کد خبر:۳۸۶۴۳۴

مشخصات آخرین ماهواره پرتاب شده ایرانی

ماهواره ایرانی «فجر» به عنوان اولين ماهواره‌ی بومی با دارا بودن ۱۰۰ درصد زيرسامانه‌هاي يك سامانه‌ فضايي شناخته می‌شود و بيانگر گام جهشي كشور در توسعه ماهواره‌های كوچك و عملياتي به عنوان نسل دوم ماهواره‌ اميد خواهد بود.

به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، چهارمین ماهواره بومی جمهوری اسلامی ایران را با نام «فجر»، با شعار الله اکبر و با رمز «یا محمد رسول الله» به فضا پرتاب و در مدار زمین قرار گرفت.

 

این ماهواره به عنوان اولين ماهواره‌ی بومی با دارا بودن ۱۰۰ درصد زيرسامانه‌هاي يك سامانه‌ فضايي (مخابرات، سازه، پيشرانه، كنترل وضعيت و موقعيت، كنترل حرارت، انرژي، مدیریت داده و فرمان) شناخته مي‌شود.

 

ماموریت‌های متنوع، پيچيده و در عين حال كاربردی ماهواره‌‌ «فجر» بيانگر گام جهشي كشور در توسعه ماهواره‌های كوچك و عملياتي به عنوان نسل دوم ماهواره‌ی اميد خواهد بود.

 

از لحاظ زمان‌بندی و اجرا، پروژه‌ی ماهواره‌ «فجر» از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار است. فرآیند طراحی تا ساخت اين ماهواره بسيار كوتاه بود که لبیک عملی به فرمایش فرماندهی معظم کل قوا برای تلاش مضاعف بوده است.

 

این در حالی است كه از نظر هزینه نیز تقریبا به همین میزان صرفه‌جویی شده است و اين نشانه‌اي بر بي‌ثمر نمودن تحريم‌هاي فراگیر فنی، سياسي و اقتصادي در چنين پروژه‌ی پيچيده‌اي است. از سویی دیگر تقریبا بسیجی از امکانات کشور در بخش فناورانه، بخش خصوصی و مراکز دانشگاهی صورت گرفته است که دریچه‌ جدیدی از انواع مأموریت‌های فضایی برای دانشمندان فضایی کشور می‌گشاید و می‌توان این مأموریت را راه‌گشاي پروژه‌هاي متنوعي در حوزه‌ی منظومه‌هاي ماهواره‌ايوحتي سفرهاي فضايي آینده دانست.

 

بي‌ثمر نمودن تحريم‌هاي شديد کشور در خصوص امكانات مورد نياز چنين پروژه‌ی پيچيده‌اي، بسيج امكانات كشور در سطح صاايران، وزارت دفاع، شركت‌هاي خصوصي، و مراكز علمي دانشگاهي، تثبيت و تعميق فرآيند بومي‌سازي ماهواره در كشور هم در سطح مهندسی سامانه و هم در سطح قطعه‌سازی و تحقق عملي راهبرد «هسته‌ دانا و شبكه‌ توانا» برخی از دستاوردهاي راهبردي پروژه‌ی ماهواره‌ی ملی «فجر» است.

 

همچنین صرفه‌جویی قابل ملاحظه در هزینه‌ها به‌رغم تحریم‌های کشور (تقريبا يك سوم قيمت‌هاي جهاني) و راه‌گشايی براي پروژه‌هاي متنوع آينده كشور در حوزه‌ منظومه‌هاي ماهواره‌اي و حتي سفرهاي فضايي نیز از دیگر دستاوردهاي پروژه‌ی ماهواره‌ی ملی «فجر» است.

 

مشخصات ماهواره‌ ملی فجر به شرح زیر است:

جرم:۵۲ كيلوگرم

شكل سازه: ۶ ضلعي

 

كنترل حرارت: غیر فعال به كمك عايق چند لايه حرارتي و پوشش فضايي

انرژي: صفحات خورشیدی بدنه‌اي و باتري‌هاي شارژپذير

 

پایداری: چرخان فعال

پرتابگر: سفیر ۱- ب

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۳
با سلام لطفا مشخصات کاملتری از ماهواره اعم از حد اکثر فاصله مداری و کیفیت دوربین و اطلاعات ارسالی و غیره بیان فر مایید
8
2
ناشناس
۲۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۲
اره
اینها مشخصات نیست عزیزان
لطفا کاملتر بگذارید
پربازدیدترین آخرین اخبار