به گزارش گروه فضای اشتغال «خبرگزاری دانشجو»، جمال رازقی با اشاره به نشست امروز شورای عالی کار،تاکید کرد: دستور کار امروز تعیین حداقل مزد کارگران است.
وی افزود: در این نشست از وزرا و مسئولان اقتصادی دولت برای شنیدن مشکلات تولید که شامل کارگران و کارفرمایان میشود، دعوت شده است.
رازقی با تاکید بر اینکه دولت باید مطالبات بخش تولید را بپردازد تا ما کارگران و کارکنان خود را برای داشتن حداقلهای زندگی تحت پوشش قرار دهیم، افزود: در دنیا تأمین معیشت وظیفه کارفرما نیست و دولتها باید حداقلهای زندگی از جمله مسکن، بهداشت و آموزش مردم را فراهم کنند.
این عضو شورایعالی کار از افزایش قابل ملاحظه حداقل دستمزد کارگران با توجه به کاهش قدرت خرید طی سالهای گذشته در صورت پرداخت مطالبات پیمانکاران و تولیدکنندگان توسط دولت خبر داد.
وی گفت: اخیرا در معرفی 100 شرکت برتر کاملا مشخص شد که بانکها و هلدینگهای تحت پوشش خود جزء برترینها انتخاب شدند و این موضوع نشاندهنده حمایت بیچون و چرای مسئولان از نظام بانکی و غفلت از بخش تولید است.
این نماینده کارفرمایی در پاسخ به این سؤال که ایا کارگران با حداقل دستمزد تعیین شده میتوانند حداقلهای زندگی را تأمین کنند؟ گفت:دغدغه ما هم همانند دغدغه شماست؛ ما هم میدانیم که کارگران با این دستمزد امکان تأمین مخارج زندگی را ندارند و باید در کنار آن مسافرکشی و یا دستفروشی کنند.
وی افزود: بخوبی میدانیم که وقتی کارگر گرسنه باشد، کارفرما نباید انتظار بهرهوری داشته باشد. اما با این حال تأمین معیشت کارگر را وظیفه خود میدانیم و از طرفی از دولت انتظار تقویت بخش تولید را داریم.
رازقی با انتقاد از فربه شدن نظام بانکی و پرداخت سودهای بالا به سپردهها، گفت: هر روز تولیدکنندگان کمتر میشود، اما شعبههای بانکی در صف دریافت مجوز تأسیس هستند که این نشاندهنده ضعف سیاستگذاری است.
وی با اشاره به اینکه طبق آمارها 80 هزار واحد تولیدی تعطیل شدهاند، گفت: در این شرایط بانکها هر روز شعبه جدید تأسیس میکنند.
منبع: فارس