کد خبر:۳۹۷۱۶۰
تحقق طرح «صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی»

تلفن همراه یکی از ۳ دارایی اصلی ۷۴ درصد نوجوانان/ ارائه نرم‌افزاری برای اجرای «فیلترینگ سیاه و سفید»

براساس آمارها، ۷۴ درصد کودکان و نوجوانان گوشی تلفن همراه را یکی از ۳ دارایی اصلی خود و مهم‌تر و ارزشمندتر از کفش، لباس و تلویزیون می‌دانند.

به گزارش خبرنگار عملی «خبرگزاری دانشجو»، امروزه تلفن همراه به ابزاری بسیار مهم، حیاتی و تاثیرگذار در زندگی مردم و نسل جوان مخصوصا کودکان و نوجوانان تبدیل شده است. در دنیای امروز گوشی همراه برای کودکان به مثابه ابزاری همه کاره محسوب می‌شود به طوری که کودکان از این ابزار به‌عنوان یکی از مهمترین دارایی‌های زندگی خود یاد می‌کنند.

 

براساس آمارها، ۷۴ درصد کودکان و نوجوانان گوشی تلفن همراه را یکی از ۳ دارایی اصلی خود و مهم‌تر و ارزشمندتر از کفش، لباس و تلویزیون می‌دانند.

 

دوستی‌های اجتماعی عاملی برای ایجاد مزاحمت‌های مجازی

گوشی‌های هوشمند علاوه بر مکالمه، تماس صوتی و تصویری و ارسال پیام متنی امکان به اشتراک گذاری محتواهای مختلف در فضای مجازی را نیز دارا هستند به طوری که همین امکان می‌تواند در برخی موارد آسیب‌های جدی را بر این قشر حساس وارد کرده و منجر به نقض حریم خصوصی آنها شود.

 

در سال‌های اخیر اشتراک گذاری اطلاعات و دوستی‌های اجتماعی با حضور در شبکه‌های اجتماعی در بستر گوشی‌های هوشمند به امری طبیعی در بین کودکان تبدیل شده است که در صورت عدم توجه و نظارت دقیق والدین می‌تواند بستری برای مزاحمت‌های مجازی، سرقت اطلاعات و نقض حریم خصوصی و احتمالا آسیب‌های اجتماعی و روانی شود.

 

از همین رو والدین باید براساس سن، رشد و بلوغ عقلی فرزند ابتدا در مورد اینکه آیا فرزندشان گوشی همراه داشته باشد یا نه تصمیم بگیرند.

 

به طور کلی کودکان به ۲ دلیل اصلی افزایش امنیت و گسترش ارتباطات، معمولا خواهان دریافت تلفن همراه هستند که معمولا توصیه می‌شود برای مورد اول گوشی در اختیار فرزند قرار گرفته و در مورد دوم اعطای گوشی به تاخیر افتد.

 

تصمیم‌گیری در مورد اعمال محدودیت در استفاده کودکان از ابزارها و نرم افزارهای ارتباطی معمولا پیچیدگی‌های خاص خود را دارد؛ چرا که معمولا بسیاری از این اعمال محدودیت‌ها بر نرم افزارها و ابزارهای هوشمند به سادگی و با نصب یک نرم افزار ممکن نیستند و عملیاتی کردن آنها نیازمند حمایت‌های نرم افزاری و سخت افزاری اپراتور، گوشی و سیستم عامل است.

 

معمولا در ابزارهای محدودکننده‌ای که توسط والدین ارائه می‌شوند بازخورد مناسبی از سوی فرزندان دریافت نمی‌شود که در این موارد والدین باید با توجه به دغدغه و شرایط خاص فرزندان خود تصمیمی مناسب اتخاذ کنند.

 

برهمین اساس اپراتور اول در راستای تحقق طرح «صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی» زیست بوم مجازی خانواده را با نام تجاری «درسا» ارائه داده است.

 

این بسته فرهنگی با ارائه راهکارهای فنی و جامع به روز، یک پارچه، دقیق و در سطح استانداردهای جهانی از کودکان و نوجوانان در مقابل خطرات فضای مجازی محافظت می‌کند. همچنین «درسا» به والدین اجازه می‌دهد بر فرزندان خود نظارت داشته باشند.

 

کودکان و نوجوانان استفاده کننده از «درسا» از تمام مزایای آموزشی و سرگرمی فضای مجازی پرسرعت بهره‌مند و در مقابل خطرات احتمالی آن محافظت می‌شوند. بسته «درسا» شامل سخت افزار، مودم، سیستم عامل و سیم‌کارت مخصوص کودکان است.

 

از مزایای زیست بوم «درسا» برای کودکان و نوجوانان می‌توان به مواردی مانند محافظت در مقابل محتوای نامناسب با فیلتر، محدود کردن محتوای متناسب با سن، ارائه محتوای مناسب در لیست سفید بر بستری بسیار پرسرعت، ارائه محتوای اختصاصی متناسب با سن اشاره کرد.

 

همچنین با این زیست بوم مجازی امکان ممانعت از بروز آسیب‌های روانی با کنترل مواجهه با محتوای جنسی، خشن و یا ضدمذهب نیز وجود خواهد داشت.

 

ارائه دسترسی به بازار اپلیکیشن‌های اختصاصی متناسب با سن، محدود کردن دسترسی به برنامه‌های کاربردی چون دوربین، پیامک و یا دسترسی به اینترنت وای فای، غنی‌تر کردن فعالیت‌های آموزشی از طریق افزایش دسترسی به محتوای بیشتر و غنی تر آموزش مجازی و داشتن ابزار کنترلی برای جلوگیری از اعتیاد و استفاده بی رویه از تلفن و اینترنت همراه از دیگر مزایای استفاده از این ابزار است.

 

والدین با استفاده ازاین ابزار می‌توانند با ایجاد رغبت و اعتماد در خرید سیم کارت برای فرزندان خود از امکاناتی مانند آمارهای دسترسی به دستگاه، محدود کردن میزان استفاده، اطلاع از ارتباطات فرزندان، تعداد، زمان و مخاطب پیامک،

برنامه‌های استفاده شده بر روی گوشی، فیلترهای اختصاصی وب سایت‌ها با لیست سفید، نظارت بر مخاطبین با لیست سیاه نیز استفاده کنند.

 

همچنین ممانعت از ارتباطات ناخواسته و مزاحمت با تعریف لیست سفید مخاطبین، ارائه برنامه های کاربردی مخصوص کودکان و نوجوانان در بازار اختصاصی زیست بوم درسا، ، امکان آگاهی از موقعیت جغرافیایی فرزند، هشدار خروج از موقعیت فیزیکی مشخص شده برای فرزند، اطلاع برخط از وضعیت موقعیت اعضای خانواده در یک نگاه و با نرم افزاری یک پارچه، تقویت ارتباط با مدرسه از طریق ارائه خدمات ارزش افزوده بین مدارس و خانواده، غیر فعال کردن گوشی از طریق پرتال مجازی و یا گوشی ثبت شده والدین و محدود و یا غیر فعال کردن عملکردهای ابتدایی گوشی چون دوربین، پیامک، اینترنت و یا نصب نرم افزار از مهمترین ویژگی‌های «درسا» است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار