به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، احمد خرم در مصاحبه با روزنامه آرمان و در پاسخ این سوال که «میزان هم راستایی دولتمردان کنونی مناسب است؟ دستگاهها با یکدیگر همکاری مناسبی دارند و تصمیمگیریهای وزرای اقتصادی دولت در یک جهت است؟» اظهار داشت: الان هماهنگی لازم وجود ندارد. نمونهاش همین مسکن مهر. یک سال و نیم است که دولت میخواهد درباره مسکن مهر تصمیم بگیرد که میخواهد بالاخره ادامه بدهد یا خیر.
وی ادامه میدهد: یکی از مشکلاتی که دولت دارد، هماهنگ نبودن ارکان اقتصادی آن است. در همان ابتدا کمیتهای به عنوان «ستاد هماهنگیهای اقتصادی دولت» تشکیل شد که دبیر آن آقای محمدعلی نجفی بودند. این ستاد که برای هماهنگی بیشتر سیاستهای اقتصادی دولت تشکیل شد، تاحدودی نتایج مثبتی داشت.
وی درباره این نظر که «در حال حاضر در بحث تصمیمسازی اقتصادی دولت در بعضی مباحث متوقف مانده است، نمونهاش مسکن مهر. الان یک سال و نیم است که دولت هنوز نتوانسته تصمیم جدی در این باره بگیرد» میگوید: به نظر من وزیر راه و شهرسازی میتوانست بهتر عمل کند آقای آخوندی در این مدت وزارتش باید به جای اینکه غصهخوار بانک مرکزی باشد، غصهخوار وزارت خودش میبود.
وزیر اسبق راه میگوید: در حال حاضر دولت هنوز تصمیم نگرفته که کار را خودش ادامه بدهد یا بسپارد به دست سازندگان. به نظر من دولت باید توپ را به زمین سازندگان میفرستاد. پیمانکار خودش بلد است چطور از متقاضی پول بگیرد.
وی درباره بالا بودن معدل سنی دولتمردان و همراه نکردن وزیران جوان میگوید: نقطه ضعف دولت فعلی همین است. باید وزیران تازهنفسی انتخاب میشدند و مشاوران عالی از بین مدیران باسابقه انتخاب میشدند... وقتی مدیر بالای 65 سال را بر سر کار بگذاری، مسلما حوصله کادرسازی ندارد و نمیتواند در تصمیمگیری و پیگیری سرعت عمل داشته باشد.
خرم با وجود بیان اینکه دولت روحانی مجبور شد برخی مدیران چند دهه پیش را به کار بگیرد، تعلل و تاخیر در تصمیمگیریهای دولتی را میپذیرد و میگوید: با کمی جرح و تعدیل میشود گفتههای شما را تائید کرد. تصمیمی که میشود در یک هفته گرفت، امروز یک سال طول میکشد. دولت باید در تصمیمگیری بین بیکاری، رکود و تورم، توازن را برقرار کند و در کنار ایجاد تعادل میان رکود و تورم باید به فکر اشتغال فارغالتحصیلان باشد. اینکه دولت تصور کند با حمایت از طرحهای دانشبنیان مسئله اشتغال حل میشود تصوری اشتباه است. همانطوری که میدانید 3-5 درصد دانشگاهیان و تحصیلکردهها موفق به اختراع یا تهیه طرحهای دانشبنیان میشوند و 95-27 درصد از فارغالتحصیلان بدون متولی هستند. فارغالتحصیلان در هر رشتهای باید مهارتآموزی و کارورزی داشته باشند.
منبع: کیهان