به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، فناوران و متخصصان حوزه دامپزشکی با کمک دانشمندان داروهای گیاهی کشور موفق شدند، ۱۰ داروی گیاهی در صنعت دام و طیور کشور تولید کنند.
آنتی بیوفین
داروی «آنتی بیوفین» از بین برنده عفونت و زخمهای دهانی ناشی از بیماری تب برفکی است. این بیماری حدوداً سالی ۱۰۰ میلیارد تومان به دامداران ما خسارت وارد میکند. اما دانشمندان ما محصول ارزشمندی را ساختهاند که جلوی تب برفکی را میگیرد. این دارو باعث میشود دام بتواند دوره تب برفکی را سپری کند.
پماد آنتی ماستیس
این دارو مخصوص التیام زخم و از بین برنده عفونتهای سطعی و زیرجلدی پستان دام است. حدود ۸ درصد در این بیماری کاهش شیر به وجود میآید. پیش از این ۲۷ میلیون دلار از این پماد و مشابه وارد میشده است. امیدواریم با تولید این پماد کمکی به دامداران کرده باشیم.
پماد تزریقی آنتی ماستین
داروی بعدی «پماد تزریقی آنتی ماستین» است. این پماد از بین برنده عفونتهای داخلی و عمیق پستان دام است. این بیماری حدود ۱۳ و نیم درصد از تولید شیر دامی کشور میکاهد. همچنین امید است این محصول هم صادرات داشته باشد و هم از خروج ارز جلوگیری کند.
پودر ایمونوفین
داروی چهارم «پودر ایمونوفین» است و تقویت کننده سیستم امینی طیور است. گیاه تولید کننده این دارو تنها در کشور ما یافت میشود. بعد از اینکه این پودر تولید و در نمونههای شاهد دام و طیور امتحان شد، افزایش ضریب تبدیل در آن مشاهده شد.
زمانی که ۳ درصد افزایش ضریب تبدیل وجود دارد، یعنی یک دامدار اگر قرار از طی ۲۵ روز هزار کیلو از دام شیر بگیرد، ۳۰ کیلو اضافهتر دریافت میکند. این ۳۰ کیلو باعث میشود بخش عمدهای از هزینه نگهداری دام و بخش ۹۰ درصدی از هزینههای دارویی را پوشش دهد.
پودر توکسین بایندر
پنجمین دارو «پودر توکسین بایندر» و جذب کننده انواع توکسینها ویژه دام و طیور است. سالیانه ۱۸ و نیم میلیون دلار به واسطه واردات این محصول از کشور ارزبری میشود. با تولید این دارو امیدواریم نه تنها از واردات آن جلوگیری شود، بلکه صادرات هم داشته باشیم.
دایجستوفین
ششمین دارو «دایجستوفین» است. این دارو یک محلول خوراکی برای تقویت دستگاه گوارش دام و طیور است. واردات این دارو سالیانه ۴۰ میلیون دلار است که به صورت مواد اولیه وارد میشود. بخشی از این واردات به صورت مواد اولیه است که تبدیل به داروی شیمیایی میشود. شیمیایی بودن این مواد از طریق دام به انسان انتقال داده میشود.
شرکت پارس ایمن دارو، که یکی از شرکتهای دانش بنیان ستاد گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی است، حدود ۵ سال روی تولید این دارو تحقیقات داشته است.
آنتی کوکسیدیوز
هفتمین دارو «آنتی کوکسیدیوز» است. این پودر خوراکی، تصفیه کننده کبد ویژه دام و طیور است. حدود ۱۱ درصد کل تولید واردات دارویی کشور، داروی ضد کوکسیدیوز است. داروهای مشابه شیمیایی برای انسان خطر ماندگاری بسیار بالایی دارد. این ماندگاری دارو در گوشت، مرغ و شیر برای انسان بسیار خطرناک است.
این دارو به علت کاملاً گیاهی بودن بدون هیچ گونه عوارض و ماندگار مضر است.
لایروفین
داروی بعدی که محلول خوراکی تصفیه کننده کبد ویژه دام و طیور است «لایروفین» نام دارد. این دارو در سبد محصولات بسیار استراتژیک است. زمانی که یک دام دچار بیماری تصفیه خون و کبد میشود، جلوی رشد آن گرفته میشود. بیماریهای مختلف انگلی به حیوان هجوم میآورد.
این باعث میشود اگر تولید یک گوساله باید به یک تن برسد، متاسفانه به خاطر عدم تصفیه درست و عدم کارکرد درست کبد، بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ کیلو بیشتر وزن نخواهد گرفت. این یعنی ۳۰ درصد به صنعت تولید گوشت و پروتئین کشور کمک خواهد شد.
محلول بیوهربال
داروی بعدی «محلول بیوهربال» است. کاربرد این محلول خوراکی تقویت کنندگی اشتهاست. محلول بیوهربال ضمن اینکه بازده ضریب تبدیل را در دام و طیور بالا میبرد، میتواند در زمینههای مختلف کمکی برای افزایش ضریب تبدیل باشد. حسن این دارو این است که به صورت سنتی دام با بیماریها مقابله میکند.
سال گذشته پودر این محصول تولید شده بود و از سازمان جهانی خواربار ملل متحد فائو مدال دریافت کرد. این امیدواری وجود دارد که امسال این محصول هم کاندیدا فائو شود و هم به عنوان یک محصول ارزشمند به ثبت برسد.
ویتاژن
آخرین محصول از داروهای گیاهان دارویی ویژه دام و طیور ژل خوراکی «ویتاژن» است. ویتاژن مخصوص جوجههای یک روزه است. برای جوجه کشی سیستم هچری وجود دارد. در سیستم هچری این اتفاق افتاده است که یک جوجه امروز به دنیا میآید، یک جوجه ۷ ساعت بعد، یک جوجه ۱۴ ساعت بعد. همه اینها باید در هچری بمانند، یک جا بارگیری شده و به شهرستان بروند.
ویتاژن یک محصول کاملاً سالم است. محصولی است که موجب میشود هم مواد معدنی و هم مواد ویتامینه از روز اول به جوجه برسد. به این صورت جلوی تلفات جوجه گرفته میشود.