به گزارش خبرنگار ورزشی «خبرگزاری دانشجو»، ماجرای سرباز فراری ها و کارت جعلی برخی از بازیکنان فوتبال تقریبا به پایاتن رسیده و این بازیکنان یا به خدمت سربازی اعزام شده اند و یا اینکه خود را به ستاد نیروهای مسلح معرفی کردند اما در این میان مهرداد پولادی همچنان سرباز فراری است و خود را به این ستاد معرفی نکرده است.
داستان از اینجا شروع شد که در اردیبهشت ۱۳۹۳ یک باند تبهکاری در جعل و سند سازی دستگیر شدند. این باند که با سندسازی و جعل اسناد اقدام به گرفتن کارت پایانخدمت برای معافیت از خدمت سربازی میکردند در بخشی از اعترافات خود اعلام کردند که با برخی از تیمها و بازیکنان فوتبال ایران همکاری داشتهاند. با مطرح شدن این موضوع در برنامه نود و پیگری های مختلف از سوی رسانه های این پرونده وارد ابعاد جدیدی شد و در زمانی که این ماجرا به سمت فراموشی پیش می رفت، انتشار نام ۲۱ بازیکن از سوی فدراسیون فوتبال همه نگاهها را به سمت تخلف این بازیکنان فوتبال جلب کرد.
چند روز مانده به شروع ليگ برتر فدراسيون نام ۲۱ بازيکن را اعلام کرد که بايد به سربازي بروند و نمي توانند در تيم هايشان بازي کنند. در ابتدا برخی مسئولین در مقابل اعلام این تخلفات موضع گرفته و آن را تلاشی برای تشویش اذهان عمومی دانستند. سردار کمالی جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح معتقد بود که اخبار علیه فوتبالیست ها شایعه بوده اما چندی بعد با عمق پیدا کردن موضوع سردار کمالی موضع خود را تغییر داد و از احراز جعلی بودن مدارک منجر به صدور کارت معافیت برخی بازیکنان لیگ خبر داد.
سردار کمالی د این رابطه اعلام کرد: مدارک ۵۰ فوتبالیست مشکوک بوده و در دست بررسی است. این افراد حکم سرباز غایب را دارند و باید در قامت یک سرباز به پادگان بروند. بعد از آن هم به محاکم صالحه معرفی میشوند تا دادگاه و مراجع قانونی نسبت به صدور حکم آنها اقدام کنند.
در این بین و با بالا گرفتن دامنه اعتراضات، سازمان وظیفه عمومی اطلاعیهای صادر کرد. در اطلاعیه سازمان نظام وظیفه آمده بود: «با بررسیهای انجام شده توسط سازمان وظیفه عمومی از بین ۹۵ پرونده مورد بررسی، تاکنون کارت معافیت از خدمت ۲۱ نفر مورد تایید قرار گرفته و کارت معافیت ۱۳ نفر نیز باطل شده است که این افراد به خدمت سربازی اعزام خواهند شد، همچنین وضعیت بقیه افراد، در حال بررسی است و نتیجه نهایی اعلام خواهد شد.»
در تاریخ ۲ آذر ۱۳۹۳ سازمان نظام وظیفه عمومی اعلام کرد: «کارت معافیت از خدمت ۵۹ نفر باطل و کارت معافیت و پایان خدمت ۴۲ نفراز فوتبالیستها نیز تائید شده است و آندسته از فوتبالیستها که کارت معافیت از خدمت آنها باطل شده است، سرباز غایب محسوب شده و با احتساب اضافه خدمت میبایست در یکی از یگانهای تابعه نیروهای مسلح، خدمت سربازی خود را سپری نمایند.»
در ادامه برخی از بازیکنانی که کارت پایان خدمت آنها باطل شدهبود اظهار پشیمانی کردند و خواستار لغو مجازاتهای خود شدند. که با مخالفت سازمان نظام وظیفه روبهرو شد و سردار کمالی، در باره بخشش این بازیکنان گفت: «ما میخواستیم کمکی به آنها کنیم تا در تیمهای نظامی بازی کنند چون سرمایه ملی بودند اما دیدیم در جامعه نظر مثبتی وجود ندارد. این افراد قانون را دور زدند و بعضاً هم رشوه دادند که ما دسترسی به واسطهها نداریم.»
در ابتدا قرار شد کارت معافیت این متخلفان باطل شود و به خدمت سربازی اعزام شوند و اعلام شد که این افراد نمی توانند از امتیاز گذران مدت خدمت سربازی خود در تیم های نظامی استفاده کنند اما دوباره با پادرمیانی فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ قرار شد این افراد پس از گذران مدت محرومیت درنظر گرفته شده توسط فدراسیون فوتبال در تیم های نظامی و با حقوق سربازی دوران خدمت وظیفه عمومی خود را سپری کنند.
ماجرای کارت جعلی بازیکنان فوتبال به همین جا تمام نشد و زمانیکه سازمان نظام وظیفه اجازه حضور بازیکنان متخلف را در تیم ملی و حضور انها در جام ملت های اسیا در استرالیا را نداد، کی روش در مقابل این تصمیم موضع گیری تندی انجام داد و با وجود مخالفت سازمان نظام وظیفه، کی روش نام ۲۱ بازيکن را براي حضور در رقابتهاي جام ملتهاي آسيا ۲۰۱۵ را در حالي اعلام کرد که در فهرست تيم ملي، جاي خالي براي نام دو بازيکن در نظر گرفت تا شاید مشکل حضور بازیکنان سرباز حل شود.
در مقابل نیز سردار کمالی آب پاکی را روی دست کی روش ریخت و گفت: کسانی که به قانون دهن کجی و تخلف کردند و با تقلب و دسیسه قانون جمهوری اسلامی را دور زدند و معافیت گرفتند، جایگاهی در تیم ملی ندارند.
با بروز این اتاق ها وزارت ورزش به صورت جدی تری وارد عمل شد و با ارسال نامه به سردار فیروز آبادی در خواست کرد تا مشکل خدمت سربازی چند بازیکن تیم ملی فوتبال حل شود و در نهایت نیز سازمان نظام وظیفه استثنائا با حضور چهار نفر از بازیکنان مورد نیاز تیم ملی یعنی سروش رفیعی، شجاع خلیلزاده، حسین ماهینی و مهرداد پولادی در جام ملتهای آسیا موافقت کرد.
با پایان جام ملت های آسیا بازیکنان به کشور بازگشتند و خود را به سازمان نظام وظیفه معرفی کردند اما مهرداد پولادی از استرالیا یک راست به قطر رفت و بدون توجه به آنچه سازمان نظام وظیفه اعلام کرده بود به بازی خود در لیگ قطر ادامه داد و تا امروز هنوز به کشور باز نگشته.
پولادی در خصوص این اقدامش نیز گفت: به شخصه اعتقاد دارم کارت پایان خدمت من مشکلی ندارد اما برای اینکه به مسوولان ثابت کنم مشکلی وجود ندارد و کار غیر قانونی انجام نشده مطمئنا با به پایان رسیدن مدت قراردادم به ایران میآیم»
وی گفت: اگر میخواستم قراردادم را با الشحانیه فسخ کنم، مطمئنا این مسئله با مخالفت مسئولان باشگاه قطری همراه میشد. بنابراین برای جلوگیری از ایجاد دردسر برای فوتبال ایران و خودم، تصمیم دارم که تا پایان مدت قراردادم در الشحانیه بمانم و پس از آن به ایران بیایم و مشکل کارت پایان خدمتم را حل کنم.
پولادی در حالی این جملات را مطرح کرد که فدراسیون فوتبال برای بازگشتش به ایران ضمانت داده بود و امروز سازمان نظام وظیفه طرف صحبت خود را فدراسیون فوتبال می داند.
کفاشیان امروز در اخرین اظهار نظر خود نیز در این باره گفت: سه روز پیش با او صحبت کردم و از ا و خواستم تا به ایران برگردد. به صورت خیلی جدی به او پیغام دادم تا برگردد و در مورد وضعیتش تعیین تکلیف کند.
به نظر می رسد فدراسیون فوتبال هم در باز گرداندن این بازیکن به کشور نا موفق بوده و تنها باید منتظر ماند تا لیگ قطر تمام شود و ببینیم ایا این بازیکن در پاسخ به اعتمادی که او انجام شده است به کشور باز می گردد؟