آخرین اخبار:
کد خبر:۴۴۸۰۰۵
استاد طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان: 

برای جلوگیری از آلزایمز رژیم غذایی مشخصی را دنبال کنید

استاد طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: افرادی که دچار بیماری آلزایمر و فراموشی شده‌اند، مصرف برخی از مواد غذایی مانند مغز بادام، فندق، نارگیل و گردو، انجیر خشک و مویز سرخ را در برنامه غذایی خود داشته باشند. 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از کرمان؛ هاله تاج الدینی استاد دانشکدهٔ طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در جمع خبرنگاران در رابطه با پیشگیری از بیماری الزایمر با طب سنتی گفت: میزان بروز اختلال آلزایمر به شکل هشداردهنده ‎ای در حال افزایش در تمامی جهان است و به عنوان یک دغدغه اجتماعی در بسیاری از کشور‌ها است. 


وی ادامه داد: غذا خوردن تنها باید هنگامی صورت گیرد که معده و روده باریک از غذای قبلی خالی شده باشد و احساس گرسنگی به فرد روی دهد. در این هنگام باید پیش از احساس سیری کامل دست از غذا کشید. 


استاد دانشکده طب سنتی کرمان با تاکید بر عدم مداومت بر مصرف یک نوع غذا، بیان داشت: انواع غذا‌ها باید در رژیم غذایی فرد باشد؛ زیرا مداومت بر خوردن یک نوع غذا عامل بیماری است. 


وی ادامه داد: باید از فعالیت بدنی شدید یا حالات روانی شدید پس از خوردن غذا پرهیز کرد؛ زیرا این موارد سبب اختلال در هضم غذا می‌شوند. 


تاج الدینی با بیان اینکه پیاده روی سبک به خصوص بعد از وعده ناهار به هضم غذا کمک می‌کند، بیان داشت: پرهیز از نوشیدن آب همراه یا بلافاصله پس از غذا، توجه به وعده‌های غذایی در فصول مختلف از دیگر مواردی است که باید رعایت شود. 


وی در مورد پرهیز غذایی در دوران سالمندی گفت: سالمندان از خوردن غذاهای سودا‌زا مانند عدس، بادمجان، گوشت گاو، گوشت خشک شده، غذا‌های شور یا نمک سود و غذاهای بلغم‌زا مانند ماهی، هندوانه، و خیار پرهیز کنند. 


استاد دانشکده طب سنتی کرمان توصیه کرد: افرادی که دچار بیماری آلزایمر و فراموشی شده‌اند مصرف برخی از مواد غذایی مانند مغز بادام، فندق، نارگیل و گردو، انجیر خشک و مویز سرخ در برنامه غذایی خود داشته باشند. 


این عضو هیات علمی دانشگاه، درباره عوامل ایجاد کننده نسیان (فراموشی) گفت: اطبا طب سنتی از یکسری خوردنی ‎‌ها  و نوشیدنی ‎‌ها ‎ به عنوان عوامل ایجاد ‎کننده نسیان (فراموشی) نام برده‌اند. 


وی ادامه داد: مصرف زیاد پیاز، خوردن نوع سیب ترش، زیاده ‎روی در مصرف گشنیز، باقلا، قارچ، لوبیا، سیر و کلم در کتب طب سنتی به عنوان عوامل ایجاد نسیان یاد شده است و پرهیز از آن‌ها را برای بیماران مبتلا به آلزایمر توصیه می‌شود. 


استاد دانشکده طب سنتی کرمان اضافه کرد: خوردن مغز سر گوسفند را جمعی از اطبا، از عوامل ایجاد کننده فراموشی دانسته‌اند. 


تاج الدینی درباره نوشیدنی‌هایی که باعث فراموشی می‌شوند، گفت: زیاده ‎روی در مصرف آب سرد از مضر‌ترین چیز‌ها برای ایجاد فراموشی است و ما پرهیز از آب سرد را در افراد مبتلا به آلزایمر گوشزد می‌کنیم. 


وی رابطه بین ورزش و فراموشی را اینگونه بیان کرد و گفت: برای پیشگیری از نسیان (فراموشی) پیاده ‎روی و ورزش سبک مانند حرکت دادن دست‌ها و پا‌ها توصیه می‌شود و از انجام ورزش ‎های سنگین و خسته ‎کننده پرهیز کنید. 


استاد دانشکده طب سنتی کرمان خاطرنشان کرد: افزایش فعالیت ‎های مغزی با کمک خواندن، حفظ کردن و به یادآوردن مطالب، این فعالیت‌ها به منزله «ورزش مغز» در نظر گرفته شده است و از مواردی است که برای جلوگیری از نسیان مفید است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار