به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، پژوهشگران استرالیایی مدعی شدند، راه حلی برای درمان افرادی که به صورت بالقوه نسبت به بادام زمینی حساسیتی خطرناک دارند را پیدا کردهاند. این حساسیت دارای علائم واکنشی خفیف یا شدید است و حتی ذرات کوچک بادام زمینی میتواند به اندازه کافی واکنشهای آلرژیک ایجاد کند که کودکان بیشترین رنج را از این حساسیت میبرند.
مرکز این تحقیقات که در ملبورن قرار دارد؛ زندگی بسیاری از کودکانی آزمایشهای بالینی قرار گرفته بودند را تغییرات چشمگیری داد.
محققان “موسسه تحقیقاتی کودکان مرداک” روزانه دُز مشخصی از پروتئین بادام زمینی به همراه پروبیوتیک با مقدار رو به افزایش را طی 18 ماه به 30 کودک دارای حساسیت دادند.
پروبیوتیک مورد مطالعه در این پژوهش، رامنوز لاکتوباسیلوس بود که دُز آن معادل خوردن 20 کیلوگرم ماست در روز است. پس از پایان پژوهش، 80 درصد کودکان قادر بودند بادام زمینی را بدون هیچ گونه علائمی از حساسیت مصرف کنند.
مینی تنگ سرپرست این کمیته تحقیقاتی اظهار داشت: بسیاری از کودکان و خانوادههایشان معتقدند نتیجه این پژوهش سبب تغییراتی چشمگیری در زندگی آنها شده است و احساس راحتی و خوشحالی را برایشان فراهم آورده است.
به گفته سرپرست این کمیته تحقیقاتی؛ یافتههای جدید درخصوص درمان آلرژی بادام زمینی، اولین گام موثر در درمان آلرژی نسبت به دیگر انواع غذاهاست.
تنگ با اشاره به اینکه از هر 100 کودک استرالیایی تقریبا 3 نفر به بادام زمینی حساسیت دارند در ادامه افزود: ما در تحقیقات خود، حساسیت به بادام زمینی را محور تحقیقات قرار دادیم زیراکه این یک حساسیت مادامالعمر است و شایعترین علت مرگ ناشی از واکنش آنافیلاکسی به غذا میباشد.
در ادامه گفته شده، برای تائید اینکه آیا بیماران قادر خواهند بود در سالهای بعد زندگی هم بادام زمینی را بدون بروز حساسیت مصرف کنند یا خیر، نیازمند تحقیقات بیشتر است. برای این منظور، مطالعات بیشتری را با این روند انجام دادیم که از کودکان خواستیم به مدت 8 هفته بادام زمینی را خارج از رژیم غذاییشان مصرف کنند و سپس مورد آزمایش قرار بگیرند.
تنگ با هشدار درخصوص درمانهای خودسرانه در منزل، افزود: ممکن است برخی خانوادهها تصور کنند که میتوانند چنین آزمون و خطایی را در منزل انجام دهند و این دقیقا چیزی است که علیه آن هشدار میدهیم. چراکه در تحقیقات ما، به تجربه دیده شده برخی کودکان عکسالعملهای حساسیتزایی را که گاهی بسیار شدید هم بود نشان میدادند. بنابراین، فعلا این درمان میبایستی زیرنظر پزشکان و به عنوان بخشی از پژوهشهای بالینی صورت بگیرد.
منبع: نیکو