به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، امروزه فناوری چاپگرهای ۳ بعدی، به سرعت در حال پیشرفت است و از قطعات هواپیما گرفته تا اعضای بدن انسان، با به کارگیری این تکنولوژی خلق میشود.
در همین راستا محققان اسپانیایی از اولین چاپگر تجاری غذا رونمایی کردند. این چاپگر 3 بعدی با تهیه موادی مانند شیرینی میتواند در سالهای آینده همچون مایکروویو یا ماشینهای مخلوط کن به یک ابزار رایج تبدیل شود.
این دستگاه از کپسولهای باز استفاده میکند و به افراد اجازه خواهد داد که مواد غذایی تازه را وارد دستگاه کنند. این کپسولها از فولاد ضد زنگ شاخته شده و قابل استفاده مجدد هستند. به این ترتیب به آسانی قابل شستشو خواهند بود و مزه و بوی مواد غذایی را جذب نخواهند کرد.
این دستگاه توسط یک صفحه نمایشگر لمسی کنترل میشود و قابلیت اتصال به اینترنت و کنترل توسط کامپیوترها و تبلتها را دارد.
این اولین نسخه چاپگرهای 3 بعدی سازگار با غذاها است. به طور کلی این دستگاه مواد غذایی را میگیرد و مدلسازی میکند.
این دستگاه میتواند غذا را به اشکال و اندازههای مختلف از اندازه کوچک ۱،۵ میلیمتری بیسکویتها تا اندازه چند سانتیمتری شیرینیها تولید کند.
لولههای کپسولها اندازههای متفاوتی برای انواع مختلف مواد غذایی دارند. زمان تولید بسته به مواد غذایی، دستور غذا و پیچیدگی آن متفاوت است.