به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، مدت ها بود که عاشقان کشتی خصوصاً مردم فهیم و خوب و کشتی دوست کشورمان چشم انتظار رسیدن مسابقات کشتی فرنگی جام جهانی تهران بودند تا با حضور در ورزشگاه ۱۲ هزار نفری مجموعه ورزشی آزادی تهران شاهد هنرنمایی دلاور مردان کشتی فرنگی کشورمان و تشویق آن ها باشند تا باز هم جشن شادی و سرور قهرمانی را در این سالن به پا کنند.
چند صباحی مانده به این حضور، مراسم تجلیل از قهرمانان شرکت کننده در بازی های آسیایی اینچئون کره جنوبی با حضور رییس جمهور و پاداش به قهرمانان برگزار شد. با توجه به پاداش کم به مربیان، اعتراض مربیان چند فدراسیون مدال آور از جمله تیم های ملی کشتی بزرگسالان را در برداشت.
حسن بابک مدیر تیم های ملی کشتی فرنگی و احد پازاج سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان واکنش نشان داده و پرداخت مبلغ پاداش را توهین به شأن و جایگاه مربیان دانستند؛ به طوری که حسن بابک در مصاحبه ای اظهار داشت: هیچ قول قهرمانی در جام جهانی نمی دهیم!!
ستاره های تیم ملی کشتی همچون حمید سوریان، امید نوروزی، سعید عبدولی و قاسم رضایی اعلام کردند که در مسابقات حضور نخواهند داشت. سعید عبدولی اعلام کرده بود که آماده نیست ، اما کشتی میگیرد! به اردو نیامد. امید نوروزی که بیمار بود و زانوهایش آسیب دید. قاسم رضایی هم در روزهای پایانی اردو اظهار داشت از ناحیه کتف آسیب دیده و امکان حضورش در تیم ملی منتفی است. حمید سوریان هم در اردوها حضور داشت. حتی پس از اعلام اسامی تیم ملی کشتی فرنگی که نامی از این ستاره ها نبود، به خانه کشتی نیامد.
بنابر اظهارات بعضی از اعضای شورای فنی و کارشناسان حاضر در پیکار ها، این تیم می¬توانست بهتر ظاهر شود. با همان جوانان و بزرگسالان اگر در مقابل آذربایجان نفرات خوب چیده می شد، نتیجه دیگری به دست می آمد.
این پیکارها فرصتی را فراهم کرد که جوانان جویای نام در بزرگسالان آن هم در غیاب ستارگان، میل خواستن را نشان بدهند، تا جانشینان خلفی برای قهرمانان کشورمان باشند. جوانان با انگیزه ای همچون پیام بویری، رامین طاهری و محمد علی گرایی همراه سایر کشتی گیران با تجربه به مصاف حریفان رفتند.و نشان دادند پشتوانه های خوبی هستند.
از سوی دیگر شاید این تورنمنت تهدیدی بود برای کشتی که باید بیشتر به آن توجه نمود و ستاره ها را نباید نادیده گرفت.
* شکست در مقابل آذربایجان همه را شوکه کرد
بر اساس قرعه کشی اولین حریف ملی پوشان ما تیم آذربایجان بود؛ تیمی که مسئولینش در سال گذشته رایزنی کردند که به خاطر حفظ آبرویشان آنها را مراعات کنند و با امتیاز کمتری ملی پوشان ما به پیروزی برسند. اما همان با هدایت جمشید خیرآبادی دستیار قبلی محمد بنا، تیم تغییر کرده بود. از همه سرمایه های خوب خودمان با آذربایجان روبرو نشدیم و از همه پتانسیل خود استفاده نکردیم. بعضی از کشتی گیران هم بی انگیزه کشتی گرفتند و در حد انتظار نبودند!! درکشتی حبیب الله اخلاقی و رفیق حسیناف از آذربایجان در ۱۰ ثانیه به پایان اخلاقی جلو بود به یکباره ورق برگشت و خیلی بی رمق در خاک حریف نشست. قبل از اجرای فن پای حریف از تشک بیرون رفته بود و کادر فنی هیچ عکس العملی از خود نشان نداد که باعث تعجب کارشناسان بود و پس از این شکست بود که متأسفانه نفرات بعدی به غیر از مهدی علیاری، مجتبی کریم فر و بهنام مهدی زاده نیز خیلی راحت به زانو در آمدند و ضربه مهلکی بر پیکره تیم و تماشاگران مشتاق کشتی زدند و همه را نا امید کردند و غبار غم فضای سالن دوازده هزار نفری را فرا گرفت و دیدیم تماشاگران مشتاق در مسابقات رده بندی و فینال کمتر به ورزشگاه آمدند.
بدون شک شورای فنی باید در جلسات خود به بحث و تبادل نظر بپردازند تا با برطرف کردن مشکلات ونقاط ضعف، برای حضور پر موفقیت در میادین جهانی و المپیک اقدام کنند.
* ایران بهترین برگزار کننده مسابقات کشتی جام جهانی
رسول خادم رییس فدراسیون کشتی همراه سایر همکاران خود در تمام مسابقاتی که از مدت ها قبل برگزار شد نشان دادند که یکدست و یک پارچه و با اهدافی بلند جزو بهترین برگزار کنندگان در سطح دنیا هستند. نناد لالویج رییس اتحادیه جهانی کشتی که برای بار دوم به کشورمان سفر می کرد با شگفتی و تعجب سالن آماده شده را ملاحظه کرد.او یک دست مریزاد به رسول خادم و همکارانش اعلام کرد و گفت ایران یکی از کشورهایی است که بهترین برگزار کننده در مسابقات است که امیدوار است از سال ۲۰۱۸ میزبانی را به ایران بدهند.
* کادر فنی انتظارات را برآورده نکرد
درست است که تعدادی از کشتی گیران به دلایل مختلف کشتی نگرفته اند و حضور نداشتند، اما کادر فنی اشکال داشت. حسن بابک مدیر تیم های ملی کشتی فرنگی خود لباس مربیگری بر تن کرد و به همراه احد پازاج نقش کوچینگ را داشت. در این میان و در طول دیدارهای تیم ملی کشورمان با حریفان، نام ناصر نوربخش که سه کشتی گیر از شاگردانش در تیم ملی بودند در لیست بود اما اجازه کوچ به او ندادند که این یکی از اشکالات بزرگ بود.
* غیبت مسئولین وزارت ورزش و جوانان در اختتامیه
هنگام برگزاری دیدارهای رده بندی و فینال از مسئولین وزارت ورزش و جوانان هیچ خبری نبود حال به چه علتی، معلوم نشد.
* جایزه ۱۰۰ هزار دلاری
از سوی فدراسیون کشتی جمهوری اسلامی ایران مبلغ ۱۰۰ هزار دلار برای قهرمان اول تا سوم در نظر گرفته شده بود. تیم اول ۵۰ هزار دلار، تیم دوم ۳۰ هزار دلار و تیم سوم ۲۰ هزار دلار بود. هرچند دست ملی پوشان ایران از دلارهای بیشتر خالی ماند، اما امیدواریم همین جوایز انگیزه تیم ها را بالا ببرد.
* تجلیل از تورج لارودی پیشکسوت عرصه خبر
پس از پایان مصاحبه مطبوعاتی ننادلالویچ رییس اتحادیه کشتی دنیا از تورج لارودی پیشکسوت عرصه خبر تجلیل به عمل آمد و ضمن اهدای هدایایی که از سوی فدراسیون تهیه شده بود، لالوویچ یک بج این اتحادیه را به لارودی هدیه کرد.
* خیرآبادی در آرزوی هدایت ایران
جمشید خیرآبادی سرمربی ایرانی تیم ملی کشتی فرنگی آذربایجان گفت: با حمایت و تشویقهایی که تماشاگران حاضر در سالن از من داشتند، به ایرانی بودنم افتخار کردم. قهرمانی شادترین لحظه زندگی من است و خیلی خوشحالم، اما پس از پیروزی مقابل ایران خوشحال نبودم؛ هرچند که از کارم راضی بودم؛ چرا که نتیجه برنامههایی که در این سالها برای موفقیت کشتی آذربایجان کشیده بودم را دیدم.
سرمربی ایرانی تیم ملی کشتی فرنگی آذربایجان درباره تشویق تماشاگران حاضر در سالن، گفت: از حمایت تماشاگران تشکر میکنم و به ایرانی بودنم افتخار کردم زمانی که در ورزشگاه دور افتخار زدم اشک شوق ریختم.
خیرآبادی در خصوص اینکه اگر پیشنهاد سرمربیگری تیم ملی کشتی ایران به او شود، آیا قبول خواهد کرد، گفت: بزرگترین آرزوی زندگی من هدایت تیم ملی کشتی ایران است و هر زمان که لازم باشد به عنوان سرباز این مملکت در خدمت ایران هستم اما قرارداد من تا المپیک برزیل با آذربایجان تمدید شد و در این صورت باید موافقت آنها را جلب کنم.
وی ادامه داد: ایران بزرگترین مربیان جهان را دارد. حسن بابک و احد پازاج و سایر مربیان تیم ملی اساتید بزرگی در کشتی فرنگی هستند که من از آنها درس یاد گرفتم.
* رونمایی از کتاب زندگی قهرمانان کشتی المپیک
این کتاب نفیس در دو جلد به داستان قهرمانان کشتی در المپیک (۱۸۸۶ تا ۱۹۷۲ و ۱۹۷۶ تا ۲۰۱۲) اختصاص دارد.
نویسنده این کتاب صدرالدین کاظمی از کارشناسان کشتی است و در این کتاب زندگی نامه و افتخارات تمامی قهرمانان کشتی آزاد و فرنگی المپیک به تفکیک به رشته تحریر درآمده است.
این کتاب توسط انتشارات نشر بهبود در دو جلد نفیس چاپ شده و در کتاب فروشی ها در دسترس علاقمندان به ورزش ملی کشور می باشد.
این کتاب ارزشمند با حضور رئیس اتحادیه جهانی کشتی، علیرضا حیدری نایب رئیس فدارسیون و قهرمان جهان و المپیک، دکتر شهید زاده مدیرعامل بانک کشاروزی و صدرالدین کاظمی نویسنده این کتاب، پیش از رقابت های فینال جام جهانی کشتی فرنگی ۲۰۱۵ رونمایی شد.