به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، اگر رسانهها برای دسته گل جدید دولتی باز هم تیتر «کوه موش زایید» را به کار ببرند، جای ایراد نخواهد داشت. ادعاهای بزرگ وزارتخانههای دولتی یکی یکی رنگ میبازد. 3 روز بعد از اثبات پوچ بودن ادعای پرطمطراق پولهای کثیف و عذرخواهی رسمی وزیر کشور در صحن علنی مجلس، حالا محمد فرهادی هم با انتشار اطلاعیهای، آب پاکی را روی دستهگل مدیریت سابق وزارت علوم ریخت و با صدور اطلاعیهای رسما دروغ بودن ادعای غیرقانونی بودن بورسیههای دولت سابق را اعلام کرد تا نشان دهد حاضر نیست مسؤولیت آبروریزی توفیقی و فرجیدانا را برعهده بگیرد. به گزارش «وطن امروز»، پس از مانور بیسابقه رسانههای دولتی و ضدانقلاب بر ادعای بورسیههای غیرقانونی و تلاش برای بیاعتبار کردن وجاهت علمی برخی نیروهای متعهد که از سوی جریان فتنه در وزارت علوم مطرح شده و حسن روحانی نیز آن را بارها مطرح کرده بود
(و ما ادراک مالبورسیه)، مجلس شورای اسلامی با استیضاح فرجیدانا، شرایط را برای آشکار کردن این ماجرا فراهم کرد اما در روزی که ائتلاف رسانهای دولتیها، فتنه و ضدانقلاب منتظر بودند تا فرجیدانا درباره بورسیهها افشاگری کند، موش زاییده شد. فرجیدانا به خانه رفت و رسانههای این ائتلاف به دنبال توجیهی برای این دروغپردازی خود بودند. با این حال اما مجلسیها برای آنکه نشان دهند نسبت به موضوع بورسیهها حساسیت دارند، این موضوع را رها نکردند و موضوع چندین ماه در کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی با حضور وزیر جدید یعنی محمد فرهادی پیگیری شد. چند روز قبل علیرضا پورمختار، رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی اعلام کرد نتیجه بررسیهای مشترک دولت و مجلس درباره بورسیهها مشخص شد و در نهایت تنها سی و چند نفر مشکل قانونی داشتهاند. روز گذشته یعنی 3 روز پس از آنکه موش بنفش پول کثیف هم به دنیا آمد، وزارت علوم تیر خلاص را به ادعای بورسیههای غیرقانونی زد و طی اطلاعیهای رسما اعلام شد از کل بورسیههای دولتهای نهم و دهم تنها بورسیه 39 نفر به دلیل تخلف باطل شده است!
براساس این اطلاعیه، وزارت علوم فقط «۳۹ نفر» از بورسیهها را بهدلیل ارائه اطلاعات غلط از تحصیل محروم کرد. در این اطلاعیه درباره بازبینی و رسیدگی مجدد به انطباق بورسیهها با شروط قانونی آمده است: در رسیدگی مجدد، از بین 3 شرط عدم اشتغال همزمان به تحصیل، معدل و سن، شرط عدم اشتغال نسبت به دو شرط دیگر قابل تفسیر تشخیص داده شد. بهرغم صراحتهای موجود قانونی در بحث اشتغال که مورد تأکید دیوان محاسبات کشور نیز قرار گرفت و تعهد مأخوذه از همه پذیرفتهشدگان مبنی بر عدم اشتغال به امور غیرمرتبط با تحصیل، «اشتغال غیردولتی موقت» از مصادیق اشتغال همزمان با تحصیل خارج شد و به این اعتبار و عمدتاً بهدلیل تفسیر مربوط به اشتغال، قریب به 120 نفر مشمول تغییر رأی شدند. 87 نفر دیگر نیز از این مجموعه در صورت وصول پاسخ مثبت در مورد استعلامهای انجام شده از محل کار یاهیات امنای دانشگاه محل خدمت (مربوط به مربیان شاغل به تحصیل) با تغییر رأی قبلی روبهرو خواهند شد. از این 207 نفر، 78 نفر دارای حکم بورس میباشند و مابقی بهد لیل عدم جایابی و عدم صدور حکم بورس، کماکان مشمول ادامه تحصیل با هزینه شخصی خواهند بود بنابراین ادامه بورس قریب به 10 درصد از مجموع حدود 800 نفر اولیه تایید شد. این اطلاعیه در ادامه درباره تخلف قانونی و مشمولان محروم از بورسیه نیز توضیح داد و نوشت: آمار مشمولان محروم از تحصیل به 39 نفر رسیده است. البته در اطلاعیه، وزارت علوم روی این اعتراف بزرگ چندان مانور نداد و خیلی سریع از آن گذشت اما به نظر میرسد آنها باید توضیح دهند که این تعداد که یک رقم معمولی و متداول و حدود یکدرصد تعداد کل بورسیهها (حدود 3700 بورسیه) است، چرا تحت عنوان یک ادعای پرطمطراق مطرح و بخشی از جامعه علمی کشور متهم شد؟
منبع: وطن امروز