به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، «شاواک بایف» نماینده حزب جمهوریخواه خلق در پارلمان ترکیه طی یک کنفرانس خبری در صحن پارلمان این کشور فاش کرد که طی سالهای گذشته ۵۰ هزار تروریست در چارچوب سیاستهای خصمانه دولت ترکیه علیه سوریه به ترکیه آمدهاند.
وی افزود: «سوال اساسی این است که این تروریستها که بیشتر آنها لیبیایی و چچنی هستند در کجا اقامت میکنند؟ هزینههای آنان را چه کسی میپردازد و چه تضمینی وجود دارد که این افراد تهدیدی برای امنیت کشور نباشند؟»
این نماینده پارلمان تاکید کرد: «گروه تروریستی داعش پس از شکست در عینالعرب (کوبانی) با اطلاع سازمان اطلاعات و ارتش ترکیه سلاحهای سنگین و مهمات خود را به ترکیه منتقل کردند.»
بایف ضمن ابراز شگفتی از «بیمبالاتی» دولت حزب عدالت و توسعه در حمایت از داعش و مسلح کردن این گروه تروریستی و پناه دادن به آنها و درمان زخمیهایشان گفت: «دولت ترکیه اعتباراتی را که برای پناه دادن به آوارگان سوری اختصاص داده شده است در اختیار تروریستهای داعش قرار میدهد.»
این نماینده پارلمان اضافه کرد: «دولت ترکیه جنایتهایی را که تروریستهای داعش مرتکب میشوند میبخشد و حتی تدابیری اتخاذ کرده تا زمینه پیوستن شهروندان ترکیه به سازمانهای تروریستی فراهم شود.»
وی از کابینه حزب عدالت و توسعه خواست اگر برای امنیت شهروندان ترکیه ارزشی قائل است قانونی تصویب کند که داعش را به عنوان سازمانی تروریستی بشناسد.
از سوی دیگر «چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه با بیان اینکه یادداشت تفاهم آموزش و تجهیز تروریستهای فعال در سوریه بین این کشور و آمریکا امضا شده است، اذعان کرد که «مبارزه با دولت سوریه» از اهداف اصلی این برنامه است!
وی مدعی شد که نیروهای آموزشدیده و مجهز شده از سوی ترکیه و آمریکا علیه داعش و نظام سوریه مبارزه خواهند کرد!
تحولات میدانی
مبارزان کرد سوریه روز پنجشنبه ۱۹ روستا را در حومه استان «الرقه» در شمال سوریه به تصرف درآوردند و بدین ترتیب شمار روستاهای آزاد شده توسط کردها به ۲۴۲ روستا رسید.
دیدهبان حقوق بشر سوریه که نزدیک به مخالفان سوری است اعلام کرد که مبارزان کرد اکنون فقط ۲۵ کیلومتر تا شهرک مرزی «تل ابیض» که استان الرقه را به مرز ترکیه متصل میکند، فاصله دارند.
در حومه شمالی حلب نیز ارتش سوریه عملیات خود را با هدف درهم شکستن محاصره دو شهرک شیعهنشین «نبل» و «الزهرا» ادامه داد و گروهی متشکل از ۵۰ افسر و سرباز از نیروهای ارتش موفق شدند محاصره این دو شهرک را به طور موقت درهم بشکنند و وارد این دو منطقه شوند.
منابع نظامی اما اعلام کردند که تروریستها تلاش زیادی دارند نگذارند ارتش سوریه این دو شهرک شیعهنشین را تصرف کند، اما ارتش سوریه همچنان به طور قدرتمند در این منطقه حضور دارد و پس از چهار سال محاصره این دو شهرک شکسته شده است.
پیروزیهای پی در پی نیروهای ارتش در دیگر مناطق عملیاتی از جمله «درعا»، «حمص»، «حماه» و دیگر مناطق سوریه موجب شده که تروریستها در جنوب سوریه یک اتاق عملیات مشترک به نام «قاسیون» برای فرار از شکستها تشکیل دهند.
تروریستها همچنین برای جبران شکستهای خود به هنگام عقبنشینی شهرها و روستاها را هدف حملات خمپارهای قرار میدهند.
منبع: کیهان