به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، این حسگر که تحقیقات آن مورد حمایت تشویقی ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری قرار گرفته است، در مقیاس آزمایشگاهی تولید و بررسی شده، در اندازهگیری همزمان ترکیبات مفید موجود در چای عملکرد موفقی داشته است.
چای، یک نوشیدنی سنتی در بسیاری از کشورهاست. فواید این نوشیدنی، همانند کاهش خطر سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی، خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد التهاب و ضد چاقی، عمدتاً به ترکیبات آلکالوئیدی آن مانند متیل زانتین نسبت داده میشود. تئوفیلین (Theophylline)، تئوبرومین (Theobromine) و کافئین موجود در چای از دستهٔ متیل زانتینها هستند که در ابیشتر انواع چای وجود دارند.
ساخت یک حسگر و اندازهگیری ترکیبات مفید ذکر شده به منظور بررسی کیفیت چای بوده است. یافتن الگوی ترکیبات مؤثر چای تولید داخلی و مقایسهٔ آن با محصولات مشابه خارجی از دیگر موارد بررسی شده در این طرح است.
نانوصفحات به عنوان جاذب برای استخراج و پیش تغلیظ گونههای تئوفیلین، تئوبرومین و کافئین در انواع مختلف چای، شامل چای سبز، چای سیاه، چای سفید و چای اولونگ به کار گرفته شد.