به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، علیرضا شاه میرزایی، عضو حقیقی شورایعالی فضای مجازی شب کذشته با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه ۲ سیما به بررسی به آسیبها و فرصتهای شبکههای اجتماعی پرداخت که شرح آن در ذیل آمده است.
متاسفانه هنوز شورای عالی مجازی در جایگاه خود قرار نگرفته است
فرآیند شغلیابی بهترین فرصتی است که شبکه های مجازی ایجاد کردهاند
شاه میرزایی افزود:با توجه به این که ارزش این شرکتهای مخابراتی و شبکههای مجازی مرتبط با میزان کاربران و اطلاعات گذاشته شده است که یک شبکه اجتماعی موبایلی که سال پیش سهامش به فروش رفت معادل 19 میلیارد دلار بود، اما تمام مرکز مخابرات ما روی 6 میلیارد دلار میشود که این نشان دهنده اهمیت اطلاعات جا به جا شده است که انسان ها را تشویق به حضور در این شبکهها میکند.
وی گفت: فرآیند شغل یابی بهترین فرصتی است که شبکههای مجازی برای ما ایجاد کردهاند، زیرا میتوانیم به وسیله این شبکهها بهترین حرفهها را انتخاب کنیم اما متاسفانه با توجه به این که کشور ما دچار کم باوری نسبت به توان داخل است نتوانستیم به این مهم دست پیدا کنیم اما این را باید بگویم که کشور ما مشکلی از لحاظ فنی تا کنون نداشته است، زیرا دانشجویان و افراد فنی که در این موضوع فعالیت میکنند در این حیطه به صورت کامل مسلط هستند.
شاه میرزایی در ادامه برنامه در پاسخ به سوال دیگری پیرامون ایجاد فضاهای امن برای جوانان گفت: ما با ۲ بخش سلبی و ایجابی روبرو هستیم به طوری که برخی از دستگاهها باید در این حوزه فعالیت کنند؛ زیرا مسئله به امنیت کشور بر میگردد.
در دنیا شبکههای اجتماعی کارکرد، آموزشی، شغلی و حرفهای دارند
وی با اشاره به این که در حوزه ایجابی بسیاری از شبکهها کارکرد آموزشی، شغلی و حرفهای در دنیا دارند، خاطرنشان کرد: متاسفانه ما این گونه نیستیم.
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی با اشاره به این که در حوزه شبکههای اجتماعی دانش آموزی اقدامات خوبی آغاز شده است گفت: شبکههای اجتماعی دانش آموزی را نباید در فضای اینترنت بیاوریم.
شاه میرزایی با تاکید بر اینکه با همکاری دانشگاه صنعتی شریف تدابیر خوبی در این راستا انجام شده است، عنوان کرد: در حوزه عدالت آموزشی، عدالت سلامت و شبکههای سلامت نیز اقدامات خوبی صورت گرفته به گونهای که بسیاری از این اقدامات باید توسط ابزارهای اطلاعات انجام شود.
وی با بیان این که شبکههای اجتماعی داخلی در حوزه های تخصصی کار می کنند، گفت: شبکه اجتماعی دانش آموزی در دنیا به نام علم وجود دارد که دانش آموزان با اجازه معلم خود ارتباط برقرار میکنند.
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی با اشاره به این که این شبکه کارکرد آموزشی دارد، افزود: ما در جامعهای هستیم که بسیاری از پدیدهها به صورت ۲ گانه رخ میدهد.
شاه میرزایی گفت:د ر جامعه غرب فضای غیر مجازی وجود دارد که نوجوانان آموزشهای لازم را میبینیم به طوری که خودشان را با هر گونه مسائلی آماده میکنند. اما این در حالی است که در جامعه ما فضای بیرونی و مجازی استانداردهایی را دارند که سبب شده ما از آنها عقب بمانیم.
وی با اشاره به این که در بسیاری از کشورها اینترنت نوجوانان وجود دارد، ادامه داد: فضای جامعه ما دینی و اخلاقی است به طوری که نوجوانان ما آموزش های لازم را در این رابطه نمیبینند و در مراجعه به شبکههای اجتماعی دچار آسیب میشوند.