به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، سرگرد حميد کياني، سرپرست اداره پيشگيري از جرايم سايبري پليس فتا ناجا با اشاره به روند رو به رشد جرائم در حوزه کلاهبرداريهاي مالي و به خصوص فروشگاههاي اينترنتي گفت: آمار بالاي وقوع چنين جرائمي باعث شده پليس فتا اين موضوع را در صدر اقدامات پيشگيرانه و اطلاع رسانيهاي خود قرار داده و به صورت مداوم نسبت به ارسال هشدارهاي امنيتي، تهيه کليپهاي آموزشي و مصاحبههاي صوتي و تصويري اقدام کند.
سرگرد كياني فروشگاههاي اينترنتي را به عنوان چالشي جديد و پيش روي کاربران در برداشتهاي غير مجاز خواند و علت اصلي اين امر را کم دقتي برخي کاربران در انتخاب فروشگاههاي اينترنتي قابل اعتماد دانست.
وي گفت: رشد روز افزون فعاليتهاي اقتصادي در فضاي مجازي و برپايي فروشگاههاي اينترنتي بيشمار، تا حدودي باعث سردرگمي کاربران جهت انتخاب فروشگاه مطمئن شده است؛ هرچند سازمانهاي مرتبط، نظارت خود را بر روند کاري اين فروشگاهها بيشتر کردند و با وضع برخي از قوانين مثل اعطاي نماد اعتماد الکترونيکي توسط وزارت صنعت و معدن- مرکز توسعه تجارت الکترونيک به دنبال هدفمند کردن اين فروشگاهها هستند.
اين مقام مسوول در ادامه اخذ نماد الکترونيک را بسيار مهم دانست و دريافت نماد اعتماد را براي کسب و کارهاي اينترنتي از وزارت صنعت و معدن را طبق الحاقيه آيين نامه اجرايي ضوابط لازم براي صدور پروانه کسب فروشگاههاي الکترونيک (قانون نظام صنفي ماده 12- تبصره 1) و برنامه جامع توسعه تجارت الکترونيکي مصوب 84 ضروري دانست و به کاربران توصيه کرد: بهتر است در جهت افزايش امنيت خود از فروشگاههاي اينترنتي که فاقد اين نماد هستند خريد نکنند؛ ليست تمامي کسب و کارهاي اينترنتي که داراي نماد اعتماد الکترونيکي هستند در سايت www.enamad.ir قابل دريافت است.
سرگرد کياني با اشاره به برخي از جرائم فروشگاههاي اينترنتي از جمله، عدم تحويل کالا، مغايرت کالاي درخواستي با کالاي دريافتي و مبالغ غير واقعي اشاره کرد و گفت: براي خريد اينترنتي نيازي به ارسال تصاوير اسکن شده مدارک نیست.
وي افزود: تصاوير مدارک هويتي و کپي آنها براي خريد اينترنتي و تحويل کالا ضرورتي ندارد و فروشگاههاي اينترنتي براي افزايش ضريب امنيت تحويل کالاي خود بايد از ساز و کارهاي قانوني ديگر استفاده کنند.
اين مقام مسئول به کاربران توصيه کرد: در صورت مشاهده چنين فروشگاههايي به هيچ عنوان مدارک هويتي خود را براي آنها ارسال نکنند و ميتوانند گزارش اين قبيل فروشگاههاي اينترنتي را از طريق سايت پليس فتا بخش ارتباط مردمي به پليس فتا اعلام کنند.
سرپرست اداره پيشگيري از جرايم سايبري پليس فتا ناجا ايجاد مراكز تقلبي فروش اينترنتي، شبكههاي فروش زنجيرهاي تقلبي را نتيجه کم اطلاعي برخي از شهروندان و کاربران فضاي سايبر دانست و گفت: مؤسسات تبليغاتي دروغين و سايتهاي سرمايهگذاري مجهولالهويه همه در پي بي اطلاعي هستند که ايجاد میشوندو گردانندگان چنين سايتها و شبكههايي از بياطلاعي كاربران سوءاستفاده ميكنند.