به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، دکتر رسول خادم در تاریخ 28 مهر 1392 طی حکمی از سوی صالحی امیری سرپرست وقت وزارت ورزش و جوانان، به عنوان سرپرست فدراسیون کشتی منصوب شده بود؛ اما رسماً و با رأی مجمع انتخابات فدراسیون کشتی 14 دی ماه سال 1392 برای مدت 4 سال به ریاست فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.
در اولین سالگرد ریاست دکتر رسول خادم بر فدراسیون کشتی، عملکرد یک ساله فدراسیون کشتی در گفت و گو با حمید بنی تمیم دبیر پرتلاش و پرکار این فدراسیون در یک مصاحبه تفصیلی به بحث و بررسی قرار گرفت که شنیدن آن برای علاقمندان به ورزش به ویژه کشتی دوستان، خالی از لطف نیست که با هم پی می گیریم.
«خبرگزاری دانشجو»- خودتان را معرفی کنید و از مدال هایی که در کشتی کسب کرده اید صحبت کنید:
بنی تمیم: حمید بنی تمیم متولد سال 1358 صادره از شوش دانیال استان خوزستان، ترم سوم دکتری مدیریت ورزش، کارمند وزارت ورزش و جوانان هستم. کشتی را از سال 1371 زیر نظر استادم آقای غضنفر جودی شروع کردم و در سال 1376 برای اولین بار به اردوی تیم ملّی دعوت شدم. از سال 76 تا 85 به مدت 9 سال در معیت تیم ملّی بودم. عناوینی که به دست آوردم، نفر سوم بزرگسالان آسیا در سال 2004 ، یک طلا و یک نقره درمسابقات جهانی دانشجویان، یک طلا و یک نقره در مسابقات قهرمانی آسیا و چند مقام قهرمانی در مسابقات مختلف که بهترین آن مدال طلای جام اوپن در کشور لهستان بود.
در مورد سوابق کاری از سال 1385 به استخدام سازمان تربیت بدنی سابق و وزارت ورزش و جوانان کنونی در آمدم و شاید جزو معدود نفراتی باشم که از بدو ورود به استخدام در آمدم. و از همان ابتدا به عنوان رییس اداره ورزش شوش دانیال مشغول به کار شدم .در این زمان چون مشغول تحصیل بودم از آقای گرشاسبی مدیر کل ورزش وقت استان خوزستان خواستم استعفاء بدهم و به عنوان کارمند مشغول به کار شوم. ایشان پذیرفتند اما یک شرط گذاشتند که به اهواز بروم و در اداره کل به عنوان مشاور در کنار ایشان باشم چون وی استاد همه ما است می¬خواست به بنده کمک کند. یک ماهی به این شکل گذشت و پیشنهاد داد به عنوان معاون ورزش قهرمانی در خدمت ورزش استان مشغول به کار شوم. من هم پذیرفتم.
پس از اینکه یک سال از این سمت گذشت خواستند که به عنوان مالی و اداری در کنار ایشان باشم. خدا را شکر در 2 سال و نیم که به عنوان معاون بودم، کارهای خوبی در استان اتفاق افتاد، من هم به پیشنهاد آقای خادم به فدراسیون کشتی آمدم.
«خبرگزاری دانشجو»- در مدت زمان ریاست آقای خادم چه اقداماتی صورت گرفته است؟
بنی تمیم: از بدو ورود ، به دستور آقای خادم یک بازنگری در شرح وظایف پرسنل فدراسیون به عمل آمد و شرح وظایف تدوین شد. با توجه به اینکه حجم کار هم چندین برابر شده است اما کاری روی زمین نماند و خدا را شکر در این یک سال و نیم کسی در سفرها جا نماند و اعزام ها همه انجام شد. اردوها چندین برابر شده است و الحمدلله نتایج خیلی خوبی گرفتیم .
با تصمیمات تک تک اعضای کمیته فنی، سرمربیان، مدیران فنی، نیروهای زحمت کش خانه کشتی و همکاران در فدراسیون که انصافاً هیچ کاری روی زمین نمانده و همه کارها انجام می شود.
از دیگر اقدامات فدراسیون تشکیل شوراها، کمیته داوران که در حال حاضر از فعال ترین کمیته هاست که مباحث آن شورایی عمل می شود. کمیته پیشکسوتان، کمیته مربیان که خدا را شکر همه ی اینها تعمیم داده شد به استان ها و استان ها هم تغییراتی داده اند و دارد شکل می گیرد.
«خبرگزاری دانشجو»- نظرتان را در مورد اقدامات انجام شده و مقامهای کسب شده بیان کنید.
بنی تمیم: در مورد مقامهای کسب شده و کارهای صورت گرفته ، در حال حاضر کلاس های استعداد یابی و بردن مسابقات به استان ها در حال انجام است. در استان¬ها علیرغم زحمت زیادی که برای ما و استان¬ها دارد، به خاطر شور و نشاط و انگیزه ای که برای جوان¬های استان¬ها صورت می¬گیرد. زحمات را به جان و دل می خریم که به کشتی کمک کرده باشیم.
اردوهای بستر سازی در استان ها ، دوره ی باز آموزی برای مربیان و کشتی گیران در کنار آنها استان های میزبان که یک یا دو نفر کشتی گیر معرفی می کردند. در حال حاضر می توانند 10 الی 12 نفر را معرفی کنند تا با ملی پوشان ما باشند و 8 -7 نفر از مربیان زبده را هم معرفی کند.
«خبرگزاری دانشجو»- در مورد نحوه ی برگزاری مسابقات چه نظری دارید؟
بنی تمیم: جا دارد از دوستان خوبمان که در برگزار ی مسابقات کمک می کنند تقدیر کنیم. سیستم نور، صوت، رینگ مسابقه ، تبلیغات مسابقات ، همه اینها باعث شده است صدا و سیما که جا دارد از آنها تشکر و تقدیر کنیم ظر ف یک سال گذشته به بهترین نحومسابقات مختلف را پوشش داد و کمک حال کشتی بوده است. عزیزان رسانه و خبر نگاران محترم هم حضور دارند و هم پوشش می دهند .
اینهم بر می گردد به همکاری صمیمانه همکاران امثال ، آقای حبیبی و دیگران که بدون غرور و بی ریا کمک می کنند و ما حصل آن این می شود که همه کارها به نحو احسن و شایسته ای انجام شود.
«خبرگزاری دانشجو»- در مورد مسائل مالی و بدهی های گذشته و حال چه برنامه ای دارید؟
بنی تمیم: در مورد مسائل مالی، با درایتی که مجموعه فدراسیون و هیأت رییسه و گروهی که بارها و بارها در مورد مالی تشکیل جلسه داده ایم، الحمدلله نمی خواهم بگویم به صورت عالی، ولی مشکلات مالی جاری مان حل شده است. یکی از کارهای دست و پا گیر فدراسیون، از طلبکاران 800 الی 900 میلیونی که اینجا بودند و غیرو، مقداری چرخ حرکت ما را کند می کند، ولی بالغ بر 5/2 میلیارد بدهی را پرداخت کرده ایم. ولی باز هم بدهی داریم. وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک به ما کمک کرده اند اما کفاف بدهی ما را نمی دهد. ضمن اینکه از این عزیزان تشکر و قدردانی می کنم. اما با حجم بسیار بالای کارها کفاف هزینه فدراسیون را نمی دهد که امیدوارم کمک هایشان را بیشتر کنند.
«خبرگزاری دانشجو»- در مورد برنامه های آینده و چشم انداز کشتی چه تدبیری اندیشیده شده است؟
بنی تمیم: آقای خادم و همکارانمان، برنامه فدراسیون تا سال2020میلادی، سند چشم انداز کشتی را پیش بینی کرده ایم و پنج سال آینده را روی کاغذ آورده ایم و امیدوارم ریز به ریز این برنامه ها را که پیش بینی شده و تا المپیک 2016 ریوبرزیل که پیک کارهای ما است به خواست خودمان إن شاء الله برسیم و امیدوارم بهترین نتیجه ی طول تاریخ کشتی را بگیریم یا حداقل نتایج المپیک 2012 لندن را در کشتی آزاد و فرنگی را تکرار کنیم و حتی نتیجه بهتری بگیریم .
«خبرگزاری دانشجو»- با بدهی های گذشته چه کرده اید؟
بنی تمیم: بیش از 9 میلیارد تومان بدهی از دوران قبل بوده که مسئولین محترم وزارت ورزش و جوانان آمدند و اسناد را مورد بررسی قرار داده و تأیید کردند. تمام اسناد الان موجود است. ما هم نمی خواهیم دنبال مقصر بگردیم. به هر شکل در زمان آقای خطیب اگر بدهی هم وجود داشت، به خاطر کارهایی است که انجام شد. ما هم می دانیم عزیزان محدودیت هایی داشتند و تیم باید اعزام می شد. تشکیل اردوها بسیار زحمت دارد.
«خبرگزاری دانشجو»- چگونه این بدهی ها روی دست فدراسیون مانده است؟
بنی تمیم: اگر بخواهیم از بیرون این فضا را نگاه کنیم، و من مدیر اگر می بینم توانایی ندارم، حداقل ایجاد توقع نکنم و از جیب بقیه خرج نکنم. برای کشتی از جیب مردم خرج شده و آنها هم طلبشان را می خواهند و متاسفانه پاسخ درست و حسابی و منطقی نداریم که به آنها بدهیم. الان به همین آقایی که هشتصد- نهصد میلیون طلب دارد و یا آن آقایی که به خاطر چک خانمش در زندان است، جوابی نداریم بدهیم.
«خبرگزاری دانشجو»- با همه ی گستردگی فدراسیون کشتی، کشتی های بومی و محلی به شما سپرده شد. نظرتان در این مورد چیست؟
بنی تمیم: با توجه به اینکه کشتی های بومی و محلی مانند کشتی پهلوانی و ساحلی به فدراسیون محول شده به همراه کشتی آزاد و فرنگی در رده های مختلف سنّی و هزینه ی بالای آن سعی کردیم هزینه ی جاری را با کمک اسپانسرها و استان های میزبان حل کنیم. همانطور که می دانید، برای اولین بار برای مسابقات جام باشگاه های جهان که کار کوچکی نبود و هزینه ی هنگفتی را در بر می گرفت ، اما از طریق اسپانسرها و ورود آنان تأمین کنیم. و با کمک استانداران و مدیران کل توانستیم مسابقات را برگزار کنیم و بار این کارها را روی دوش وزارت ورزش نینداختیم. الان واقعا می طلبد که مسئولین سیاسی به کمک کشتی بیایند و هیأت های کشتی استان خودشان را کمک کنند چون شور و نشاطی که در جویبار و در آبادان منطقه آزاد اروند در بین مردم ایجاد شد ستودنی است.
بنده اولین بار بود که بعنوان یک خوزستانی پس از 20 سال مسابقه ای را که در آبادان برگزار می شد دیدم که این شکل و شمایل تشویق، بسیار جالب توجه بود. و در خوزستان مثال زدنی است و به جرأت می توانم بگویم که به کمتر سالنی رفتم و با اینگونه تشویق مواجه شدم.
مسئولین خوزستان اظهار می داشتند که ما برای مردم انگار به غیر از این کار هیچ کار دیگری نکردیم. اما این کار بازخورد بسیار مثبتی داشت.
«خبرگزاری دانشجو»- در مورد میزبانی جام تختی چه کرده اید؟
بنی تمیم: در مورد جام تختی و میزبانی کرمانشاه تا امروز ما منتظر ماندیم اما هیچ اتفاق خاصی رخ نداد و از کرمانشاه صرف نظر کردیم. اگر با مسئولین آذربایجان شرقی به توافق نهایی برسیم در آنجا انجام خواهیم داد، در غیر اینصورت در تهران برگزار خواهیم کرد ( فدراسیون کشتی تا 30 دی ماه به کرمانشاهی ها مهلت داده است.)
«خبرگزاری دانشجو»- در مورد مسابقه ی بزرگ در همدان چه برنامه ای دارید؟
بنی تمیم: قطعاً کار، کار سختی است. کار بزرگی که فدراسیون در پیش گرفته ، مسابقات همزمان بر روی پانزده تخته تشک برگزار خواهد شد، قطعاً کار بسیار سختی است اما به توانمندی کادر اجرایی مان ایمان داریم. با توجه به جلسات متعددی که داشتیم، در خصوص میزبانی همدان با اعضای کادر اجرایی إن شاء الله مشکل خاصی نخواهیم داشت. به اتفاق آقایان صابریون و مدیر کل ورزش و جوانان همدان از سالن شش هزار نفری با سیستم گرمایی و دیگر امکانات بسیار خوب، بازدید کردیم. مشکلی از این باب نداریم. پانزده تخته تشک نو خریداری شده، پانزدهL c d دو طرفه خریداری شده. در بحث های دبیرخانه، اجرایی و .... پیش بینی لازم انجام شده است. هر پنج تخته تشک برای یک رده ی سنی در نظر گرفته شده است. دبیرخانه ها به طور مجزا است. از جدول نویسان خوب دعوت کردیم و از داشته های سایر استان ها نیز استفاده می کنیم. ضمن اینکه ریز برنامه ها را با حضور مدیر کل ورزش همدان و دکتر خادم در روز سه شنبه نهایی و شرح وظایف هرکدام را هم مشخص خواهیم کرد.
«خبرگزاری دانشجو»- برنامه های آینده فدراسیون چیست؟
بنی تمیم: برای برنامه های آینده ، تمام اردوهای بسترسازی و آمادگی را مشخص کردیم. شاید بعضی از میزبانی ها معمول نباشد ولی بالغ بر 90 درصد میزبانی ها هم آماده شد و صد در صد برنامه هایمان را در سمیناری که در شیراز برگزار شد، به سمع و نظر روسای هیأت های کشتی رسیده و تأیید شده و آماده ی اجرا می باشد.
«خبرگزاری دانشجو»- آیا نماینده اتحادیه جهانی کشتی به همدان خواهد آمد؟
بنی تمیم: نماینده اتحادیه جهانی کشتی هم به همدان خواهد آمد و یکی از اهداف فدراسیون کشتی کمک به کشتی جهانی است. اگر خدای ناکرده کشتی از المپیک حذف شود هیچ کشوری به اندازه ی ایران متضرر نخواهد شد. پس برای ما حفظ کشتی در المپیک یک موضوع بسیار مهم و حائز اهمیت است که در ورزش کشورمان به ماندگاری کشتی کمک خواهد کرد. پس مسئولین طراز اول کشورمان واقعاً درک می کنند و امیدواریم به کشتی کمک کنند.
«خبرگزاری دانشجو»- پس برگزاری مسابقات بزرگ کشتی در همدان به همین منظور است؟
بنی تمیم: یکی از اقدامات و کارهایی که می خواهیم به صورت نمایشی نشان بدهیم همین است که هم توانایی های فدراسیون کشتی و هم توانایی عموم مردم را در این رشته ی ورزشی به رخ دنیا بکشیم.
مورد دوم اینکه به مسئولان کمیته المپیک بگوییم که کشتی طرفدار دارد و آن خلأهایی که وجود دارد، از این طریق راه حل ها می شود انجام داد. یکی از هدفهایمان از برگزاری جام باشگاه های جهان همین بود و ایرادهایی که از اتحادیه ی جهانی کشتی گرفته بودند، این بود که این اتحادیه نتوانسته است اسپانسرهای اقتصادی را جذب کند. به همین دلیل دکتر خادم پیشنهاد همین مسابقات جام جهانی را داد که دیدیم برای سال اول ، 10 الی 12 تیم شرکت کردند که سال آینده نیز حتما بیشتر خواهد شد و سیگنال های مثبتی را به اتحادیه جهانی کشتی داد که می توانیم واقعا کشتی را به دنیا بشناسانیم تا ماندگار شود.
«خبرگزاری دانشجو»- سخن پایانی؟
بنی تمیم: بدون هیچ گونه اغراقی عرض می کنم که در این مدت حمایت ها و اظهار نظرهای اصحاب رسانه مورد توجه بود که جای تقدیر و تشکر دارد.امیدواریم ما را در این راه یاری رسانند.
مصاحبه از صادق رضایی