، سموم خطرناکی را وارد محیط زیست می‌کند؛ این در حالی است که با راه‌اندازی این خط تولید قادر به بازیافت هرگونه پسماند الکترونیکی هستیم.
 
وی با تاکید بر اینکه در این کارخانه هر گونه برد الکتریکی به کار رفته در کیس‌های کامپیوتر، ابزارهای مخابراتی و تلویزیون‌ها با خلوص صددرصد در این کارخانه بازیافت می‌شوند، اضافه کرد: هیچ قسمتی از پسماندهای الکترونیکی دور ریختنی نیست و  از این رو کلیه پسماندهای الکترونیکی پس از بازیافت به مواد اولیه چون پلاستیک، قلع، مس و سرب تبدیل شده و پس از آن وارد بازار و کارخانه‌های متقاضی می‌شوند.
 
 
بوداغی، با تاکید بر اینکه شیشه مانیتورها نیز در این کارخانه قابل بازیافت است، توضیح داد: با پودر کردن شیشه‌ها مانیتور کامپیوتر و پودر کردن آنها، قادر هستیم که از آن مواد اولیه تولید کنیم و به این ترتیب از ورود مواد غیرقابل تجزیه به طبیعت جلوگیری خواهد شد.
 
 
براساس لایحه‌ای در اروپا تا سال 2019 باید 85 درصد پسماندهای الکترونیکی بازیافت و به طبیعت برگردانده شود
 
 
بوداغی با بیان اینکه تجزیه پسماندهای الکترونیکی به دلیل نوع مواد به کار برده شده در آن به 300 تا 500 سال زمان نیاز دارد، خاطر نشان کرد: یکی از تصمیمات بلند مدت در اتحادیه اروپا بازیافت این نوع پسماندها در راستای جلوگیری از آلودگی محیط زیست است که به همین منظور شرکت‌های فناوری و سازمان‌ها موظف شده‌اند تا با امکانات رایگانی که دولت در اختیار آنها قرار می‌دهد پسماندهای الکترونیکی خود را بازیافت کنند.
 
 
به گفته وی براساس این لایحه تا سال 2019 باید 85 درصد پسماندهای الکترونیکی بازیافت و به طبیعت برگردانده شوند.
 
 
بوداغی با اشاره به جایگاه مناسب اجرای طرح بازیافت پسماندهای الکترونیکی در سایر کشورها، گفت:  اکثر کشورهای اروپایی تلاش‌های جدی در این زمینه انجام دادند و جایگاه فرهنگی این موضوع را کاملا روشن کردند که انتظار می‌رود ما نیز در سال‌های آتی به این جایگاه دست پیدا کنیم.
 
 
وی با بیان اینکه مشکلی در زمینه ایجاد بازار برای مواد تولید شده از بازیافت این پسماندها در کشور نداریم،‌ اضافه کرد: مشکل اصلی تهیه پسماندهای الکترونیکی است که امیدواریم با همکاری دولت و حمایت از این طرح اقدام به توسعه این فناوری در کشور کنیم ضمن آنکه با فرهنگ سازی مناسب سازمان‌های دولتی، نهادها و شرکت‌های خصوصی پسماندهای الکترونیکی خود را به ما واگذار کنند.
 
 
بوداغی، در مورد حمایت‌های دولتی از این طرح گفت: تاکنون برخی از سازمان‌های محیط زیست در برخی از استان‌ها قول‌هایی در مورد تحویل پسماندها داده‌اند که امیدواریم هرچه زودتر عملی شود.
 
 
خروج پسماندهای الکترونیکی مساوی خروج ارز از کشور
 
این مجری طرح خروج پسماندهای الکترونیکی را به معنای خروج ارز از کشور دانست و ادامه داد: در این زمینه شهرداری می‌تواند در کنار ایجاد مراکزی برای دریافت بازیافت کاغذ و پلاستیک و زباله‌های خشک،‌ مراکزی را برای دریافت پسماندهای الکترونیکی در نظر گیرد تا بازیافت این مواد آسان‌تر شود.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
جواد
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ دی ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۹
خوبه
ولی ما باید چه کار بکنیم؟
مردم هم استقبال میکنن.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار