به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اغلب داروهای گیاهی به عنوان موادی طبیعی و ایمن وارد بازار میشوند اما از آنجایی که این داروها تحت مطالعه و آزمایش قرار دارند و هنوز مورد تایید نیستند مصرف آ»ها میتواند برای سلامتی خطراتی به همراه داشته باشد.
«گرازیانو اوندی» از دانشگاه sacred heart در میلان ایتالیا، گفت: مصرف داروهای گیاهی میتواند به شدت پیامدهای منفی داروهایی داشته باشد که مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکاست. این داروها برخلاف داروهای متداول در بررسیهای کلینیکی مورد آزمایش قرار نمیگیرد و به همین دلیل دانش کافی در مورد کارآیی و خطرات این داروها وجود ندارد.
در فوریه سال 2015 نتایج مطالعه انجام شده در آمریکا نشان داد 80 درصد مکملهای گیاهی آزمایش شده، حاوی ترکیبهایی که روی بسته آنها حک شده نیستند.
وندی افزود: برای مثال اطلاعات محدودی در مورد تاثیر قره قاط (cranberry) در پیشگیری از عفونتهای مجاری ادراری در زنان وجود دارد و این شواهد هم قطعی نیست و برای تایید تاثیرات آن لازم است تحقیقات بیشتری انجام شود. همچنین تاثیر دیگر داروهای گیاهی که به طور متداول مورد استفاده قرار دارند هم تایید نشده است.
همچنین خطرات ناشی از برخی داروهای گیاهی میتواند جدی باشد. به طور مثال مصرف ریشه گونه گیاهی «کاواکاوا» برای حفظ آرامش و رفع بیخوابی توصیه میشود هر چند میتواند در برخی افراد آسیبدیدگی کبدی را دنبال داشته باشد. علاوه بر این دیگر عوارض جانبی داروهای گیاهی شامل آلرژی، حالت تهوع، استفراغ و حتی تشنج میشود.
به گزارش مجله «لایوساینس»، در برخی موارد مصرف همزمان داروهای گیاهی در کنار دیگر داروهای متداول، تداخل ایجاد میکند و تاثیرگذاری داروهای اصلی را از بین میبرد.