به گزارش گروه علمی "خبرگزاری دانشجو"، نماینده ضدویروس پاندا در ایران اعلام کرد: مجرمان سایبری یک نسخه جدید از برنامه پیام رسان واتس اپ موسوم بر "WhatsApp Oro" یا "WhatsApp Gold" طراحی و در اینترنت منتشر کردهاند.
این درحالی است که شرکت "واتساپ" هیچ خبری مبنی بر ارائه نسخه جدید خود منتشر نکرده و خبر انتشار نسخه جدید با امکانات ویژه ارتباطی را نیز رد کرده است. بنابراین کلاهبرداران اینترنتی قصد دارند با انتشار یک برنامه ارتباطی جعلی و سوء استفاده از نام این برنامه ارتباطی محبوب، کاربران و خصوصا مشترکان این برنامه را بهخاطر منافع مالی خود به خطر اندازند.
این کلاهبرداران با تبلیغات دروغین در شبکه اجتماعی توئیتر کار خود را شروع کرده و پس از آن در دیگر شبکههای اجتماعی به تبلیغات دروغین از سوی شرکت سازنده "واتساپ" پرداختهاند که تا به این لحظه کاربران بسیاری را قربانی این دروغ ساختهاند.
شناخته بودن "واتساپ" در بهوجود آمدن این دسته از مجرمان سایبری و طراحی یک برنامه ارتباطی تقلبی، نقش بهسزایی داشته است و برای هر کدام از دیگر برنامههای ارتباطی یا شبکه اجتماعی هم این امکان وجود خواهد داشت.
هنوز مشخص نیست این برنامه جعلی چه خطراتی میتواند برای کاربران داشته باشد اما سوء استفادههای مالی کلاهبرداران از کاربران محرز است زیرا برای دریافت و نصب این برنامه نیاز است تا کاربر مقداری پول بپردازد.
کارشناسان امنیتی بر این باورند که این برنامه ارتباطی میتواند خسارتهای بیشتری به کاربران وارد سازد، برای مثال ممکن است پیامهای رد و بدل شده آنها به همراه اطلاعات شخصی پروفایل کاربر در یک بانک اطلاعاتی ذخیره کند.
لازم است کاربران برای تهیه برنامههای مبتنی بر اندروید یا iOS حتما از فروشگاههای معتبر مانند Google Play Store ویژه اندروید و App Store ویژه iOS استفاده کنند تا احتمال انتشار و نصب برنامههای جعلی به حداقل برسد.