به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، انتشار خبر حذف 5 گروه از دریافت یارانه نقدی و دستپاچگی مسؤولان نشان داد دولتیها حداقل بر سر یارانه نقدی اصلا هماهنگ نیستند و برنامهریزی دقیقی برای آن ندارند. دیروز خبری منتشر شد مبنی بر اینکه یارانه نقدی گروههای پنجگانه شامل پزشکان، مالکان خودروهای لوکس، صاحبان صرافیها، اعضای هیأتمدیره بانکها و هیأتمدیره شرکتهای خصوصی و افراد مقیم خارج از کشور از فروردین ۹۴ قطع شده و این گروه، یارانه نقدی فروردین خود را دریافت نکردهاند. برخی پزشکان در گفتوگو با «وطنامروز» این موضوع را تایید و اعلام کردند یارانه آنها قطع شده است. البته یارانه همه کسانی که شامل این گروهها میشوند قطع نشده و گویا قرار است به تدریج این اتفاق رخ دهد اما مهمترین موضوعی که روز گذشته رخ داد تکذیبها و تاییدهای مسؤولان بود که باز هم وضعیت یارانه نقدی را مبهم کرد. سخنگوی دولت بعد از انتشار این خبر در شبکه خبر اعلام کرد حذف یارانه نقدی تکذیب میشود و کسی از لیست یارانهبگیران حذف نشده است. این در حالی است که مسؤولان وزارت تعاون آن را تایید کردند. اکبر ایزدی، مدیرعامل سازمان هدفمندی یارانهها درباره خبر منتشر شده درباره حذف 5 گروه درآمدی از دریافت یارانه نقدی اظهار کرد: سازمان هدفمندی یارانهها هیچگونه وظیفهای در قبال شناسایی و حذف گروههای درآمدی مختلف از دریافت یارانه نقدی ندارد و این وظیفه به عهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. وی درباره صحت این خبر نیز به نسیم خاطرنشان کرد: در صورت تایید این خبر تنها مرجعی که میتواند آن را اعلام کند سخنگوی دولت است و ما اجازه اعلام درست یا نادرستی آن را نداریم.
تأیید حذف
احد رستمی، سرپرست ادارهکل دفتر مطالعات رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تایید حذف یکسری افراد از ابتدای سال 94 از دریافت یارانه از ارائه فرمولی به دولت خبر داد. احد رستمی با اشاره به اینکه کارگروه بررسی حذف یارانه اقشار پردرآمد با محوریت وزارت رفاه، جلسات نهایی خود را برگزار میکند، اظهار داشت: نتیجه دقیق این نشستها بزودی اعلام خواهد شد. وی در پاسخ به این سوال که تاکنون چه گروههایی به طور کامل حذف شدهاند، گفت: تاکنون هیچ گروهی حذف نشده است اما برخی افراد که میزان دارایی و درآمدشان مشخص بود، از ابتدای سال 94 حذف شدند البته به طور کلی پیشنهاد حذف تمام اقشار پردرآمد در فرمولی معین خواهد شد. سرپرست ادارهکل دفتر مطالعات رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سؤالی دیگر مبنی بر اینکه از چه ماهی میتوان امیدوار بود یارانه اقشار پردرآمد حذف خواهد شد؟ گفت: از اردیبهشتماه سعی داریم یارانه افراد قطعیشده را برای حذف به دولت پیشنهاد کنیم. در حال تکمیل بانکهای اطلاعاتی خانوار با هماهنگی دیگر دستگاهها هستیم که براساس این هماهنگیها، فرمول دارایی خانوار که حدنصاب دریافت یارانه خواهد بود، معین میشود. این مقام مسؤول در وزارت رفاه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه درآمد خاصی را برای حذف یارانه خانوار درنظر گرفتهاید، گفت: در مناطق و شهرها میزان درآمد و دارایی متفاوت است که در نهایت جزئیات آن به طور مفصل اعلام خواهد شد. رستمی در برابر این سوال که آیا از اردیبهشتماه یارانه اقشار پردرآمد حذف خواهد شد یا خیر، تصریح کرد: حتماً حذف یارانه اقشار پردرآمد در دستورکار بوده و براساس الزام قانون، انجام خواهد شد.
سهلانگاری در شناسایی دقیق درآمد خانوارها
نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت طبق قانون مکلف به حذف یارانه پردرآمدهاست، گفت: مجلس سال گذشته دولت را مکلف کرد تا نسبت به حذف یارانه دهکهای بالا درآمدی اقدام کند اما متاسفانه این کار را نکرد. محمد رضا پورابراهیمی در پاسخ به اینکه آیا حذف یارانه نقدی 5 گروه (پزشکان، مالکان خودروهای لوکس، صاحبان صرافیها، اعضای هیأتمدیره بانکها و هیأتمدیره شرکتهای خصوصی و افراد مقیم خارج از کشور) صحت دارد؟! تصریح کرد: دولت باید این کار را اگر هم شروع نکرده است، با روشی خاص و منطقی آنگونه که حقوق کسی پایمال نشود بزودی عملیاتی کند، چراکه مجلس دست آن را در اجرای حذف یارانه متمکنان باز نگه داشته است. وی به راهکارهای شناسایی افراد ضعیف و غنی کشور برای حذف یارانه نقدی توسط دولت در سال گذشته چون عدم ثبتنام و انصراف از گرفتن یارانه اشاره کرد و افزود: این طرح شکست خورد، چراکه برخی اطلاعات غلط ارائه میدادند یا اکثر قریب به اتفاق موافق دریافت یارانه بودند. پورابراهیمی با بیان اینکه مجلس مبنای شناسایی افراد کشور را برحسب چگونگی میزان درآمد و هزینه خانوارها را به دولت پیشنهاد کرد تا از این طریق متناسب با میزان دخل و خرج، موقعیت جغرافیایی و... عدد و رقمی خاص را مبنا قراردهد، افزود: دولت با سهلانگاری به این بخش توجه نکرد و این روش را کاری بسیار سخت دانست. وی افزود: دولت ظاهرا به دنبال پایش اطلاعات خانوارها برای شناسایی ضعیف و غنی است اما تاکنون هیچ مبنا و روش کاری برای شناسایی افراد درز نکرده است.
مرکز آمار: کسی با ما مشورت نکرد
علیرضا زاهدیان، معاون طرحهای آماری مرکز آمار ایران در گفتوگو با نسیم در پاسخ به این سوال که آیا حذف پزشکان، مالکان خودروهای لوکس، صاحبان صرافیها، اعضای هیأتمدیره بانکها و هیأتمدیره شرکتهای خصوصی و افراد مقیم خارج از کشور از دریافت یارانه نقدی را تایید میکنید یا خیر، اظهار کرد: در این باره اطلاع دقیقی به مرکز آمار نرسیده و سازمان هدفمندی مستقلا عمل میکند. وی درباره نقش مرکز آمار در این زمینه گفت: در این باره هیچ مشورتی از مرکز آمار ایران گرفته نشده است و ما هیچ نقشی در این زمینه نداشتیم. معاون طرحهای آماری مرکز ایران تصریح کرد: بعد از تشکیل سازمان هدفمندی نقش مرکز آمار ایران در شناسایی دهکهای درآمدی حذف شد و ما تنها در زمینه جمعآوری اطلاعات خانوارها در دولت قبل مشارکت داشتیم.
وزیر اقتصاد: یارانه ثروتمندان قطع شد
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از حذف برخی ثروتمندان از دریافت یارانه نقدی در فروردینماه ۹۴ خبر داد که براساس اقدام دولت، طبق بانکهای اطلاعاتی انجام شده است. ایرج ندیمی، با اشاره به موضوع حذف یارانه غیرنیازمندان اظهار داشت: براساس گزارشی که وزیر اقتصاد در این باره ارائه کرد، گفته شد یارانه افراد با درآمد مکفی قطع شده و نیز به آنها اطلاع داده شده است. در این جلسه عنوان شد براساس بانکهای اطلاعاتی موجود اقدام به شناسایی و حذف ثروتمندان شده است. به گفته این نماینده مجلس حذف افراد از یارانه نقدی فقط شامل ثروتمندان میشود و طبقات متوسط و فقیر را مد نظر قرار نخواهد داد. دولت معتقد است در زمینه حذف غیرنیازمندان و ثروتمندان در جهت اطلاعرسانی و رسانهای شدن آن اقدام نخواهد کرد.
حذف خارجنشینان
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه اولین گروه یارانهبگیر از ماه گذشته حذف شد، در قالب پیشنهادی به دولت گفت: برای تشخیص دهکهای پردرآمد باید فرمول دقیقی تعیین و به صورت پلکانی نسبت به حذف اقدام کنند. ابراهیم نکو در گفتوگو با فارس، در پاسخ به این سوال که دولت چرا با وجود ایجاد کارگروهی هنوز نتوانسته نسبت به حذف یارانه دهکهای پردرآمد جامعه اقدامی انجام دهد، اظهار داشت: یارانه اقشار پردرآمد باید حذف شود و در این زمینه هیچ مخالفتی نیست. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یا امور اقتصادی و دارایی به تنهایی نمیتوانند چنین کار بزرگی را انجام دهند، بنابراین در کارگروه یادشده برای حذف یارانه اقشار پردرآمد، باید تمام کارشناسان و صاحبنظران حضور داشته باشند. نکو با اشاره به اینکه برای حذف یارانه اقشار پردرآمد و شناسایی دقیق آنها باید فرمول مشخصی معین شود، گفت: برخی افراد ظاهراً پردرآمد هستند اما در واقع با مشکلات عدیدهای روبهرو شدند، بنابراین پیشنهاد میشود فرمولی معین شود تا براساس آن افراد با توجه به دارایی و سرمایه از چرخه دریافت یارانه حذف شوند. این نماینده مجلس با بیان اینکه نباید دولت گروه یا مشاغل مشخصی را مدنظر قرار دهد، گفت: باید اشخاص و افراد بهطور دقیق مورد شناسایی قرار گرفته و نسبت به حذف یارانه آنان اقدام کنند.
منبع: وطن امروز