کد خبر:۳۸۶۲۹۸
در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد

شاه میرزایی: متاسفانه شورای عالی فضای مجازی هنوز در جایگاه خود قرار نگرفته است/ راه‌اندازی «شبکه ملی مدارس» با همکاری دانشگاه‌ها

عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینکه متاسفانه شورای عالی مجازی هنوز در جایگاه خود قرار نگرفته است، گفت: برخلاف آنکه هدف اصلی این شورا شناسایی آسیب‌ها و فرصت‌های شبکه‌های مجازی است، اما با موازی کاری‌هایی که صورت گرفته این شورا به خوبی جایگاه خود را در این عرصه پیدا نکرده است.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، علیرضا شاه میرزایی، عضو حقیقی شورای‌عالی فضای مجازی شب کذشته با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه ۲ سیما به بررسی به آسیب‌ها و فرصت‌های شبکه‌های اجتماعی پرداخت که شرح آن در ذیل آمده است.

 

متاسفانه هنوز شورای عالی مجازی در جایگاه خود قرار نگرفته است

 
شاه میرزایی ضمن تبریک ایام الله دهه فجر در خصوص جایگاه شورای عالی فضای مجازی در کشور اظهار داشت: شورای عالی فضای مجازی باید در جایگاه خود قرار داده شود تا اهداف مورد نظر را پیاده کند؛ از همین رو با توجه به این که یک ماه دیگر به سومین سالگرد تاسیس این شورای نزدیک می‌شویم متاسفانه هنوز در جایگاه خود قرار نگرفته‌ایم.

 
وی تاکید کرد: با توجه به برکات وجود مقام معظم رهبری در کشور این شورا تاسیس شد و بهترین ساختاری که با توجه به مطالعات می‌توانست طراحی شود برای این شورا ایجاد شد؛ اما اقدامات شورا مشروط به این است که این شورا درست فهمیده شود و مورد استفاده قرار گیرد که متاسفانه هنوز در جایگاه خود قرار نگرفته است که به امید خدا جایگاه خودش را پیدا کند.
 
 
هدف اصلی شورای عالی فضای مجازی نظارت بر این فضا است

عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که کم کاری از سوی چه ارگانی صورت گرفته تا این شورا جایگاه اصلی خود را در عرصه فضای مجازی نداشته باشد،گفت: هدف اصلی شورای عالی فضای مجازی نظارت بر این فضا است تا آسیب‌ها و فرصت‌های شبکه‌های مجازی را به دقت رصد کنیم، اما با موازی کاری‌هایی که صورت گرفته این شورا به خوبی جایگاه خود را در این عرصه پیدا نکرده است.

 
شاه میرزایی افزود: دستگاه‌های مرتبط همچون وزارت ارتباطات نیز عضو شورا است از همین رو همه اعضای شورا باید جایگاه مدنظر شورای عالی فضای مجازی را باور داشته باشند و از آن استفاده کنند؛ به همین ترتیب باید ورودی شورا از سوی دستگاه‌ها و وزارتخانه صورت گیرد تا به مسائل مهمی که مطرح می‌کنند رسیدگی شود به همین منظور اگر این ورودی‌ها به شورا اعمال نشود و اعضا حضور فعالی در شورا نداشته باشند قطعا خروجی هم این شورا نخواهد داشت.


وی در پاسخ به این سوال که چرا این اتفاق نمی افتد؛ بیان داشت: دلیل اصلی آن این است که شوراهای موازی وجود دارد که در آن شوراها تصمیم گیری‌هایی اتخاذ می‌شود و با توجه به این که آن شوراها از نظر سوابق سنی از ما بیشتر هستند شورای عالی فضای مجازی نتوانسته به جایگاه اصلی خود برسد تا خروجی مهمی داشته باشد.
 

 
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که هدف اصلی این شورا چیست و چه فعالیت‌هایی را دنبال می‌کند، گفت: در چند سال اخیر در بسیاری از کشورها این اتفاق افتاده است که سطح کمیسیون‌هایی که در این باره تنظیم مقررات می‌کنند به نحوی تصمیم گیری می‌کردند که با توجه به ارتقای حوزه فضای مجازی بتوانند اهداف خود را دنبال کنند که دلیل ارتقای تکنولوژی در جهان و ترکیب آن با حوزه فضای مجازی و مقررات بوده است.

 
شاه میرزایی افزود: زمانی مخابرات عمدتا تلفن و صرفا به مکالمات تلفنی و یا پیامک محدود می‌شد؛ اما امروزه خدمات وسیع و زیادی بر روی این بستر ارائه می‌شود که قابل مقایسه با قبل نیست و با توجه به این حوزه فضای مجازی خود نیز رسانه شده است. تمامی بخش‌های امنیتی وزارتخانه‌ها را درگیر کرده؛ لذا طبیعی است که کمیسیون‌هایی که قبلاً تصمیم گیری می‌کردند با توجه به این ارتقای تکنولوژی تغییر ساختار دهند اما متاسفانه تا اکنون نگاه این بوده که شورای عالی فضای مجازی در جمع محدودتری تصمیم گیری کند.

 
وی بیان داشت: هدف اصلی این شورا با توجه به هزینه‌های فرهنگی غلط کشورمان، شناخت فرصت‌ها و آسیب‌ها است، اما نگاه اصلی ما بیشتر بر روی شناخت فرصت‌ها است اما با توجه به این که تهدیدات هم در این زمینه زیاد بوده است نتوانستیم از فرصت ها استفاده شایسته‌ای کنیم.


کشور ما با توجه به عقبه فرهنگی نتوانسته به خوبی از فرصتهای فضای مجازی استفاده کند
 
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: کشورهای دیگر از فضای مجازی استفاده‌های خوبی می‌کنند که یک مورد آن استفاده از فرصت اشتغال زایی است؛ زیرا فضای مجازی حوزه‌ایی است که بسیار سریع و با سرعت وارد بازار می‌شود و اشتغال زایی بسیار خوبی برای جوانان دارد و با توجه به این که امروزه اقتصاد کشورها با کشاورزی و بعضی صنایع تولیدی رشد نمی‌کند به این موضوع فضای مجازی بیشتر پرداخته شده است زیرا در کشاورزی و صنایع درصد کمی از جامعه مشغول به کار می‌شوند اما در فضای سطح گسترده‌ای از مردم و جوانان وارد این عرصه خواهند شد.

 
شاه میرزایی تاکید کرد: کشور ما با توجه به این که دارای عقبه فرهنگی است اما نتوانسته به خوبی از فرصت‌های فضای مجازی استفاده کند و همچنین در بحث دولت الکترونیک نیز شاخصه خوبی نداریم.


وی تاکید کرد: اکنون ما نه از فرصت‌ها استفاده کردیم و نه توانسته‌ایم در مقابل تهدیدات به صورت جدی مقابله‌ای داشته باشیم زیرا در بسیاری از زمینه ها نگاه‌ها به سمت شورای فضای مجازی سطح پایینی دارد.


عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی اظهار داشت: ما در بسیاری از زمینه‌ها انتظارمان از مسئولین آن است که نگاه حداقلی داشته باشند که همچون کشورهای غربی بتوانیم در این موضوع رفتار کنیم که این بدان معناست که حداقل امنیت فضای مجازی که در کشورهای غربی وجود دارد در همان حد داشته باشیم زیرا در آن حد نیز ما در این فضا امنیت نداریم.


شاه میرزایی ادامه داد: برای بررسی اقدامات شورا نیاز به کار کارشناسی، شبانه روزی و همان گونه مقام معظم رهبری فرموده‌اند که مدیریت جهادی داریم تا این شورا بتواند خروجی داشته باشد، زیرا اکنون نه بحث‌های جدی در شورا مطرح می‌شود نه شورا ورودی خاصی دارد.

 
 وی در پاسخ به این سوال که آیا جلسات شورای عالی فضای مجازی برگزار می‌شود و یا چه تعداد از این جلسات برگزار شده است یادآور شد: اطلاعات داخل جلسه را باید دبیر شورا پاسخ دهد و این در حیطه اختیارات بنده نیست.

 
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه آسیب‌ها و تهدیدهایی شبکه‌های مجازی، خانواده‌های ما را مورد هجمه قرار می‌دهد، گفت: کشورهای دنیا مقررات گسترده‌ای در این مورد اتخاذ کرده اند؛ زیرا ساعت‌های زیادی از وقت کاربران صرف شبکه‌های مجازی می‌شود و با توجه به این اطلاعات محرمانه از قبیل مکان یابی، عکس‌های خصوصی، خاطرات، یادداشت‌های روزانه و غیره در این وسیله جمع شده است از همین رو از سوی شبکه‌های مجازی کاربران تشویق می‌شوند که این اطلاعات را بر روی این شبکه‌ها قرار دهند.


فرآیند شغلیابی بهترین فرصتی است که شبکه های مجازی ایجاد کردهاند


شاه میرزایی افزود:با توجه به این که ارزش این شرکت‌های مخابراتی و شبکه‌های مجازی مرتبط با میزان کاربران و اطلاعات گذاشته شده است که یک شبکه اجتماعی موبایلی که سال پیش سهامش به فروش رفت معادل 19 میلیارد دلار بود، اما تمام مرکز مخابرات ما روی 6 میلیارد دلار می‌شود که این نشان دهنده اهمیت اطلاعات جا به جا شده است که انسان ها را تشویق به حضور در این شبکه‌ها می‌کند.


 
وی گفت: فرآیند شغل یابی بهترین فرصتی است که شبکه‌های مجازی برای ما ایجاد کرده‌اند، زیرا می‌توانیم به وسیله این شبکه‌ها بهترین حرفه‌ها را انتخاب کنیم اما متاسفانه با توجه به این که کشور ما دچار کم باوری نسبت به توان داخل است نتوانستیم به این مهم دست پیدا کنیم اما این را باید بگویم که کشور ما مشکلی از لحاظ فنی تا کنون نداشته است، زیرا دانشجویان و افراد فنی که در این موضوع فعالیت می‌کنند در این حیطه به صورت کامل مسلط هستند.


شاه میرزایی در ادامه برنامه در پاسخ به سوال دیگری پیرامون ایجاد فضاهای امن برای جوانان گفت: ما با ۲ بخش سلبی و ایجابی روبرو هستیم به طوری که برخی از دستگاه‌ها باید در این حوزه فعالیت کنند؛ زیرا مسئله به امنیت کشور بر می‌گردد.



در دنیا شبکههای اجتماعی کارکرد، آموزشی، شغلی و حرفهای دارند

وی با اشاره به این که در حوزه ایجابی بسیاری از شبکه‌ها کارکرد آموزشی، شغلی و حرفه‌ای در دنیا دارند، خاطرنشان کرد: متاسفانه ما این گونه نیستیم.



عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی با اشاره به این که در حوزه شبکه‌های اجتماعی دانش آموزی اقدامات خوبی آغاز شده است گفت: شبکه‌های اجتماعی دانش آموزی را نباید در فضای اینترنت بیاوریم.



شاه میرزایی با تاکید بر اینکه با همکاری دانشگاه صنعتی شریف تدابیر خوبی در این راستا انجام شده است، عنوان کرد: در حوزه عدالت آموزشی، عدالت سلامت و شبکه‌های سلامت نیز اقدامات خوبی صورت گرفته به گونه‌ای که بسیاری از این اقدامات باید توسط ابزارهای اطلاعات انجام شود.



وی با بیان این که شبکه‌های اجتماعی داخلی در حوزه های تخصصی کار می کنند، گفت: شبکه اجتماعی دانش آموزی در دنیا به نام علم وجود دارد که دانش آموزان با اجازه معلم خود ارتباط برقرار می‌کنند.



عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی با اشاره به این که این شبکه کارکرد آموزشی دارد، افزود: ما در جامعه‌ای هستیم که بسیاری از پدیده‌ها به صورت ۲ گانه رخ می‌دهد.



شاه میرزایی گفت:د ر جامعه غرب فضای غیر مجازی وجود دارد که نوجوانان آموزش‌های لازم را می‌بینیم به طوری که خودشان را با هر گونه مسائلی آماده می‌کنند. اما این در حالی است که در جامعه ما فضای بیرونی و مجازی استانداردهایی را دارند که سبب شده ما از آنها عقب بمانیم.



وی با اشاره به این که در بسیاری از کشورها اینترنت نوجوانان وجود دارد، ادامه داد: فضای جامعه ما دینی و اخلاقی است به طوری که نوجوانان ما آموزش های لازم را در این رابطه نمی‌بینند و در مراجعه به شبکه‌های اجتماعی دچار آسیب می‌شوند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار