به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، سال های گذشته واژه طلاق به قدری ترسناک بود که کمتر کسی پیدا می شد که تن به طلاق دهد. در گذشته زوجین به هر قیمتی شده بود زندگی مشترکشان را حفظ می کردند. ترس از بیوه شدن در خانم ها و ترس تنها شدن در آقایان باعث می شد که مشکلات زندگی مشترکشان را به هر طریقی که ممکن بود، حل کنند. آن روزها طلاق ها کمتر و تعهد نسبت به ادامه زندگی زناشویی بیشتر بود.
در واقع هر فردی که طلاق می گیرد یا با تمام شرایط بد زندگی مشترکش به زندگی در کنار همسرش ادامه می دهد و طلاق نمی گیرد، در واقع زندگی بهتر را انتخاب کرده است. مثلا در گذشته زوجین در خانه بختشان شرایط بهتری داشتند تا در خانه پدری و مانند امروزی ها راه رسیدن به زندگی ایده آل را شانه خالی کردن از مسئولیت ها نمی دیدند.
کسانی که رای انتخاب اشتباهشان جشن می گیرند
در گذشته خانواده ها هم هر راهی برای اینکه زندگی فرزندشان به طلاق منجر نشود را امتحان می کردند. زمانی که رابطه فرزندشان منجر به طلاق هم می شد سعی بر پنهان کردن آن داشتند و از به زبان آوردن این جمله که "فرزندم طلاق گرفته است" امتناع می کردند اما امروزه مردم آشکارا درباره آن صحبت می کنند و حتی برخی خانواده ها فروپاشی زندگی فرزندشان را جشن می گیرند و در آن شاید بیشتر از مراسم عروسی فرزندشان هزینه می کنند! جشنی که نادیده گرفته شدن هویت واقعی و فرهنگ ملی ما در آن نمایان است و نشانی از بیراهه رفتن دارد. جشنی که در آن همه مهمان ها می خندند و شادی می کنند! مهمان ها با گل و شیرینی وارد می شوند و با خنده ای که بر لبانشان است به فردی که طلاق گرفته است تبریک می گویند!
برخی خانواده ها این روزها از طلاق فرزندشان اصلا ناراحت نیستند بلکه "جشن طلاق" را به منظور جشن آزادی فرزندشان برپا می کنند. به عقیده این دسته از خانواده ها اعتقاد به نفس فرد برای ادامه زندگی بالا می رود! آنها معتقدند که هر چند فروپاشی زندگی ناراحت کننده است اما با غصه خوردن که مشکلی حل نمی شود، پس برای به آرامش رسیدن جشن می گیرند!
همه داستان اینجا تمام نمی شود، خانواده فردی که طلاق گرفته است پس از تمام شدن جشن طلاق، فرزندشان را به یک سفر خارج از کشور می فرستند تا او بداند زندگی همچنان جاریست!
این مراسم نیز رسم و رسوم خاص خود را دارد؛ از کارت دعوت برای تشریف فرمایی مهمان ها گرفته تا کیک مخصوص به خود و چکش گل کاری شده! کاربرد چکش در این مراسم این است که حلقه ازدواج فرد با آن خورد می شود و پس از آن تمام مهمان ها برایش دست می زنند و تشویقش می کنند!
گزارش رویترز از رواج "جشن طلاق" در ایران
خبرگزاری رویترز در گزارشی به رواج یک پدیده "جشن طلاق" در ایران پرداخته و نوشته است: زمانی ازدواج و مراسم های عروسی، مهم ترین کارکرد خانواده های ایرانی بود، اما این روزها در تهران و برخی دیگر از شهرهای ایران پدیده ای جدید با نام "جشن طلاق" در حال گسترش است.
رویترز در ادامه نوشته است: ظهور پدیده ای به نام جشن طلاق در جامعه ایران نشانگر افزایش غیر قابل انکار پدیده طلاق در این کشور است. طبق آمارهای رسمی از سال 2006 همه ساله شاهد افزایش 1 و نیم درصدی طلاق در جامعه ایران بوده ایم به نحوی که بر اساس آمار رسمی در ایران هم اکنون بیش از 20 درصد از ازدواج ها در این کشور به طلاق ختم می شود.
80 درصد کسانی که طلاق می گیرند، پشیمان می شوند
در دنیای امروز ازدواج وسیله ای برای سلامت فیزیکی، روانی و خوشبختی بوده که منجر به رشد و تکامل زوجین می شود. اگر کسی فکر کند که این سه موضوع در زندگیش وجود ندارد طلاق گرفتن برایش امری عادی منجر می شود.
بر اساس آمار مشخص شده که حدود 40 درصد مردم از ازدواج اول و بیش از 80 درصد از ازدواج دوم ناراضی هستند. بیش از 80 درصد کسانی که از همسر خود جدا می شوند، حداکثر تا 3 سال بعد از جدایی به این نتیجه می رسند که اشتباه کرده و نباید جدا می شدند.
طلاق دیگر تابو نیست
بر اساس نظر کارشناسان دلیل غالب طلاق ها در ایران مسایلی چون خشونت های فیزیکی و اعتیاد است، اما کارشناسان معتقدند افزایش طلاق در سال های گذشته عوامل دیگری ناشی از تغییرات اساسی در جامعه ایرانی نیز دارد.
حمید رضا جلایی پور استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران در این باره می گوید: افزایش طلاق در ایران می تواند به موضوع افزایش فردگرایی در جامعه ایرانی نیز مربوط باشد. زن های ایرانی در مقایسه با گذشته تحصیلکرده تر و به لحاظ درآمدی مستقل تر هستند از این رو اگر از زندگی مشترک شان احساس خوبی نداشته باشند می توانند به راحتی جدا شوند چون این مساله دیگر تابو نیست.
منبع:فردا