گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ شب گذشته حجت الاسلام محسنی اژهای، معاون اول قوه قضاییه در نامهای به وزیر ارتباطات اعلام کرد: در اجرای دستور ریاست محترم قوه قضائیه حضرت آیت الله آملی ظرف مدت حداکثر یک ماه نسبت به فرآهم آوری زمینه و بستر فنی مورد نیاز مسدودسازی و کنترل اطلاعاتی موثر شبکههای اجتماعی نظیر وآتس آپ، وایبر و تانگو شده اقدام عاجل صورت پذیرد، در غیر این صورت قوه قضائیه در راستای وظایف ذاتی خود نسبت به مسدودسازی شبکههای اجتماعی دارای محتوای مجرمانه اقدام مقتضی به عمل میآورد.
فیلترینگ نرمافزار پیامرسان واتساپ در ماههای پایانی سال گذشته در کمیته تعیین محتوای مجرمانه تایید شد اما وزارت ارتباطات به دلیل مخدوش بودن رایگیری این رای را غیر مستند دانست و از اجرای آن سر باز زد. اکنون و پس از گذشت حدو 7 ماه و به دلیل انتشار مطالب موهن علیه بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی در برخی از شبکههای اجتماعی مانند وایبر، واتساپ و تانگو مجددا موضوع فیلترینگ شبکههای اجتماعی قوت گرفت.
در همین راستا معاون اول قوه قضاییه حداکثر یک ماه به وزیر ارتباطات فرصت داده است که نسبت به فرآهم آوری زمینه و بستر فنی مورد نیاز مسدودسازی و کنترل اطلاعاتی موثر شبکههای یاد شده اقدام عاجل کند چرا که در غیر این صورت قوه قضائیه در راستای وظایف ذاتی خود نسبت به مسدودسازی شبکههای اجتماعی دارای محتوای مجرمانه اقدام مقتضی به عمل آورده و با متخلفین از دستورات قضایی در هر رده ای طبق قانون برخورد خواهد کرد.
برهمین اساس اسماعیل احمدیمقدم فرمانده نیروی انتظامی نیز چندی پیش انتشار مطالب موهن به سران نظام را جرم عنوان کرد.
"کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه" براساس ماده ۲۲ قانون جرایم رایانهای مسئولیت نظارت بر فضای مجازی و پالایش تارنماهای حاوی محتوای مجرمانه و رسیدگی به شکایات مردمی را به عهده دارد.
در حالی که پیش از این وزیر ارتباطات بارها اعلام کرده بود که نماینده این وزارتخانه در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، با فیلتر شدن "واتسآپ" مخالف است اکنون ضربالاجل اژهای به واعظی منتظر اجرای فیلترینگ 3 شبکه اجتماعی وایبر، واتساپ و تانگو است.
در همین راستا پروژه اجرای فیلترینگ هوشمند که از اردیبهشت 93 از طریق 3 دانشگاه در حال پیگیری است پس از راهاندازی قادر خواهد بود تنها صفحات دارای محتوای مجرمانه فیلتر کند تا دسترسی کلی به نرمافزارها به طور کامل از بین نرود.
طراحی نرمافزارهای فیلترینگ هوشمند برای فیلتر صفحات با محتوای مجرمانه بر عهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که امیدواریم با راهاندازی این پروژه در آینده نزدیک پالایش فضای مجازی در سایه فیلترینگ هوشمند بازخورد قابل قبولتری به خود بگیرد چرا که رصد کردم صدها هزار صفحه کاری وقتگیر بوده و موجب میشود کل یک نرمافزار از دسترس خارج شود.
وزارت ارتباطات در ماههای اخیر به دلیل عدم اجرای فیلترینگ واتسآپ، عدم اجرای شبکه ملی اطلاعات و اعطای مجوز نسل 3 و 4 تلفن همراه بدون پیوست فرهنگی و برخی عقبماندگیهای برنامه پنج توسعه با فشارهایی از سوی مجلس مواجه بوده است.