کد خبر:۳۹۰۸۷۰

حضور ۳ ایرانی در لیست ۱۰۰ نفره «سفر بی‌بازگشت به مریخ»

از میان یکصد نفر انتخاب شده که به دور بعدی گزینش نخستین مسافران مریخ راه یافته‌اند، ۳ تن از آنان ایرانی هستند و امیدوارند که جزو نخستین گروهی باشند که به مریخ سفر می‌کنند.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، بنیاد هلندی «مارس وان» به عنوان مجری پروژه «سفر بی‌بازگشت به مریخ» اعلام کرد: از بین ۲۰۰ هزار نفری که آمادگی خود را برای سفر به کره مریخ اعلام کرده بودند، صد نفر انتخاب شدند که ۳ تن از آنان ایرانی هستند.

 

یکصد نفر انتخاب شده که به دور بعدی گزینش نخستین مسافران مریخ راه یافته‌اند، قرار است در دور نهایی به  ۲۴ نفر کاهش پیدا کرده و از سال ۲۰۲۵ هر ۲ یک بار ۴ تن از آنان به مریخ فرستاده شوند.

 

۳ تن از منتخبان فعلی ایرانی هستند و امیدوارند که به دور بعدی راه یافته و جزو نخستین گروهی باشند که به مریخ سفر می‌کنند. الهه نوری و صادق مدرسی ساکن ایران هستند و سعید قندهاری در اوکلند نیوزلند زندگی می‌کند.

 

این پروژه در سال ۲۰۱۱ کلید خورد و بر مبنای آن قرار است که آموزش فضانوردان در سال جاری میلادی آغاز شود.

 

به گفته برنامه ریزان «مارس وان» مسافران مریخ حدود ۸ ماه در راه خواهند بود. آنها در این مدت در کپسول بسیار کوچکی به سر می‌برند ولی پس از ورود به مریخ در مکانی ۵۰ متری زندگی خواهند کرد. آنها در مریخ به آب آشامیدنی دسترسی خواهند داشت و احتمال می‌رود که حتی قادر به کشت مواد خوراکی هم باشند.



آنچه که زندگی را در مریخ سخت خواهد کرد، قدرت جاذبه بسیار کم این کره و دمای ۱۲۵ درجه زیر صفر آن خواهد بود.



سفر به مریخ بی‌بازگشت خواهد بود اما کارشناسان «مارس وان» احتمال می‌دهند که در آینده امکان بازگشت مسافران مریخ به کره زمین امکان پذیر باشد.


صد نامزد فعلی که ۵۰ تن از آنان زن و ۵۰ نفر مرد هستند، از طریق ویدئو در آزمون سفر مریخ شرکت کرده‌اند.

 

سفر بی‌بازگشت به مریخ با انتقادات شدید کارشناسان فضایی روبرو شده است، زیرا به گفته آنان هنوز بخش زیادی از مشکلات فنی سفر ۲۳۰ میلیون کیلومتری برطرف نشده و امکان مرگ مسافران بسیار زیاد است. فضانورد آلمانی، ارنست مسراشمیت مسافران مریخ را «کماندوهای انتحاری» نامیده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار