کد خبر:۳۹۶۰۵۷

رقابت سياسی به اين مجلس راه ندارد

انتظار جامعه و دلسوزان نظام آن است كه برخي از بزرگان مجلس خبرگان از گذشته درس گرفته و اسير بازي‌ها و تحركات حزبي-جناحي يك جريان خاص سياسي نشده و در تصميمات خود جوانب احتياط را بيشتر از گذشته نگه دارند.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، با مرور كارنامه طيف تجديدنظرطلبان طي  سال‌هاي اخير مي‌توان گفت، تبديل هر «انتخاباتي» به يك چالش سياسي جزء‌لاينفك فعاليت‌هاي اين جماعت است، آنگونه كه ماه‌ها و هفته‌هاي قبل از هر انتخاباتي، شخصيت‌ها و رسانه‌هاي اين جريان بدون در نظر گرفتن اولويت‌هاي كشور و مشكلات مردم فضاي كشور را به سمت مسائل غير ضروري پيش مي‌برند.


 نمونه آخر  و البته عيني آن را بايد موضوع انتخاب رئيس مجلس خبرگان دانست كه روز گذشته برگزار شد و نهايتا آيت‌الله محمد يزدي در رقابت با آيت‌الله هاشمي رفسنجاني با اختلاف 23 رأي توانست رياست اين مجلس را دراختيار بگيرد. 


رئيس مجلس خبرگان در حالي ديروز معرفي شد كه جماعت تجديدنظرطلب درست از يك ماه پيش تلاش كردند تا با حركتي هماهنگ و هدفمند انتخابات رئيس اين دوره خبرگان را يك تقابل سياسي و جناحي ترسيم و با خط متوالي و متراكم رسانه‌اي خود از آن بهره برداري حزبي كنند.  آن هم در شرايطي كه موضوع اصلي كشور مباحثي مانند كاهش تورم، اشتغالزايي و جلوگيري از افزايش روزافزون قيمت و همچنين بهبود وضعيت اقتصادي و معيشتي جامعه است. اين دسته سياسي تلاش كرد با برجسته‌سازي مسائلي مانند توافق كلي هسته‌اي يا برگزاري انتخابات رياست مجلس خبرگان افكار عمومي را از موضوعات اصلي منحرف كند و درگير مسائل دسته‌چندم سازد.


 مرور مواضع وابستگان به طيف تجديدنظرطب طي هفته‌هاي اخير به خوبي نشان مي‌دهد كه «جناحي كردن اين انتخاب» ‌ هدف عمده آنها بوده، هدفي كه با مشخص شدن نتيجه انتخابات روز گذشته رنگ تحقق به خود نگرفت و شكستي ديگر را در پرونده جريان مورد اشاره درج نمود.



تلخي شكست اخير را زماني مي‌توان بهتر درك كرد كه نيم نگاهي به صفحات و مطالب روزنامه‌هاي زنجيره‌اي بيندازيم و يادآوري كنيم كه رسانه‌هاي اين جماعت چگونه در جهت ملتهب كردن جامعه و جناحي كردن يك انتخابات فراجناحي قدم برداشته‌اند.


روزنامه اعتماد روز 18 بهمن ماه امسال، يعني 32 روز پيش در گزارشي تفصيلي كه در صفحه نخست هم آن را پوشش داده، استارت اين موضوع را مي‌زند و با درج تيتر «انتخاب رئيس خبرگان ميان دو هاشمي» مي‌نويسد: «... آيت‌الله هاشمي شاهرودي... خود هر چند در اين باره اظهارنظري نكرده اما طيف رقباي سنتي هاشمي‌رفسنجاني در مجلس خبرگان بارها از وي به عنوان نامزد اين انتخابات نام برده‌اند.»



اين روزنامه در ادامه پيش‌بيني مي‌كند كه احتمال دارد وي به خاطر رفسنجاني كنار بكشد: «با اين حال او حداقل در دو مقطع نشان داده كه گرايشي پر‌رنگ به نفع آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني دارد؛ يكي در همين مجلس خبرگان رهبري كه خيلي وقت‌ها به عنوان مؤتلف و نيروي همسو با هاشمي‌رفسنجاني عمل كرده و ديگري هم در جريان رد صلاحيت آيت‌الله هاشمي قبل از انتخابات خرداد ٩٢ در شوراي نگهبان.»


شرق ديگر روزنامه جماعت تجديدنظرطلب هم در همان روز تيتر نخست خود را به اين موضوع اختصاص مي‌دهد و با عبارت «‌اسفند ماه خبرگان» در متن به تحسين هاشمي رفسنجاني مي‌پردازد: «‌مهدوي‌كني پس از انتخاب به‌عنوان رئيس‌مجلس خبرگان تعبير جالبي به‌‌كار برده و گفته ‌بود: «آقاي هاشمي رياست مجلس خبرگان را به من تفويض كردند‌» چراكه هاشمي از قبل اعلام كرده بود در صورت نامزدي مهدوي‌كني از رقابت با او صرف‌نظر خواهد كرد.»


همچنين ابتكار در مطلبي با همين مضمون و تيتر «جاي خالي رئيس روي صندلي داغ» مي‌نويسد: حس فضاي رقابتي براي رياست مجلس خبرگان رهبري از سوي مثلثي هدايت مي‌شود كه پيش از اين نيز در تقابل با آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني براي رياست اين مجلس قرار داشتند؛ مثلثي كه شامل آيات جنتي، مصباح يزدي و محمد يزدي و به سخنگويي احمد خاتمي مي‌شود. اين روزنامه به مانند شرق، تلاش مي‌كند كه تنها نامزد اين دوره را هاشمي رفسنجاني نشان داده و عنوان كند كه انتخاب وي نزديك‌ترين گزينه پيش روي خبرگان است:. . . با اين حال چهره‌هاي در تقابل با آيت‌الله هاشمي رفسنجاني تاكنون اعلام كرده‌اند كه براي رياست خبرگان كانديدا نمي‌شوند.
 

سه‌شنبه متفاوت


رويكرد مورد اشاره روزنامه‌هاي زنجيره‌اي كه از يك ماه پيش آغاز شده در هفته اخير وارد مرحله جدي‌تر شد به گونه‌اي كه ارگان‌هاي رسانه‌اي اين طيف سهم بيشتري از اخبار را به انتخاب رئيس مجلس خبرگان اختصاص دادند.
روزنامه آفتاب يزد روز سه شنبه تيتر يك خود را به اين موضوع اختصاص مي‌دهد «چشم‌ها به سوي مرد دقيقه 90.»


هفته‌نامه صدا رسانه مورد حمايت حزب دولت ساخته كارگزاران هم در شماره اين هفته تيتر «بازگشت رياست به آيت‌الله» را مورد توجه قرار مي‌دهد.


روزنامه شرق هم با چاپ عكس تمام قد هاشمي از قول وي نقل مي‌كند: «‌در لحظه حساس لازم نيست حتماً رئيس باشم‌».

روزنامه آرمان در تاريخ 17 اسفند با چاپ عكس هاشمي تيتر مي‌زند: «‌زمان بازگشت آيت‌الله‌».


ابتكار هم در همين روز تيتر يك خود را به اين موضوع اختصاص مي‌دهد و مي‌نويسد: «‌معماي صندلي سرخ‌» و در آن به بيان ضرورت انتخاب هاشمي رفسنجاني از سوي اعضاي مجلس خبرگان پرداخته و تأكيد مي‌كند كه انتخاب كسي غير از اين به صلاح كشور نيست.


اسرار ديگر روزنامه طيف تجديدنظرطلب هم در اين باره تيتر مي‌زند: «‌نامه محرمانه براي آمدن آيت‌الله هاشمي».


روزنامه فرهيختگان رسانه اختصاصي دانشگاه آزاد هم با تأكيد بر اينكه مطلوب، انتخاب هاشمي رفسنجاني است عبارت «انتخاب بزرگ خبرگان‌» را برجسته مي‌كند.



اين تنها بخشي از مطالب پرتعداد روزنامه‌هاي وابسته به جماعت تجديدنظرطلب است كه با هدف به قدرت رسيدن آقاي هاشمي رفسنجاني صورت گرفت و با انتخاب آيت‌الله محمد يزدي در روز گذشته ناتمام ماند.



تفاوت نگاه تجديدنظرطلبان با وظايف خبرگان رهبري


اگرچه انتخاب آيت‌الله يزدي را مي‌توان آب سردي بر پيكره بي‌روح جريان تجديدنظرطلب دانست اما با مرور سخنان مقام معظم رهبري و شخص آيت‌الله هاشمي مي‌توان دريافت كه اساساً اهداف اين طيف با آنچه به عنوان وظايف مجلس خبرگان تعيين شده فاصله بسياري دارد.



رهبر معظم انقلاب 9/6/1385 در ديدار رئيس و اعضاي مجلس خبرگان با بيان اينكه مجلس خبرگان جاي سياسي بازي نيست، مي‌فرمايند: «‌اين مجلس جاي مسائل خطي و جناحي و دسته‌بازي و گروه‌بازي نيست؛ هدف اين مجلس و آن مقصود و غرضي كه براي آن به وجود آمده، يك مسئله كاملاً عمومي و ملي است. مسئله‌اي نيست كه انگيزه‌هاي جناحي و خطي و مخالفت‌هاي سليقه‌اي و اينها حق داشته باشند كه در كار اين مجلس دخالت كنند. اين مجلس بالاتر از اين حرف‌هاست. بنابراين صاحبان عقايد و سلايق سياسي مي‌توانند در همه جا، از جمله در اين مجلس حضور داشته باشند؛ ليكن جاي اعمال اين اغراض و اين جناح و خط‌گرايي‌ها اينجا نيست. بايد از اين انگيزه‌هاي جناحي جداً پرهيز كرد.»


آيت‌الله هاشمي هم در اجلاس سال 89 با اشاره به اقدامات يك جريان خاص بيان مي‌كنند: «تفرقه را اينجا مضر مي‌دانم، آن هم اين نوع تفرقه. ديگر از دست خود افراد روحاني بيرون رفته بود و دست آدم‌هاي خاص در خيابان‌ها و كوچه‌ها افتاده است و چه كردند كه هنوز هم دارند انجام مي‌دهند. واقعاً احساس خطر كردم. من يك طرف آن هستم و فكر كردم اگر مي‌توانم مسئله را حل كنم چرا حل نكنم.»


حال با توجه به آنچه ذكر شد، انتظار جامعه و دلسوزان نظام آن است تا برخي از بزرگان مجلس خبرگان از گذشته درس گرفته و اسير بازي‌ها و تحركات حزبي-جناحي يك جريان خاص سياسي نشده و در تصميمات خود جوانب احتياط را بيشتر از گذشته نگه دارند.

 

 

منبع : روزنامه جوان

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار