به گزارش خبرنگار سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو» ؛ محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران که شب گذشته و پس از پایان رایزنیهای هستهای در ژنو به منظور دیدار و گفتوگو با مقامات عراقی راهی عراق شد، بامداد امروز (سهشنبه) وارد نجف اشرف شد و پس از زیارت حرم مولای متقیان علی (ع) به کربلای معلی رفت و از آنجا به بغداد سفر کرد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بدو ورود به بغداد، روابط دو کشور را بسیار ویژه خواند. وی در گفتوگو با واحد مرکزی خبر بر اهتمام سران و مسئولان بلندپایه ایران و عراق برای تقویت و گسترش روابط در بالاترین سطوح تاکید کرد.
ظریف با اشاره به تهدیدهای مشترک علیه دو کشور همچون افراط گرایی، فرقه گرایی و تروریسم تصریح کرد: دو طرف به تبادل نظرهای سیاسی، نیاز داریم.
وی افزود: با توجه به ناامنیهایی که از جانب تروریسم در عراق وجود دارد، همکاری و تبادل نظرهای مداوم بین دو طرف ضروری است.
ظریف گفتوگو درباره همکاریهای دو کشور در بخش کنسولی را از دیگر اهداف این سفر برشمرد و گفت: در صدد فرآهم کردن تسهیلات بیشتر برای تردد شهروندان دو کشور هستیم.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: در این سفر همچنین در خصوص دیگر موضوعات مشترک از جمله مسائل مرزی و سیاسی با مسئولان عراق گفتوگو خواهیم کرد.
ظریف پس از ورود به بغداد با ابراهیم جعفری در محل وزارت خارجه عراق دیدار و در خصوص گسترش مناسبات دوجانبه و تحولات منطقهای و بینالمللی به گفتوگو پرداخت.
وی همچنین به همراه جعفری یادداشت تفاهم لغو رواید گذرنامههای سیاسی و خدمت بین جمهوری اسلامی ایران و عراق را در راستای تقویت و گسترش مناسبات دوجانبه دو کشور امضا کرد. براساس این یادداشت تفاهم، دارندگان گذرنامههای سیاسی و خدمت ایران و عراق نیازی به اخذ روادید ورود، ترانزیت، خروج و اقامت موقت در خاک یکدیگر را ندارند و اعتبار این یاداشت تفاهم نیز نامحدود اعلام شد.
ظریف پس از آن در نشست خبری مشترک با ابراهیم جعفری حضور یافت و گفت:ما در مقابله با تروریسم کور و وحشیانه داعش، اولین کشوری بودیم که به یاری برادران و خواهران در عراق شتافتیم و این را وظیفه همسایگی دانسته و میدانیم.
وزیر خارجه ایران اضافه کرد: معتقدیم مقابله با گروههایی که علیه امنیت عراق کار میکنند بیش از هر چیز باید یک حرکت عراقی باشد و همه باید در خدمت مردم و دولت عراق باشد.
وی افزود: دولت عراق باید نقطه تمرکز این حرکت باشد و ما همواره در کنار حکومت عراق خواهیم بود. ابراهیم جعفری نیز در این نشست خبری گفت: زمانی ائتلاف بینالمللی تشکیل شد، جمهوری اسلامی ایران به ما کمکهای زیادی کرد چه به لحاظ انسانی و چه ابعاد دیگر.
وزیر خارجه عراق همچنین عنوان کرد: عراق این توانایی را دارد که به لحاظ نظامی عملیات علیه داعش را مدیریت کند و منتظریم لحظه نهایی فرا برسد. از همه تقاضا داریم که به ما کمک کنند، ولی در امور داخلی عراق دخالتی نشود، اطلاعات بدهند، حمایت لجستیک و حتی حمایت امنیتی و نظامی داشته باشند. این به ما در مبارزه با تروریسم و تروریستهایی که در عراق حضور دارند و در برخی مناطق هستند، کمک میکند. اما حمایت از عراق بدین معنا نخواهد بود که نیروی نظامی و پیاده نظام به عراق اعزام کنند.
وی افزود: ارتش و نیروهای مسلح عراق این توانایی را دارند که در کنار نیروهای مردمی و در مسیر مبارزه با تروریسم این صحنه جنگ را مدیریت کنند.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی همچنین با حیدر العبادی نخستوزیر عراق دیدار و گفتوگو کرد.
این چهارمین سفر وزیر خارجه کشورمان به عراق پس از تصدی این سمت است.
ظریف پس از شروع به کار دولت جدید عراق به ریاست حیدر العبادی در اوایل شهریور ماه نیز سفری به عراق داشت و از آنجا هم به اربیل و سلیمانیه رفت. رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران سال گذشته پس از تصدی این سمت در اولین سفر خارجیاش به بغداد رفت.
ظریف همچنین اواخر دی ماه سال گذشته (۱۳۹۲) در سفری به منطقه به عراق نیز رفت و با مقامات این کشور دیدار و گفتوگو کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران پس از سفری یک روز به بغداد امشب به تهران بازمیگردد.