به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، شیخ زین الدین، معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری در نشست خبری «سومین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران» که امروز در ساختمان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: سومین دوره نمایشگاه از ۴ تا ۷ اردیبهشت ماه در نمایشگاه بین المللی تهران سالن خلیج فارس برگزار میشود. مهمترین اهداف این نمایشگاه تعریف تقاضا است چون به تقاضا کمتر پرداخته شده است.
وی افزود: در سال گذشته معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور حمایت خود را دو برابر سال ماقبل کرد و به ۴۰ هزار میلیارد تومان رساند و همین موضوع باعث شد که تقاضا بیشتر پیگیری شود.
معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری در ادامه بیان داشت: شرکت های زیادی سفارش داشتند و باید اشاره کنم شرکت های دانش بنیان سابقه طولانی در این خصوص ندارند اما با شرکت در این نمایشگاه می توانند در بحث خرید قالب ها و استخدام نیروها سازمان دهی داشته باشند.
وی به تشریح آماری از سال ۹۳ پرداخت و گفت: تعداد شرکتهای ثبت نام کننده در سال ۹۳، ۲۴۶ شرکت بوده که به ۳۷۱ شرکت رسیده است.
شرکتهای تأیید فنی شده در سال ۹۳، ۲۰۲ شرکت بوده که امسال ۳۱۳ شرکت شده است در حال حاضر ۳۰۲ شرکت در این نمایشگاه امسال حضور دارند که به نسبت سال گذشته رشد ۵۵ درصدی داشته است.
رئیس سومین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران در ادامه تأکید کرد: سال گذشته۳۷۰۰ محصول تأیید شد و امسال این عدد به ۸۲۰۰ محصول رسیده است و ما امسال با ۷ هزار محصول دانش بنیان وارد عرصه برگزاری نمایشگاه می شویم.
در خصوص حجم پیش فاکتورهای صادره سال گذشته ما این پیش بینی را داشتیم که حدود یک هزار میلیارد تومان این فاکتورها باشد و ۷۷۰ هزار تومان پیش فاکتور صادر شد که ما به خاطر محدودیت منابع حضور این پیش فاکتورها را متوقف کردیم.
زین الدین درباره حجم قرارداد قطعی شده گفت: حجم قرارداد قطعی شده بالغ بر ۹۰ میلیارد تومان است و حدود ۷۵ درصد تعهداتی که در سال ۹۳ داشتیم تا الان محقق شده است پشت این نمایشگاه یک تیم فنی است که از نانو هستند وظایف این تیم ارزیابی کیفی محصول، جهت دهی و استاندارد سازی است.
وی در خصوص یارانه به محصولات گفت: به جای اینکه به همه محصولات ۴۰ درصد یارانه بدهیم محصولات را سطح بندی کرده ایم و هر چه سطح محصول بالاتر رفت میزان حمایت بیشتر شده است محصولات سطح یک ۵۰ درصد تخفیف سطح دو ۳۵ درصد سطح سه ۲۰ درصد و سطح چهار ۱۰ درصد تخفیف می گیرد و برآوردی که شده متوسط یارانه ها بیش از ۴۰ درصد خواهد بود.
معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری در باره ارزیابی گفت: در ارزیابی دو نکته وجود دارد اول اینکه فناوری باید ذاتی باشد دوم اینکه چه مقدار ساخت داخل کشور است در این نمایشگاه بخش های مختلفی از جمله ماشین آلات، عمران، مهندسی پزشکی، محیط زیست، الکترونیک و تجهیزات عمومی وجود دارد ما به جز یارانه ها لیزینگ هم داریم که با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی انجام می شود که وام کم بهره صادر می شود و امیدواریم با این تلاش بتوانیم در این مدل نتیجه مطلوب را بگیریم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: درباره مسئله رفع تحریم ها و رفع آنها باید این نکته را خاطرنشان کنم که به برنامه ریزی و زمان بندی شرکت های دانش بنیان بستگی دارد. این مسئله که چرا تحریم فرصتی به وجود آورد که ما توسعه داشته باشیم و بتوانیم مانند رقبای خارجی محصولات خود را تولید کنیم ولی این مسئله وجود دارد رفع تحریم ها هم یک آسیب و هم یک فرصت است چرا که می توانیم وارد بحث انتقال فناوری شویم تعامل با شرکت های خارجی بحث صادرات را می تواند فراهم کند ولی شرط لازم آن این است که فناوری ها خود پیشرفت کنند.