به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، زمانی را تصور کنید که بتوان از طریق اینترنت، و در کنار فرستادن متن و صدا و فیلم، آنچه را که هزاران کیلومتر دورتر از شماست ببویید، لمس کنید و یا حتی مزه کنید.
سالهاست که علاقمندان دنیای اینترنت آرزو دارند تا در کنار فرستادن متن و صدا و فیلم، آنچه را که هزاران کیلومتر دورتر از خود است را ببویند، لمس کنند و یا حتی مزه کنند.
حس بویایی
برای بوییدن از طریق کامپیوتر، پژوهشگران دستگاه کوچکی ساخته اند به نام «سن تی» که به برنامه ویژهای که روی گوشیهای هوشمند نصب شده، متصل می شود.
«سن تی» یک دستگاه کوچک است که میتواند آن را با یک رابط صوتی به تلفن همراه وصل کرد. این وسیله به کاربر اجازه میدهد که یک پیام بویایی را از طریق تلفن بفرستد. مثلا اگر تولد کسی باشد، میتوانید برایش پیامی با بوی توت فرنگی بفرستد.
این دستگاه کوچک به کاربر اجازه میدهد تا عطر گلهایی مانند اسطوخودوس و گل یاس، میوههایی مانند توت فرنگی و یا رایحههای محرکی مانند قهوه را برای دیگران بفرستد.
«سن تی» مجهز به یک کارتریج قابل تعویض با بوهای مختلف است و در هر کارتریج حدود ۱۰۰ اسپری مختلف وجود دارد. به این ترتیب به کمک این فناوری و با استفاده از گوشیهای هوشمند میتوان اتاق اطرافیان را به آرامی و متناسب با روحیات و سلیقه آنها با بوهای مختلف معطر کرد.
حس لامسه و اینترنت
همچنین در مورد حس لامسه، گروهی از پژوهشگران ژاپنی، دستگاه کوچک حلقهای شکلی ساختهاند که بهوسیله آن میتوان از طریق اینترنت حس لامسه را نیز منتقل کرد.
کاربرمیتواند این دستگاه را مثل انگشتر به انگشت کرده و به گوشی هوشمند خود وصل کند که به این ترتیب شخص میتواندانگشتان خود را بفشارد و دوست وی در توکیو این فشار را از طریق اینترنت حس کند. این روشی برای برقراری ارتباطات لمسی از طریق گوشیهای هوشمند است.
وقتی کسی این حلقه را لمس میکند، این احساس لمس به شیوهای دیجیتالی به دیگر حلقههای مشابه منتقل میشود و همین حس را در آنجا تکرار میکند. این حلقهها برای ارتباط و انتقال احساس، تکنولوژی بلوتوث را به کار میگیرند.
حس چشایی
همچنین محققان نمونه اولیه دستگاهی را ساخته که «ماشین چشایی الکترونیکی» نامیده میشود و قادر است طعمهای ترش، شور و تلخ را از طریق سیگنالهای الکتریکی ایجاد کند. این سیگنالهای الکتریکی میتوانند از طریق اینترنت سفر کرده و به مقصد مد نظر برسد.