کد خبر:۳۸۱۸۴۹
براساس مقالات ISI

امکان تعیین همزمان ترکیبات مؤثر در چای فراهم شد

در طرحی که مورد حمایت تشویقی مقالات ISI ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی قرار گرفت، پژوهشگران دانشگاه تهران، با بهره‌گیری از روشی ساده، کم هزینه و سازگار با محیط زیست، حسگری بر پایه نانوصفحات گرافن ساختند که از دقت بالایی نیز برخوردار است.
امکان تعیین همزمان ترکیبات مؤثر در چای فراهم شد

به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، این حسگر که تحقیقات آن مورد حمایت تشویقی ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری قرار گرفته است، در مقیاس آزمایشگاهی تولید و بررسی شده، در اندازه‌گیری همزمان ترکیبات مفید موجود در چای عملکرد موفقی داشته است.

 

چای، یک نوشیدنی سنتی در بسیاری از کشورهاست. فواید این نوشیدنی، همانند کاهش خطر سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی، خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد التهاب و ضد چاقی، عمدتاً به ترکیبات آلکالوئیدی آن مانند متیل زانتین نسبت داده می‌شود. تئوفیلین (Theophylline)، تئوبرومین (Theobromine) و کافئین موجود در چای از دستهٔ متیل زانتین‌ها هستند که در ابیشتر انواع چای وجود دارند.

 

ساخت یک حسگر و اندازه‌گیری ترکیبات مفید ذکر شده به منظور بررسی کیفیت چای بوده است. یافتن الگوی ترکیبات مؤثر چای تولید داخلی و مقایسهٔ آن با محصولات مشابه خارجی از دیگر موارد بررسی شده در این طرح است.

 

نانوصفحات به عنوان جاذب برای استخراج و پیش تغلیظ گونه‌های تئوفیلین، تئوبرومین و کافئین در انواع مختلف چای، شامل چای سبز، چای سیاه، چای سفید و چای اولونگ به کار گرفته شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار