به گزارش گروه سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو»، محمد جواد ظریف در سخنانی در نشست صبحانه کاری با گروهی از ایرانیان مقیم قزاقستان با اشاره به تلاشهای دشمنان جمهوری اسلامی ایران و غربیها برای ایجاد ایرانهراسی در جهان گفت: غربیها به دنبال ایران هراسی و در جهت مقابله با ایران تلاش کردند سیاستهای ظالمانه و سرکوبگرانه خود را ترویج دهند و در پوشش ایرانهراسی هستند اما ما توانستیم به واقع دروغ های آنها را ثابت کنیم.
وی گفت: امروز غنی سازی برنامه تحقیق و توسعه، آب سنگین اراک و سایت فردو پا برجاست و برنامه خود را ادامه میدهند زیرا برنامه هستهای ما صلحآمیز است.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به منویات داهیانه رهبر معظم انقلاب در ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی گفت: این سیاستها به همراه ایستادگی مردم ایران منجر به شکسته شدن تلاشهای دشمنان برای ترویج سیاست ایرانهراسی شده است.
ظریف با اشاره به شرایط ویژه منطقهای و بینالمللی گفت: افراط و خشونت و برداشتهای منحرف از پیام رحمانی اسلام ، با دخالت بیگانگان و اغراض سیاسی آنها به همراه کوته بینی برخی رهبران کشورهای اسلامی فاجعه و جنایت خلق میکند.
وی گفت: با این همه کشور ما به سمت اعتدال و باورمندی به پیام انقلاب اسلامی در مسیرتعامل حرکت کرده است.
ظریف افزود: این شرایط ویژهای است که برای ما فراهم شده است و همه ما مرهون مردم هستیم چرا که آنها همه فشارها را تحمل کردند و تحریمها را با مقاومت خود شکستند . آنها با حضور در پای صندوقهای رای نشان دادند که از انقلاب و آرمان های خود جدا نمیشوند و اگر این واقعیت نبود و تجلی حضور رخ نمی داد، تحریمها به آسانی شکسته نمی شد .
وزیر امور خارجه کشورمان هدف اصلی تحریمها را جداکردن مردم و قرار دادن آنها در برابر حاکمیت دانست و گفت : اگر امروز در برابر شش قدرت ظاهری جهان توانستهایم خواستههای خود را به آنها بقبولانیم به دلیل همین حضور مردمی است .
وی مذاکرات را صحنه بده و بستان دانست و گفت : اینگونه نیست که آنها همه خواستههای ما را بپذیرند و ما نیز به همه خواستههای خود برسیم .
محمد جواد ظریف با اشاره به اصل فعالیتهای هستهای صلحآمیز کشورمان افزود : ما به دنبال سلاح هسته ای نیستیم و این سلاح خلاف شرع و اخلاق است. ما کشوری هستیم که در جنگ تحمیلی عراق علیه ما سلاح شیمیایی استفاده شد اما ما گرچه توان استفاده از این سلاح را داشتیم این کار را نکردیم.
وی اولویت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را توجه به کشورهای منطقه دانست و گفت: هر قدر قدرت داشته باشیم اما اگر محیط پیرامونی با ما سازگاری نداشته باشد و نتوانیم امنیت منطقهای را تامین کنیم نمیتوانیم در آن زندگی کنیم.
وزیر امور خارجه کشورمان افزود: ما به دنبال برداشتن موانع و ایجاد روابط معقول و منطقی با کشورهای منطقه هستیم و در این روابط ابزارهای مختلفی وجود دارد که یکی از آنها روابط سیاسی است . اما فرهنگ، ابزار قدرتمندی است که نه قدرت هژمونی بلکه قدرت معنوی و معنایی دارد و در دنیای امروز بسیار موثرتر از تحریم و فشار است.
ظریف گفت: اهدافی را در منطقه دنبال میکنیم که مبتنی بر حاصل جمع صفر نیست و ما نمی توانیم قدرت معنایی خود را با هزینه های دیگران پیش ببریم، ما باید امکان حضور در دانشگاه ها و اقتصاد کشورهای همسایه و منطقه را فراهم آوریم تا صلح و امنیت منطقه ای گسترش یابد .
وی تقویت ارتباط علمی و دانشگاهی را بهترین روش برای کار با کشورهای منطقه دانست و گفت : در کشورهای آسیای مرکزی که دوستان ما هستند امکان چنین حضوری وجود دارد زیرا جمهوری اسلامی ایران هیچ اختلافی با آنها ندارد.
وزیر امور خارجه کشورمان قدرت نظامی را ضروری دانست اما آن را تعیینکننده ندانست.
وی افزود : موانعی در ارتباط با کشورهای آسیای مرکزی وجود دارد اما امیدواریم با رفع این موانع در آینده و همچنین رفع تحریم ها شرایط گسترش روابط و مناسبات منطقه ای نیز فراهم شود.