گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ فناوری اطلاعات به دلیل نفوذی که در سالهای اخیر بین اقشار مختلف پیدا کرده است، همواره یکی از پرمخاطبترین اخبار در بین گروههای خبری بهشمار میآید. از همین رو ارائه مهمترین اخبار فناوری اطلاعات در یک هفته گذشته میتواند مسیر میانبری برای اطلاع مخاطبین از اخبار این حوزه باشد.
در ذیل مهمترین اخبار، مصاحبهها و گزارشهای مربوط به صفحه فناوری اطلاعات «خبرگزاری دانشجو» را از شنبه ۱۱ تا پنجشنبه ۱۶ بهمن ماه مرور میکنیم.
مصاحبه: پایاننامههای دکتری با هدف توسعه ICT حمایت میشوند
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با اشاره به اینکه مبنای کار وزارت علوم توسعه فناوریهای نوین است، گفت: در جهت توسعه ICT کشور حمایتهای مختلفی از پایان نامههای دکتری انجام شده است.
گزارش: یک درصد «سرچ» در موتورهای جستجو متعلق به ایران است
طبق برآوردهای صورت گرفته آمار پرس و جوهای ارسال شده از ایران روزانه ۱۰۰ میلیون و به اندازه یک درصد جستجوهای جهان بوده است به طوری که ۴ موتور جستجوی جهانی در ایران دارای رتبه زیر ۲۰ هستند.
«اینترنت» مانند برق و آب در رده «خدمات عمومی» قرار میگیرد
براساس پیشنهاد کمیسیون ارتباطات آمریکا قرار است خدمات اینترنت به عنوان خدمات عمومی نظیر آب و برق محسوب کند.
حدادعادل: شورایعالی فضای مجازی درباره نحوه فیلترینگ فیسبوک تصمیم بگیرد
رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس گفت: بهترین مسیر جهت تدبیر در خصوص نحوه پالایش محتوایی شبکههایی نظیر فیسبوک و توئیتر تصمیمهای کارشناسی شورایعالی فضای مجازی است.
گزارش: مخابرات به روایت آمار
همزمان با دهه فجر و سی و ششمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، شرکت مخابرات ایران دستاوردهای خود در حوزههای مختلف را اعلام کرد.
معرفی گجت جادویی مایکروسافت
مایکروسافت چندی پیش همزمان با رونمایی و معرفی ویندوز ۱۰، از یک تکنولوزی ۳بعدی و پوشیدنی به نام «هلولنز» رونمایی کرد.
گزارش: دست «تحریم» به ماهواره ایرانی نرسید
تلاش چشمگیر دانشمندان فضایی کشور در سالهای اخیر آنچنان نمود پیدا کرده است که هر بار پرتاب ماهوارههای ایرانی با بازتاب جهانی روبرو میشود به طوری که همین دستاوردها موجب شد ایران در زمره ۵ کشور صاحب فناوری فضایی دنیا قرار داده شود.
برترین ISPهای پاییز معرفی شدند
معاون نظارت و اعمال مقررات رگولاتوري از رتبهبندي اپراتورهاي ارايهدهنده اينترنت پرسرعت در ۳ ماهه سوم سال خبر داد.
گزارش: ایران در سکوی اول تولید مقالات علوم رایانه قرار گرفت
به استناد پایگاه اسکوپوس طی سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۳ ایران از نظر تعداد مقالات چاپ شده در حوزه علوم رایانه رشد چشمگیری داشته است به طوری که از سال ۲۰۱۰ در صدر کشورهای منطقه قرار گرفته و توانسته است رتبه جهانی خود را از ۴۵ در سال ۱۹۹۶ به ۱۷ در سال ۲۰۱۳ برساند.
«فجر» ایران از جو تحریمها خارج شد
چهارمین ماهواره بومی جمهوری اسلامی ایران را با نام «فجر»، با شعار الله اکبر و با رمز «یا محمد رسول الله» به فضا پرتاب و در مدار زمین قرار گرفت.
تغییر سبک زندگی هدف اصلی صفحات مجرمانه شبکههای اجتماعی
کارشناس ویژه فضای سایبری سپاه با اشاره به اینکه تغییر سبک زندگی هدف اصلی صفحات مجرمانه شبکههای اجتماعی است، گفت: از میان ۳۵۰ صفحه که اقدام به انتشار محتوای مجرمانه میکردند، تاکنون ۱۳۰ صفحه به طور کلی حذف و مدیران آن دستگیر شدهاند.
شبکه تولیدکنندگان محتوای غیراخلاقی در فیسبوک منهدم شد
در یک عملیات گسترده بخشی از مهمترین عناصر و شبکههای فعال در اینترنت که مأموریت ترویج فساد و استحاله سبک زندگی ایرانی را در دستور کار داشتند، شناسایی و تعدادی ازآنها دستگیر شدند.
شاه میرزایی: متاسفانه شورای عالی فضای مجازی هنوز در جایگاه خود قرار نگرفته است
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینکه متاسفانه شورای عالی فضای مجازی هنوز در جایگاه خود قرار نگرفته است، گفت: برخلاف آنکه هدف اصلی این شورا شناسایی آسیبها و فرصتهای شبکههای مجازی است، اما با موازی کاریهایی که صورت گرفته این شورا به خوبی جایگاه خود را در این عرصه پیدا نکرده است.
اپلیکیشنی برای ترجمه لغات پرکاربرد فارسی به ۴ زبان مختلف+ دانلود
اپلیکیشن نویسان ایرانی، نرمافزاری اندرویدی طراحی کردهاند که قادر است جملات پر کاربرد فارسی را به ۴ زبان مختلف تبدیل کرده و آرشیو کاملی از جملههای ضروری به صورت متنی و صوتی جمعآوری کند.
مصاحبه: دلایل عدم توفیق در تولید اپلیکیشنهای بومی/ قوانینی که به جای حمایت، سنگاندازی میکنند
یک تولید کننده نرمافزار گفت: تولید کنندگان نرمافزار در ایران موظف هستند ۳۰ درصد درآمد اپلیکیشن خود را به دولت پرداخت کنند و این در حالی است که نرمافزارهایی مانند وایبر و واتس آپ نه تنها مسئولیتی در قبال محتوای خود ارائه شده خود ندارند بلکه مالیات و عوارض نیز پرداخت نمیکنند.
پر فروشترین گوشیهای سال ۲۰۱۴ اعلام شدند+ عکس
از میان ۱۰ گوشی پر فروش دنیا در سال گذشته میلادی، ۵ گوشی متعلق به سونی، ۳ گوشی مربوط به برند اپل، یک گوشی سامسونگ و یک گوشی مربوط به مایکروسافت است.