به گزارش گروه اشتغال «خبرگزاری دانشجو»، سیدمحمد بطحایی در بخش دوم سخنان خود در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره فوق العاده شغل معلمان اظهار کرد: فوق العاده شغل در آموزش و پرورش با حفظ چارچوب خدمات کشوری تفاوتی با سایر کارکنان دارد که این تفاوت ناشی از بند ۵ ماده ۶۸ قانون است.
وی افزود: با آغاز سال تحصیلی جاری به تدریج به این سمت رفته ایم که از حداکثر امکان بند ۵ ماده ۶۸ استفاده کنیم و از یک ماه و نیم پیش ، آموزگاران ما در آموزش و پرورش از این مزایا استفاده می کنند و مابقی کارکنان در ماه آینده فوق العاده شغل خواهند گرفت و ظرف ایام باقیمانده مشکل فوق العاده شغل همکاران ما حل خواهد شد.
وی درباره رتبه بندی فرهنگیان اظهار کرد: رتبه بندی فرهنگیان در دستور کار دولت باید قرار گیرد و اگر به تصویب برسد هر معلمی بتواند امتیازات زیادی بگیرد و در رتبه یک قرار گیرد از فوق العاده شغل بیشتری استفاده می کند.
وی ادامه داد: رتبه بندی فرهنگیان کیفیت را ارتقا می دهد و در حقیقت معلمان باید در حوزه های علمی و پژوهشی تلاش کنند تا در یکی از ۴ رتبه معلمان قرار گیرند.
بطحایی یادآور شد: اما هنوز مشخص نیست فرهنگیان دارای چه مدارکی می توانند در رتبه بندی قرار گیرند و این مساله مشروط به آیین نامه مصوب هیات دولت است اما اگر فرهنگی ای در رتبه یک قرار گیرد ۷۰ درصد فوق العاده شغل اش افزایش می یابد.
وی تاکید کرد: با گشایشی که در بودجه سال ۹۴ قرار است اتفاق بیفتد مزایا و امور رفاهی فرهنگیان و کارمندان نسبت به سال گذشته افزایش می یابد.
بطحایی درباره مطالبات فرهنگیان تصریح کرد: امیدواریم بخش دیگری از مطالبات فرهنگیان تا هفته آینده پرداخت شود اما بیشترین میزان مطالبه فرهنگیان مربوط به پاداش بازنشستگی فرهنگیان است که حدود یک هزار میلیارد تومان بدهکار هستیم انشاءالله در اوایل سال آینده در هفته معلم پرداخت کنیم.
وی با بیان اینکه در پرداخت حق بیمه دولت برای بیمه طلایی چند ماه عقب هستیم که باید پرداخت شود تصریح کرد: بخشی دیگر از بدهکاری های ما مربوط به حقوق حق التدریس ها، حق الزحمه امتحانات، ماموریت ها، مرخصی و اضافه کاری کارکنان است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره استخدام مربیان پیش دبستانی اظهار کرد: استخدام پیش دبستانی در گرو ردیف های استخدامی است که سازمان مدیریت باید ارائه دهد و استدلال این سازمان این است که مجلس به ما گفته چگونه سهمیه بدهیم و سهمیه استخدامی آموزش و پرورش در سال ۹۰ و ۹۱ استفاده شده است و ما نمی توانیم دیگر سهمیه استخدام دهیم.
معاون توسعه و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: سازمان مدیریت موافقت ضمنی ای با مجوز استخدام ۵ هزار نیرو در آموزش و پرورش کرده است که طی یک فراخوان عمومی و برگزاری یک آزمون، آموزش و پرورش نیرو جذب می کند.
وی افزود: مربیان پیش دبستانی در استخدام آموزش و پرورش در اولویت هستند و فرهنگیان پس از استخدام در آموزش و پرورش یک سال دوره را در دانشگاه فرهنگیان می گذرانند.
بطحایی تاکید کرد: آموزش و پرورش هیچ سهمیه استخدامی در سال ۹۴ ندارد اما طبق اساسنامه دانشگاه فرهنگیان می توانیم ۵ هزار نیرو از فارغ التحصیلان سایر دانشگاه ها استخدام کنیم.
وی درباره انتقادهایی که درخصوص ارائه وام ۵ میلیونی وجود دارد اظهار کرد: وام ۵ میلیونی برای ۲۵۰ هزار فرهنگی در نظر گرفته شده است که در دیگر نهادها این مساله به هیچ عنوان وجود ندارد و بانک ملی ظرف ۲ ماه نهایت همکاری را با آموزش و پرورش در ارائه وام کرده است.
بطحایی در پاسخ به پرسشی که ۸۰ درصد دانش آموزان در امتحانات نهایی با میانگین معدل ۱۲ قبول شده اند و همیشه مسایل مالی نباید در نظر گرفته شود چراکه آموزش با این آمار کیفیت خیلی پایینی دارد اظهار کرد: باید به سمت کیفیت حرکت کنیم.
وی افزود: ما به دلیل محدودیت های مالی نمی توانیم آموزش ضمن خدمت با کیفیت برگزار کنیم و به فرهنگیان بگوییم آنچه را که ۲۰ سال پیش یاد گرفته اید با دانش آموزانی که در این ۲۰ سال اخیر هستند فرق دارد و یکی از چالش های جدی امروز در مدرسه یادگیری مهارت ها است و مسائل مادی در این زمینه تاثیرگذار است.
وی درباره اجرای طرح ورود تبلیغات به مدارس تصریح کرد: مدرسه جایی نیست که تبلیغات چیپس و پفک بر در و دیوارش چسبانده شود چراکه یک تاثیر سوءیادگیری دارد اما ما می خواهیم با یک نگاه اقتصادی از منابعی که داریم با رعایت اصول استفاده بهینه کنیم.
منبع: مهر